Nogomet

Video: Arsenal uzvratio Borussiji, Ramsey donio važna tri boda Topnicima u Dortmundu

Josip Piršljin • srijeda, 06.11.2013.
Video: Arsenal uzvratio Borussiji, Ramsey donio važna tri boda Topnicima u Dortmundu
Foto: EPA

Nakon četvrtog kola Lige prvaka u skupini F izdvojili su se Arsenal i Napoli na vrhu. Topnici su uzvratili Borussiji za poraz u prošlom kolu i minimalno slavili, a do sva tri boda došao je i Napoli koji je, uz dosta muke, ponovno pobijedio Marseille.

Borussia Dortmund - Arsenal 0:1
(Ramsey 62')

Arsenal je nakon poraza na Emiratesu od Borussije, vratio momčadi iz Dortmunda na njenom Signal Iduna Parku. Wengerova momčad odigrala je oprezno i pametno protiv rastrčanih Nijemaca, te pobjedom 1:0 bitno povećala svoje šanse da izbori drugi krug Lige prvaka.

Obje momčadi su dosta oprezno ušle u utakmicu što nije donijelo previše prilika i uzbuđenja u prvom poluvremenu. Izostao je očekivani agresivni početak domaćih nogometaša, Topnici su ih primirili i dopustili samo dvije ozbiljnije šanse koje su propustili realizirati Subotić i kasnije Mkhitaryan.

Žuto-crni su puno bolje otvorili nastavak susreta, bili su angažiraniji i opasniji za gol Szczesnog, ali ipak je Arsenal prvi došao do gola. Ramsey je iskoristio gužvu u šesnaestercu i glavom pored Subotića zabio Weidenfelleru za 0:1. Domaći su se potom potpuno otvorili, što je ostavilo i više prostora za prilike gostiju.

Borussia je do kraja utakmice pokušavala izjednačiti, Klopp je ubacio Aubameyanga u igru, no nisu uspjeli zabiti Englezima, te su doživjeli prvi poraz na svom stadionu u zadnje dvije sezone Lige prvaka. U posljednja dva kola morati će svladati Napoli i Marseille ako misle u osminu finala.

Napoli - Marseille 3:2
(Inler 22', Higuain 24', 75'/A. Ayew 10', Thauvin 64')

Dosta teže od očekivanog Napoli je na svom San Paolu pobijedio Marseille. Time je ekipa Rafe Beniteza ostala na vrhu skupine F zajedno s Arsenalom i uoči zadnje dvije utakmice ima tri boda više od aktualnog viceprvaka dortmundske Borussije. Marseille je, s druge strane, ispao i iz kombinacija za treće mjesto i Europsku ligu.

Francuzi su u Napulj došli kao autsajderi, ali uspjeli su već u desetoj minuti zabiti i iznenaditi domaće nogometaše. Thauvin je ubacio iz kornera, a najviši i najspretniji u skoku bio je Andre Ayew koji je zajedno s bratom Jordanom i asistentom Thauvinom činio napad Marseillea.

No, vodstvo Baupove momčadi trajalo je samo 12 minuta, a neriješeni rezultat na semaforu stajao je tek dvije. Inler je sjajno primirio loptu i volejem pronašao nebranjeni kut Reine za 1:1, a ubrzo je Higuain donio prednost Napoliju, također volejem iz blizine poslije slabe reakcije gostujućeg braniča Diaware.

S prednošću domaćih se otišlo na predah, a sredinom nastavka Marseille se ponovno vratio u utakmicu. Thauvin je ovog puta bio strijelac nakon ubačaja Payeta. Napoli je još jednom morao svim snagama po gol, a to mu je uspjelo u 75. minuti nakon sjajno odigrane akcije u kojoj je Mertens uposlio Higuaina za drugi gol Argentinca na utakmici.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Borussia D.0:1Arsenal
Napoli3:2Marseille
1Borussia D. 611:6+512
2Arsenal 68:5+312
3Napoli 610:9+112
4Marseille 65:14-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • orangecrush07.11.2013. u 09:54
    Općenito je jako loša utakmica bila...s puno grešaka na obje strane. Nešto slično ko i u prvoj utakmici. Djelomično zbog solidnog posla obrana, ali svejedno nema opravdanja da toliko griješe. Arsenal je previše žurio kad je primao loptu, a Dortmund je s druge strane bio premalo agresivan i prespor... [više na forumu]
    orangecrush
  • Obrisan korisnik07.11.2013. u 00:29
    Ne potcjenjujem ja Arsenal, ali nemojmo biježati od činjenice da se ipak od Borussije više očekivalu u ovoj utakmici, igraju na svom terenu i sigurno da su bili favoriti. Arsenal je odigrao tipičnu svoju utakmicu što se moglo i očekivati od njih, da će se dobro i čvrsto postaviti na terenu i čekati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2013. u 00:01
    ono zaleđe u 4. minuti nadoknade...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 23:52
    Malo previše pocjenjivanja Arsenala al dobro ako tako misliš.Možda ima malkoc bolju ekip BVB ali ovo nije neko veliko iznenađenje.Arsenal može svaki tim dobit i nikome nije ugodno protiv njih tako da to nije čudo neko.. plus tu je uvijek Wenger.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 23:50
    penal za Borussiu,reko Beusan. Mertesacker držao za rame Lewandovskog i zarotirao ga u 93.min tekme..ako kaže Teo da je penal,onda on i je.
    Obrisan korisnik