Nogomet

Video: Fiorentina i Eintracht maksimalni i nakon trećeg kola, Dnjipro do pobjede tek u završnici

Igor Šestak • četvrtak, 24.10.2013.
Video: Fiorentina i Eintracht maksimalni i nakon trećeg kola, Dnjipro do pobjede tek u završnici
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Fiorentina u skupini E i Eintracht u skupini F upisali su treće pobjede u ovoj sezoni Europske lige te se s maksimalnim brojem bodova nalaze nadomak prolaza u iduću fazu natjecanja. Prvu pobjedu upisao je Bordeaux, a Dnjipro je s Kalinićem i Strinićem tek u završnici stigao do pobjede kod Pacos Ferreire. U skupini D Wigan i Rubin su podijelili bodove, dok je do gostujuće pobjede u Belgiji stigao slovenski Maribor. Strijelac je na toj utakmici bio i hrvatski nogometaš Dejan Mezga.

Skupina D

Wigan Athletic - Rubin Kazan 1:1 (Powell 40' / Prudnikov 15')

Nakon prva dva kola Wigan i Rubin držali su prve dvije pozicije na tablici skupine D, a na tim su pozicijama i ostali nakon što su u trećem kolu remizirali na DW stadionu. Rusi su poveli u 15. minuti golom Prudnikova, ali engleski se drugoligaš uspio vratiti u susret prije odlaska na odmor. Strijelac za 1:1 bio je Powell u 40. minuti.

U nastavku pogodaka nije bilo pa se svaka momčad morala zadovoljiti osvajanjem jednog boda. Na polovici grupne faze Wigan ih ima sedam, a Rubin pet.

Zulte Waregem - Maribor 1:3 (De Fauw 12' / Črnic 21', Mertelj 34', Mezga 49')

Do prvih bodova u skupini D stigao je slovenski Maribor, i to na gostovanju u Belgiji. Zulte Waregem osvojio je bod u prva dva kola i pobjedom nad slovenskim prvakom želio je ući u borbu za drugo mjesto na tablici. Utakmica je odlično počela za domaćine i u 12. minuti De Fauw je pogodio gostujuću mrežu.

Međutim, brzo je uslijedio preokret. Igrala se 21. minuta kad je Črnic izjednačio za rezultat, a prednost gostima osigurao je Mertelj pogotkom u 34. minuti. Korak bliže pobjedi Maribor je približio hrvatski nogometaš Dejan Mezga vrlo lijepim pogotkom u 49. minuti za 3:1. Waregemu se otvorila prilika osam minuta kasnije kad je drugi žuti karton zaradio Milec, no Belgijci se s čovjekom više nisu niti približili izjednačenju te su sada posljednja momčad ove skupine.

Skupina E

Pacos de Ferreira - Dnjipro 0:2 (Rotan 83', Konopljanka 86')

S dva hrvatska reprezentativca u početnom sastavu Dnjipro je krenuo po bodove na gostovanju kod Pacos Ferreire. Ivan Strinić držao je lijevi bok svih 90 minuta, a Nikola Kalinić igrao u vrhu napada ukrajinskog kluba do 58. minute. Ukrajinci su tijekom utakmice bili nešto bolji, ali su se mučili s realizacijom. Otvorilo im se tek u 83. minuti.

Tada je put do mreže pronašao iskusni Rotan, a samo tri minute kasnije prednost Dnjipra udvostručio je Konopljanka. Ovom važnom gostujućom pobjedom Ukrajinci su stigli na šest osvojenih bodova u tri kola, odvojili se od Portugalaca i rumunjskog Panduriija te su uz Fiorentinu izraziti favoriti za prolazak skupine.

