Nogomet

Video: Ibrahimović zabio poker golova Anderlechtu, Olympiakos umalo slavio u Lisabonu

Josip Tolić • srijeda, 23.10.2013.
Video: Ibrahimović zabio poker golova Anderlechtu, Olympiakos umalo slavio u Lisabonu
Foto: EPA

Treće kolo skupine C Lige prvaka donijelo je laku gostujuću pobjedu Paris Saint-Germaina u Bruxellesu uz briljantnu partiju Zlatana Ibrahimovića koji je zabio četiri od pet pogodaka Parižana. Olympiakos je bio blizu senzacionalne pobjede na Stadionu svjetlosti u Lisabonu, ali Benfica je u završnici uspjela doći do pogotka za remi (1:1).

Anderlecht - Paris Saint-Germain 0:5 (0:3)

Najavljivan kao sraz nogometnih Davida i Golijata, ogled Anderlechta i PSG-a zaista je tako i izgledao. Francuzi su protutnjali Bruxellesom i s pet pogodaka u mreži podarili još jednu večer za zaborav Belgijcima u Ligi prvaka. Prvo ime susreta, ali i cijele večeri bio je Zlatan Ibrahimović.

Držali su se domaćini 17 minuta, a onda je krenula golijada. Gregory van der Wiel prvo je ubacio s desnog boka za švedskog reprezentativca koji iz blizine pogađa za 0:1, a pet minuta potom nakon iste kombinacije Ibra pogađa za udvostručenje vodstva, samo što je ovaj put to učinio petom. Hat-trick u svega 18 minuta Zlatan je upotpunio snažnim volejem s 25 metara pod gredu za 0:3.

To je, međutim, bio tek prvi čin muke po Belgijcima. U sedmoj minuti nastavka u strijelce se uspio upisati i Edinson Cavani nakon što je Matuidi iskoristio pogrešku Mbembe i nesebično poslužio svog suigrača za četvrti gol u mreži Kaminskog, a priču je zaključio Zlatan Ibrahimović još jednim, četvrtim pogotkom u 62. minuti poslije Verrattijeve dubinske lopte.

Benfica - Olympiakos 1:1 (0:1)

Prvi od dva dijela bitke za drugo mjesto u ovoj skupini odvio se na Stadionu svjetlosti gdje je Benfica dočekala Olympiakos. Unatoč prednosti domaćeg terena, Portugalci nisu uspjeli doći do pobjede i puno mirnijeg nastavka grupne faze Lige prvaka. Štoviše, vrlo su lako mogli ostati i bez boda.

Grci su odvažno krenuli u utakmicu, što im se isplatilo malo prije pola sata igre. U jednoj polukontri Kostas Mitroglou proigrao je Argentinca Alejandra Domíngueza koji šalje loptu pokraj Artura za 0:1.

Najviše zbog velikog proloma oblaka koji se dogodio u poluvremenu, taj je rezultat na semaforu stajao sve do 83. minute. Kada se činilo kako će gosti odnijeti sva tri boda iz Lisabona, pritisak Benfice urodio je plodom i Óscar Cardozo u gužvi na gol-liniji uspio je poentirati nakon udarca iz kuta za važan bod portugalskog sastava.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Anderlecht0:5PSG
Benfica1:1Olympiakos
1PSG 616:5+1113
2Olympiakos 610:8+210
3Benfica 68:8010
4Anderlecht 64:17-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 01:45
    zbog trećeg zlatanovog gola lopta se testira udarcem malja od 200kg! joj bombe kak bi mijajilović rekao!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 20:01
    ajde necemo sad pretjerivat i stavljat Ronalda (onog 'pravog') i Ibru u istu recenicu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 18:02
    Ibra će na kraju završiti kao i Ronaldo, imati će sve osvojeno osim Lige prvaka (i SP naravno).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 16:06
    Da ima malo manje balkanskog temperamenta bio bi najbolji. No ne bi to bilo to, ovako se usput i zajeb...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 15:04
    Prvi put cujem da neko za njega tvrdi da je Hrvat? Uputite me?
    Obrisan korisnik