Rukomet

Bjeloruski Meškov osigurao i treću rundu kvalifikacija Kupa EHF

Zvonka Keliš • nedjelja, 20.10.2013.
Bjeloruski Meškov osigurao i treću rundu kvalifikacija Kupa EHF

Rukometaši Meškov Bresta u subotu su novom sigurnom pobjedom nad ruskim Permskie Medvedima, ali ovoga puta na domaćem terenu, osigurali svoje mjesto u trećoj rundi kvalifikacija Kupa EHF, a vrlo dobar u pobjedi svoje momčadi bio je bivši igrač našičkog Nexea Robert Markotić.

Momčad bjeloruskog Meškov Bresta ove je subote potvrdila svoj prolaz dalje u treću krug kvalifikacija Kupa EHF. Nakon gostujućeg slavlja 30:26 prije svega tjedan dana u Rusiji ove je subote vrijeme bilo za uzvratni doboj u dvorani Victoria u Brestu gdje je domaćin pokazao što sve zna i umije te upisao novo sigurno slavlje 29:25.

Susret u Brestu ove subote otvara Robert Markotić za uvodnih 1:0, a nakon izjednačenja 1:1 slijedi prava mala borba u kojoj se raspoloženima u bjeloruskome dresu pokazuju Dmitrij Kamišik, ali i Milan Đukić. No, kao što je i predvidio domaći trener Željko Babić, Rusi su u ogled krenuli s obranom 5-1 kako bi zaustavili Davida Špilera na što, pak, domaćin odgovara još boljom obranom. Napeto je i izjednačeno stoga bilo u Bjelorusiji sve do isteka 30. minute kada semafor u dvorani pokazuje izjednačenih 13:13.

No, Meškov Brest u nastavak ulazi odličnim pogocima Jurija Tatarinai Ivana Karačića za vodstvo 15:13 nakon čega polako, ali sigurno gradi svoju prednost, a uspješan biva i u izvođenju sedmeraca koji su ove sezone uistinu bolna točka Bjelorusa. Pri ulasku u samu završnicu domaća se momčad tako odvaja na 24:20, Ivan Pešić biva na visini zadatka i momci Željka Babića odlaze na sigurnih 27:22. Do samoga kraja gosti tek smanjuju svoj zaostatak na konačnih četiri pogotka razlike (25:29).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Dmitrij Kamišik s 11 postignutih pogodaka, dok je Robert Markotić dodao njih šest, a David Špiler dva. Ivan Karačić jednom se upisao u listu strijelaca, dok kapetan Ljubo Vukić i Domagoj Sršen nisu zatresli suparničku mrežu. Najbolji kod Permskie Medveda bio je Oleg Kryivenko sa šest golova.

Kup EHF, 2. runda kvalifikacija:

1. utakmica:
Permskie Medvedi - Meškov Brest 26:30

Uzvratna utakmica:
Meškov Brest - Permskie Medvedi 29:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!