Košarka

Fenerbahče Ülker prejak za Efes, Bogdanović ponovno raspoložen

Ivor Krapac • nedjelja, 20.10.2013.
Fenerbahče Ülker prejak za Efes, Bogdanović ponovno raspoložen
Foto: EPA

Nedjeljni program drugog kola turskog košarkaškog prvenstva donio je dva zvučna dvoboja u Istanbulu. Predvođen Bojanom Bogdanovićem, Fenerbahče Ülker došao je do pobjede nad Anadolu Efesom, dok je Galatasaray bio jači od Bešiktaša...

Fenerbahče Ülker - Anadolu Efes 84:65 (17:21, 42:38, 59:50)

Nakon što je ranije ovog tjedna zabio 21 poen u euroligaškoj pobjedi nad Budivelnikom u Kijevu, Bojan Bogdanović u nedjelju je bio raspoložen i u ligaškom nastupu svojeg Fenerbahče Ülkera. Hrvatski reprezentativac i vodeći Fenerov strijelac istaknuo se s 24 poena u dolasku do 84:65 protiv Anadolu Efesa u istanbulskom dvoboju, a na tom putu pucao je 8/11 za dvicu, 1/5 za tricu i 5/5 iz slobodnih bacanja.

Luka Žorić imao je sedam poena i četiri skoka za Fenerbahče Ülker, dok je Zoran Planinić ubilježio tri poena (1/5 iz igre) i četiri asistencije u dresu Anadolu Efesa.

Domaća momčad slomila je goste odličnim obrambenim učinkom u drugom poluvremenu, u kojem je Efes ukupno zabio samo 27 poena - šest manje nego je imao u prvoj četvrtini. S tako kvalitetno obavljenim poslom na tom kraju parketa, igrači koje s klupe vodi Željko Obradović izgradili su temelj za rezultatski bijeg nakon što je pri ulasku u treću četvrtinu sve još bilo potpuno otvoreno, s Efesovim zaostatkom od 42:38.

Uz Bojana Bogdanovića, u dresu pobjednika su dvoznamenkasti broj poena imali i Emir Preldžić, koji je zabio 14 i tome dodao sedam asistencija, te Nemanja Bjelica, koji je uz 10 poena ubilježio i 11 skokova i četiri asistencije. Semih Erden i Duško Savanović su s po 14 poena vodili Efes, Erden sa sedam, a Savanović s pet skokova.

Galatasaray Liv Hospital - Bešiktaš Integral Forex 87:82 (21:15, 44:41, 63:61)

U nedjelju su se u Istanbulu sreli i Galatasaray i Bešiktaš, a domaća momčad slavila je s pet poena prednosti. Galatasaray je u drugoj četvrtini vodio s 14 razlike, ali u nastavku su stvari postale puno zanimljivije. Bešiktaš se u potpunosti vratio u igru, no nije uspio izvesti preokret i doći do vrijedne gostujuće pobjede.

Zoran Erceg i bivši Cibonin Amerikanac Jamont Gordon su s po 19 poena bili najefikasniji u dresu domaćina, a Erceg je imao i sedam skokova. Ender Arslan pridružio se s 12 poena, šest asistencija i četiri skoka.

Doron Perkins ubilježio je 20 poena, osam skokova i šest asistencija, Chris Lofton 15 poena i pet asistencija, a Muratcan Güler 14 poena za Bešiktaš. Iskusni hrvatski krilni centar Tomislav Ružić odigrao je 12 minuta i za to vrijeme bio bez poena, s jednim promašajem za dvicu, a u statistiku se upisao s dva skoka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.10.2013. u 08:21
    Bogdanović je najbolji bek koji sada igra u Europi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2013. u 20:15
    Trpaj, Bojane!
    Obrisan korisnik