Rukomet

Samoborske Lavice s ukupno +28 osigurale putovanje u Rusiju

Jelena Bagarić • nedjelja, 13.10.2013.
Samoborske Lavice s ukupno +28 osigurale putovanje u Rusiju
Foto: Axel Heimken

U "uzvratnom" susretu ekipa Samobora je protiv Belgijskog Antwerpena izborila treće kolo natjecanja u EHF Kupu. Nakon što su u subotu "zaledile" Antwerpen na -17, danas su sa sigurnih 29:18 okončale posao i osigurale susret protiv moćne Lade Togliatti.

Iako su u subotu navečer napravile glavninu posla, samoborske Lavice niti u drugoj utakmici ništa nisu prepustile slučaju. Već u prvom poluvremenu napravile su veliku prednost koja je za igračice Antwerpena bila nedostižna.

Strpljiva i koncentrirana igra u napadu i obrani omogućila im je da svoju prednost sačuvaju i u drugom dijelu. Upravo zbog toga novi trener Lavica Igor Kos dao je priliku svim igračicama da okuse europsku utakmicu.

U redovima Samobora ponovo je najefikasnija bila Martina Ćorković sa šest postignutih pogodaka, dok su po pet dodale Iva Milanović – Litre i Kristina Pasarić. Na vratima je dobro branila Lidija Radovanić koja je skupila 13 obrana od čega i jedan sedmerac. Kod Antwerpena istakla se Lisse Smets s četiri postignuta pogotka.

Lavice u trećem kolu čeka izvrsna ruska ekipa Lada Togliatti koja će biti domaćin prvom susretu ovih dviju ekipa 9. Ili 10. studenog 2013. godine.

Kup EHF-a, 2. kolo:
ŽRK Samobor – DHW Antwerpen 29:18 (19:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!