Fiorentina - Pandurii 3:0 (Joaquin 26', Matos 34', Cuadrado 69')

Nogometaši Fiorentine uspješno su prošli i treću prepreku u skupini E Europske lige. Nakon uvjerljive domaće pobjede nad Pacos Ferreirom te gostujuće u Dnjipropetrovsku, momčad Vincenza Montelle u trećem je kolu na svom terenu svladala rumunjski Pandurii i zadržala maksimalan učinak. S devet bodova drži vrh tablice i sasvim je blizu prolasku u iduću fazu natjecanja.

Viole su do vodstva stigle u 26. minuti, kad je Španjolac Joaquin iskoristio asistenciju Argentinca Rodrigueza i matirao rumunjskog vratara Stancu. Na drugi pogodak domaći su navijači morali čekati samo osam minuta, a postigao ga je Brazilac Matos. Dva pogotka viška Talijani su odnijeli na poluvrijeme, dok je treću loptu u gostujuću mrežu pospremio Cuadrado u 69. minuti. Rezultat 3:0 zadržao se do posljednjeg sučevog zvižduka pa je Pandurii ostao na tek jednom osvojenom bodu. Hrvatski napadač Ante Rebić nije bio niti na klupi domaće momčadi.


Skupina F

Eintracht Frankfurt - Maccabi Tel Aviv 2:0 (Kadlec 12', Maier 53')

Baš poput Fiorentine, do treće pobjede u natjecanju stigao je i frankfurtski Eintracht. Momčad Armina Veha nadigrala je Maccabi iz Tel Aviva i otvorila si put prema prvom mjestu skupine F. Izraelci su pak doživjeli prvi poraz u natjecanju i čini se kako ih očekuje žestoka borba za drugu poziciju.

Od samog početka utakmice stvari su dobro krenule za domaćine, a u vodstvo ih je doveo Kadlec u 12. minuti. S minimalnim vodstvom otišlo se na odmor, ali prvo poluvrijeme nisu svi igrači dočekali na terenu. Napadač gostiju Ben Haim uspio je u samo četiri minute zaraditi dva žuta kartona pa je u 34. morao "pod tuš". Brojčanu nadmoć igrači Eintrachta iskoristili su početkom nastavka. Konačnih 2:0 postavio je Maier u 53. minuti. Hrvatski napadač Srđan Lakić utakmicu je pratio s klupe.

Bordeaux - APOEL 2:1 (Sane 25', Henrique 90' / Goncalves 45')

Dvoboj klubova koji su razočarali u prva dva kola, Bordeauxa i APOEL-a, okončan je pobjedom Francuza u samoj završnici. Nakon dva poraza na otvaranju natjecanja francuski je sastav konačno zaigrao bolje i u 25. minuti načeo mrežu Ciprana. Asistent je bio potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertić, a strijelac Sane.

Činilo se već kako će Bordeaux na odmor odnijeti minimalnu prednost, ali s tim se nije složio Goncalves. U posljednjoj minuti prvog poluvremena pogodio je za 1:1. U nastavku utakmice obje su momčadi krenule po pobjedu. Za goste je umjesto strijelca pogotka u 71. minuti ušao hrvatski napadač Mario Budimir, ali nije uspio pomoći APOEL-u. U 90. minuti bodove je Bordeauxu osigurao brazilski stoper Henrique. Bordeaux sada ima samo bod manje od Maccabija i vratio se u borbu za europsko proljeće.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Wigan1:1Rubin Kazan
Zulte Waregem1:3Maribor
1Rubin Kazan 614:4+1014
2Maribor 69:12-37
3Zulte Waregem 64:10-67
4Wigan 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 01:31
    zakaj je fiorentina kupila rebića uopće? ak u ovakvoj utakmici nije ni na klupi, onda valjda ide na posudbu, ne znam, jel ima neko upućeniji?
    Obrisan korisnik
  • cameosis25.10.2013. u 01:21
    ove godine naslov dolazi u frankfurt, prejaki smo.
    cameosis
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 01:12
    forza viola viola club Fiume-Rijeka
    Obrisan korisnik