Ostali sportovi

Hrgović se pridružio Čaliću, još jedan Hrvat u četvrtfinalu

Ivor Krapac • utorak, 22.10.2013.
Hrgović se pridružio Čaliću, još jedan Hrvat u četvrtfinalu
Foto: FaH

Hrvatski boks imat će dvojicu predstavnika u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u kazahstanskom Almatyju. Filip Hrgović se u utorak pobjedom u osmini finala u kategoriji iznad 91 kilograma pridružio Marku Čaliću, koji se dan ranije probio među posljednjih osam u kategoriji do 91 kg...

Svjetsko prvenstvo u kazahstanskom Almatyju, koje je započelo prošlog tjedna, donijelo je vrijedan uspjeh za hrvatski boks. Prolaskom osmine finala u kategoriji iznad 91 kilograma, Filip Hrgović osigurao je nastup među posljednjih osam i time se u četvrtfinalu pridružio Marku Čaliću, koji je u ponedjeljak slavio u osmini finala u kategoriji do 91 kilograma. Ovo je prvi put da Hrvatska ima dvojicu četvrtfinalista na nekom boksačkom SP-u.

Filip Hrgović je u utorak došao do pobjede na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca. Hrvatski superteškaš, peti nositelj u svojoj kategoriji, među posljednjih 16 slavio je s 3-0 (29:28, 30:27, 29:28) protiv uzbekistanskog boksača Mirzohidžona Abdulajeva, a novi nastup očekuje ga u srijedu.

Hrgovićev suparnik bit će talijanski velikan, četvrti nositelj Roberto Cammarelle. Poput hrvatskog boksača, i 33-godišnji Talijan je u osmini finala slavio s 3-0, u ogledu sa Šveđaninom Sallahom Muhamedom.

Cammarelle je u bogatoj karijeri već osvojio niz odličja, između ostalog, dva svjetska zlata, 2007. u Chicagu i '09. u Milanu, kao i olimpijsko zlato 2008. u Pekingu, srebro '12. u Londonu i broncu '04. u Ateni, sve u superteškaškoj konkurenciji. Ukoliko ga Hrgović u srijedu pobijedi, hrvatskom boksaču to bi bio najveći uspjeh u seniorskoj amaterskoj karijeri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2013. u 09:36
    Bravo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2013. u 15:42
    Veliki uspjeh! Svaka cast deckima!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2013. u 15:32
    bravo dečki samo naprjed i puno sreće
    Obrisan korisnik