Nogomet

Video: Raspucani Torres utišao Gelsenkirchen, Steaua protiv Basela do prvog pogotka i boda

Damir Žbulj • utorak, 22.10.2013.
Video: Raspucani Torres utišao Gelsenkirchen, Steaua protiv Basela do prvog pogotka i boda
Foto: EPA

U trećem kolu Skupine E Lige prvaka Chelsea je na krilima Fernanda Torresa stigao do rezultatski uvjerljive pobjede kod Schalkea, dok je Steaua protiv Basela zabila svoj prvi ovosezonski pogodak u elitnom europskom nogometnom natjecanju, koji im je bio dovoljan i za prvi bod.

Schalke 04 - Chelsea 0:3 (0:1)

Mourinho je s Chelseajem u novu europsku avanturu u Ligi prvaka krenuo senzacionalnim porazom kod kuće od Basela, no, oporavili su se do dvoboja sa Steauom, kojeg su elegantno riješili u svoju korist. Veliki ispit čekao ih je u Gelsenkirchenu kod Schalkea i uspješno su ga položili. Iako je Schalke teško stradao, prema prikazanoj igri možda je zaslužio i povoljniji rezultat.

Od prve minute Portugalac na klupi Londončana stavio je Torresa, uz Hazarda i Schürrlea, što mu se i isplatilo nakon samo pet minuta igre. Lampard je ubacio iz kuta, Ivanović je prebacio domaću obranu, a Španjolac je na drugoj vratnici loptu pospremio u praznu mrežu.

Što se poluvrijeme približavalo kraju domaćin je sve više i više pritiskao Chelsea i Mourinhova ekipa odahnula je kada su krenuli napredah.

Slično je Schalke otvorio nastavka, no, Torres je ponovno mogao brzinski do pogotka. Lampardov ubačaj u 51. minuti glavom je poslao u gredu. U jeku napada domaćih sijevnula je kontra Chelseaja 20 minuta prije kraja, Oscar je uposlio El Nina, koji svojim drugim pogotkom rješava sve dvojbe oko pobjednika. Hazard je tri minute prije kraja, na dodavanje Ramiresa u ubojitu kontru, samo dovršio posao.

Steaua - Basel 1:1 (0:0)

Rumunji su ovosezonsko povratničko natjecanju među elitom otvorili s dva uvjerljiva poraza i bez postignutog gola pa su se nadali kako bi upravo protiv švicarskog Basela mogli prekinuti taj crni niz. Tako su i otvorili dvoboj, pritiskom prema vratima gostiju, no, odgovor Basela stigao je iz kornera u 12. minuti. Stockerov ubačaj iz kuta Ivanov gotovo pospremio u mrežu, da nije bilo nevjerojatne reakcije Georgievskog, koji je s gol linije izbio loptu.

Obje ekipe imale su do odmora nekoliko izglednih pokušaja, u utakmici brzog ritma i s puno trke, Safari za goste nakon pola sata igre, koji je dobro prošao ali udarac uputio u vanjski dio mreže, dok je deset minuta prije kraja poluvremena Steaua mogla do prednosti da Sommer nije odlično zaustavio pokušaj Tănasea. Basel je pet minuta prije predaha uzdrmao gredu, kada se pokušaj Stockera neugodno odbio i prevario domaćeg vratara, ipak, u nastavak se krenulo bez promjene početnog rezultata.

Samo tri minute u drugom dijelu bile su potrebne kako bi se ova zanimljiva utakmica začinila i pokojim pogotkom. Latovlevici je izgubio loptu, Streller je uposlio Diaza, koji vrhunski pogađa gornji desni kut, za 0:1 Švicaraca, koji su u prvom kolu iznenadili Chelsea u Londonu, dok su u drugom nastupu pred svojim navijačima pokleknuli protiv Schalkea.

Steaua je krenula još otvorenije nakon primljenog pogotka i do poravnanja su mogli u 64. minuti. Vratar Sommer ponovno se iskazao na udarcu Luciana Filipa, dok je nastavak akcije zaustavljen zbog zaleđa Kapetanosa. I Leandro Tatu je 15-ak minuta prije kraja propustio veliku prigodu za domaće, što je ipak popravio u samoj završnici dvoboja. Dvije minute prije kraja iskoristio je ubačaj u kazneni prostor te na najbolji mogući način iznenadio obranu Basela, za prvi bod Rumunja u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

FCSB1:1Basel
Schalke 040:3Chelsea
1Chelsea 612:3+912
2Schalke 04 66:6010
3Basel 65:6-18
4FCSB 62:10-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2013. u 00:04
    Svaka čast Chelsea. Mourinho ih je odlično uigrao,žao mi je što neda de bruyneu da igra više,mogao bi on puno pomoći ovoj ekipi.Vidjet ćemo ih za vikend protiv Citya bit će to pravi derbi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2013. u 23:17
    I za one koje zanima!Gol Steaue! http://www.dailymotion.com/en/search/Steaua+-+Basel+1:1+/1?af=1#video=x16ani3
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2013. u 23:00
    glupi tores
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2013. u 22:50
    eto,nakon turbuletnog ulaska u sezonu,ekipa se fino uigrala,a u istom trenu je i efikasna.vidi se rukopis Mourinha.zaslužena pobjeda,pojeli ih na kontre
    Obrisan korisnik