Nogomet

Video: Betis minimalnom pobjedom preskočio Vitoriju i pridružio se Lyonu na pet bodova

Josip Piršljin • četvrtak, 24.10.2013.
Video: Betis minimalnom pobjedom preskočio Vitoriju i pridružio se Lyonu na pet bodova
Foto: EPA

Dok je Rijeka igrala na Gerlandu, u Sevilli je Betis ugostio Vitoriju Guimaraes i minimalnom pobjedom skočio na diobu prvog mjesta zajedno s Lyonom. Drugi klub iz Seville u Europskoj ligi izbjegao je poraz u zadnjim trenucima susreta u Liberecu, a kijevski Dynamo upisao je prvu pobjedu.

Skupina G

Dynamo iz Kijeva uspio je pred svojim navijačima na Olimpijskom stadionu doći do prve pobjede u skupini i time se vratio u konkurenciju za prolaz u šesnaestinu finala. Ukrajinci su s 3:0 bili bolji od švicarskog Thuna. Najprije je mrežu gostiju "načeo" Jarmolenko u 35. minuti, a sredinom nastavka gol je zabio i Mbokani. Thun je "dokrajčio" Husjev 12 minuta prije kraja. Hrvatski reprezentativci Domagoj Vida i Ognjen Vukojević ostali su na klupi za pričuve.

Genk je nastavio s dobrim igrama u Europskoj ligi ove sezone. Došao je do sedmog boda u tri utakmice, te i dalje drži prvu poziciju u skupini G. Na Cristal Areni je gostovao bečki Rapid koji je izborio 1:1. U Belgiji je prvi gol zabio Francuz Gorius u 21. minuti na asistenciju Tunižanina Camusa, a za Bečane je izjednačio pred kraj Sabitzer.

Dynamo Kijev - Thun 3:0
Genk - Rapid Beč 1:1

Skupina H

Freiburg je nakon poraza od Seville u prošlom kolu, na domaćem terenu dočekao Estoril. Njemačka je ekipa osvojila samo bod, te je i dalje daleko od drugog mjesta koje vodi u sljedeću fazu natjecanja. Freiburg je poveo u 11. minuti preko Daride, a početkom drugog poluvremena Portugalci su izjednačili kada je mrežu Baumanna zatresao Seba.

Sevilla je bez Ivana Rakitića u momčadi otišla na gostovanje u Češku gdje ju je čekao Slovan iz Libereca. Domaća je ekipa pružila odličnu predstavu protiv favoriziranog suparnika odigravši 1:1. Time je ostala čvrsto na drugom mjestu na ljestvici. U 20. minuti gol Andalužanima zabio je Rabusic, a Slovan nije izdržao zadnjih desetak minuta s igračem manje nakon crvenog kartona vrataru Kovaru. U 88. je poravnao Vitolo. Hrvatski branič Renato Kelić odigrao je svih 90 minuta za domaće.

Freiburg - Estoril 1:1
Slovan Liberec - Sevilla 1:1

Skupina I

U skupini gdje se nalazi i Rijeka, Betis je došao do prve pobjede kao i Lyon, te zajedno s Francuzima drži čelo tablice s pet bodova. Na stadionu Benito Villamarin u Sevilli gostovala je Vitoria iz susjednog Portugala, te upisala prvi poraz, i to minimalan.

Zeleno-bijeli nisu mogli zabiti momčadi iz Guimaraesa u prvom poluvremenu, no zato su mrežu Douglasa Jesusa zatresli pet minuta nakon početka drugo dijela. Tada je strijelac bio Alvaro Vadillo poslije asistencije Joana Verdua. Rezultat se do kraja dvoboja u Španjolskoj nije mijenjao.

Betis - Vitoria Guimaraes 1:0

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Genk1:1Rapid Beč
Dynamo Kijev3:0Thun
1Genk 610:5+514
2Dynamo Kijev 611:7+410
3Rapid Beč 68:10-26
4Thun 63:10-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!