Nogomet

Video: Ludogorec stigao do treće pobjede u Ukrajini, Valencia rutinski, pobjede Salzburga i Esbjerga

Filip Han • četvrtak, 24.10.2013.
Video: Ludogorec stigao do treće pobjede u Ukrajini, Valencia rutinski, pobjede Salzburga i Esbjerga
Foto: EPA

U skupinama A, B i C Europske lige nije bilo velikih iznenađenja. Valencia je ostvarila laku pobjedu nad St. Gallenom, Swansea i Kuban podijelili su bodove. Ludogorec je u gostima bio bolji od Čornomoreca i tako upisao i treću pobjedu, Esbjerg je u gostima svladao Elfsborg, a Salzburg je kod kuće pobijedio Standard Liege uz tri izbačena igrača na utakmici...

Skupina A

Valencia je očekivano lako pobijedila St. Gallen. Utakmica je bila riješena već u prvome poluvremenu na kraju kojeg je rezultat iznosio 4:0. Prvi gol dao je u 12. minuti Alcacer i time načeo goste. u 21. strijelac je postao Fede, a on je povisio i na 3:0 u 30. minuti. Tri minute kasnije gol je zabio i Ricardo Costa čime je utakmica bila praktički gotova.

U drugom poluvremenu Valencia je uspjela zabiti i peti preko Canalesa, a u 74. je na 5:1 smanjio Nater.

Neriješenu utakmicu odigrali su Swansea i Kuban. Swansea je poveo u 68. minuti pogotkom Michua, a izjednačio je Cisse u 90. nakon jedanaesterca.

Skupina B

U Dinamovoj skupini Ludogorec je u gostima svladao Čornomorec. U posljednjim trenucima prvog poluvremena gol za goste zabio je Zlatinski i time svoju momčad doveo u prednost. Bio je to jedini pogodak na utakmici. Ludogorec je tako i dalje jedina neporažena momčad skupine, te je naravno i na prvom mjestu.

Skupina C

Esbjerg je poveo u sedmoj minuti utakmice nakon gola Hansa Andreasena. Andreasen je i povećao vodstvo u 67. minuti utakmice nakon pogotka glavom, a dvije minute kasnije Elfsborg je samo uspio uspio smanjiti zaostatak golom Jonssona za konačan rezultat od 1:2.

Salzburg je pobijedio Liege u utakmici koja je osim s tri gola bila obilježena i s jednako toliko crvenih kartona. U 38. minuti igru je morao napustiti Gonzalez zbog drugog žutog, a pet minuta kasnije brojevno stanje se izjednačilo kad je u svlačionicu poslan Mane.

Za prvi gol trebalo je dočekati tek 53. minutu kada je zabio Soriano i dao domaćima prednost. Tu je prednost povećao u 85. Ramalho, što je bilo olakšano novim slanjem na prijevremeno tuširanje, ovog puta stradao je Kanu. Standard je do kraja samo uspio smanjiti zaostatak iz jedanaesterca koji je zabio Bia.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Swansea City1:1Kuban Krasnodar
Valencia5:1St. Gallen
1Valencia 612:7+513
2Swansea City 66:4+28
3Kuban Krasnodar 67:706
4St. Gallen 66:13-76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!