Rukomet

FTC porazio Budućnost, Hypo preko Thüringera do prvih bodova u Ligi prvakinja

Jelena Bagarić • nedjelja, 13.10.2013.
FTC porazio Budućnost, Hypo preko Thüringera do prvih bodova u Ligi prvakinja
Foto: Ivana Stančin

Tri zanimljiva susreta donijela je nedjelja u Ligi prvakinja. U prvom ogledu dana slovenski Krim relativno lako došao je do pobjede nad Leipzigom, dok su drugi i treći ogled donijeli malo više uzbuđenja. FTC je tek u posljednjih desetak minuta susreta uspio slomiti otpor Budućnosti, dok je Hypo slično situaciju doživio s Thüringerom.

HC Leipzig - RK Krim Mercator 23:37 (10:13)

Rukometašice Krima nastavile su sa stopostotonim učinkom u Ligi prvakinja. Dvostruke osvajačice ovog natjecanja na gostovanju u Njemačkoj slavile su protiv Leipziga koji je u prvom kolu bio bolji od Metza. Krim se s dvije pobjede nalazi na prvom mjestu skupine C i jedini je koji je u oba kola izborio pobjede.

S provjerenom sedmorkom Tone Tiselj započeo je utakmicu, a ta postava odmah je donijela rezultat. Povele su Tigrice s 2:5 i već u ranoj fazi susreta pokazale da su došle pobijediti. Prednost Krima stalno se vrtjela oko dva, tri pogotka, a samo su jednom igračice Leipziga u prvom poluvremenu dobile priliku za izjednačenje no Talida Tolnai na vratima Krima nije im to dopustila.

Niti u nastavku prednost nije došla u pitanje, dapače čak se i povećala. Tiselj je konstantno rotirao igračice kako bi održao svježinu i to mu je donijelo uspjeh. U 36. minuti pogotkom Oane Manee digle su Tigrice prednost na plus pet. Bez većih problema su održavale stečeno vodstvo, te su mirno utakmicu privele kraju.

Barbara Lazović postigla je za Krim sedam pogodaka, Katarina Krpež dodala je pet, a najbolja hrvatska rukometašica Andrea Penezić mrežu Leipziga pogodila je četiri puta. Leipzig su predvodile Karolina Kudlacz sa sedam i Susann Müller s pet postignutih pogodaka.

FTC Rail Cargo Hungaria - Budućnost 27:25 (13:13)

Nakon teškog poraza od Midtjyllanda u prvom kolu, rukometašice mađarskog Ferencvarosa došle su do prve pobjede. U zanimljivoj utakmici bile su bolje od podgoričke Budućnosti koja im je odlično parirala ali je u samoj završnici "pokleknula".

Veći dio susreta vodila je mađarska ekipa koja je uglavnom sastavljena od reprezentativki Mađarske. Rukometašice Dragana Adžića bile su u poziciji da stalno moraju loviti rezultat. Nekoliko puta u prvom dijelu došle su do izjednačenja, pa su čak i povele no na samom kraju prvog dijela dvama pogocima anulirale su prednost FTC-a pa se na odmor otišlo s izjednačenim rezultatom.

I nastavak je bolje otvorio FTC, povele su s tri pogotka i čuvale su prednost sve do 46. kada je Majda Mehmedović pogodila za 21:21. Dvije minute kasnije Camilla Dalby ponovo je zabila za izjednačenje koje je, pokazat će se, bilo i posljednje u ovom susretu. Obrana Budućnosti u zadnjih deset minuta nije imala rješenje za raspucanu Zsuzsannu Tomori koja je svojoj ekipi donijela šest minuta prije kraja prednost od tri pogotka i time je riješila pitanje pobjednika.

Tomori je u konačnici postigla sedam pogodaka, a još šest zabila je Monika Kovacsicz. Kod Budućnosti se istakla Radmila Petrović s osam postignutih pogodaka. Hrvatske reprezentativke također su ubilježile učinak, Katarina Ježić postigla je jedan pogodak, a Marta Žderić obranila je jednu protivničku loptu.

Hypo Niederösterreich - Thüringer HC 29:23 (14:13)

Teški poraz od Györa nije ostavio puno traga na austrijskom prvaku Hypo-u koji je u nedjeljnim večernjim satima slavio protiv njemačkog Thüringera. Prvo poluvrijeme bolje su otvorile gošće koje su povele s 0:2, no već u desetoj minuti bilo je 3:3, a pet minuta kasnije Hypo je konačno poveo (6:5). Ostvarenu prednost više nisu gubile samo su ju povećavale, ali se uglavnom kretala oko dva ili tri pogotka. Tek pred kraj poluvremena zbile su svoje redove Njemice i uspjele su skoro u potpunosti anulirati prednost Hypo-a.

I u nastavku su Njemice nastavile dobro igrati pa su u 39. minuti došle do izjednačenja koje su čuvale sve do 48. minute kada je na semaforu stajalo 19:19. Međutim tada rukometašice Hypo-a kreću u seriju koja će im pet minuta prije kraja susreta osigurati tri pogotka prednosti koje su do kraja još uspjele malo i povećati.

Alexandra do Nascimento postigla je devet pogodaka za Hypo i time je bila njihov najbolji strijelac. Uz nju istakla se i Ana Paula Rodrigues sa šest postignutih pogodaka. Kod Thüringera najefikasnije bile su Alexandrina Cabral Barbosa i Sonja Frey sa po sedam pogodaka.

Liga prvakinja - Grupa A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Baia Mare21:33Győri Audi ETO KC
Hypo Niederösterreich29:23Thüringer HC
1Győri Audi ETO KC 6192:143+4912
2Thüringer HC 6159:165-64
3Hypo Niederösterreich 6149:170-214
4Baia Mare 6140:162-224

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!