Nogomet

Video: Tottenham osigurao drugi krug, Anži trijumfirao u posljednjim sekundama

Josip Tolić • četvrtak, 07.11.2013.
Video: Tottenham osigurao drugi krug, Anži trijumfirao u posljednjim sekundama
Foto: EPA

U skupinama J, K i L Europske lige jedan je klub i matematički osigurao šesnaestinu finala. To je Tottenham, koji je svladao moldavski Šerif 2:1, a blizu tom cilju stigli su Trabzonspor, koji je u nastavku slomio otpor Legije u Varšavi, te AZ iz Alkmaara minimalno svladavši kazahstanski Šahter.

Skupina J

Lazio - Apollon Limassol 2:1, Legia Varšava - Trabzonspor 0:2

Iznenađenja u ogledima četvrtog kola ove skupine nije bilo. Unatoč sjajnom otporu koji je pružio u prošloj utakmici odigranoj na Cipru, Apollon nije uspio zadržati Lazio i na Olimpicu. Nebeskoplavi su slavili 2:1, a velik dio puta do tog cilja odradili su u 14. minuti, kada je Floccari zatresao mrežu na dodavanje mladog Keite Baldéa.

Isti igrač osam minuta prije predaha zabija za udvostručenje vodstva, a asistent je ponovno bio Baldé, ovaj put iz kornera. Iako je svega dvije minute potom Fotis Papoulis na drugoj strani svladao debitanta na vratima Lazija Etrita Berishu, do preokreta nije došlo i Rimljani su napravili veliki korak prema drugom dijelu natjecanja.

Turski predstavnik Trabzonspor ponovno nije imao milosti u ogledu protiv varšavske Legije. Na stadionu koji je ugostio najbolje europske reprezentacije prošlog ljeta gosti su utakmicu riješili pogocima u samoj završnici. 19 minuta prije kraja iz kontranapada Dossa Junior skreće loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja Mierzejewskog. Svega osam minuta nakon toga drugi i presudni gol postiže Olcan Adin na povratnu loptu Florenta Maloude koji Turcima praktično osigurava šesnaestinu finala.

Skupina K

Tottenham Hotspur - Šerif Tiraspol 2:1, Tromsö - Anži Mahačkala 0:1

Tešku, ali zasluženu pobjedu za nastavak stopostotnog učinka i prolazak dalje zabilježio je Tottenham u drugom ogledu protiv moldavskog Šerifa na White Hart Laneu. Gosti su pružali otpor sve do 60. minute kada je Erik Lamela poentirao nakon kombinacije s Eriksenom, a hrvatski čuvar mreže Vjekoslav Tomić još je jednom kapitulirao sedam minuta potom iz udarca s bijele točke kojeg je izborio Lamela, a realizirao Jermain Defoe.

Uspjeli su Moldavci smanjiti zaostatak već u 72. minuti preko Ise, ali do izjednačenja nisu stigli.

Remi je, pak, bio izgledan u susretu Tromsöa i Anžija u Norveškoj više od 90 minuta, no u sudačkoj nadoknadi vrijedan pogodak ruskom sastavu donio je Karlen Mkrtchyan udarcem iz blizine za veliko slavlje gostujućeg sastava koji ima veliku šansu proći dalje.

Skupina L

AZ Alkmaar - Šahter Karagandi 1:0, Maccabi Haifa - PAOK 0:0

Samo jedan pogodak gledatelji su mogli vidjeti u susretima četvrtog kola skupine L, a upravo je on alkmaarskom AZ-u osigurao nastavak natjecanja. Nizozemci su slavili nad senzancijom kvalifikacija za Ligu prvaka, Šahterom iz Karagandija, a presudni trenutak dogodio se u desetoj minuti drugog dijela kada je gostujući vratar Stas Pokatilov loše reagirao na udarac Celsa Ortiza i dopustio lopti da uđe u mrežu.

U drugom susretu skupine između Maccabija iz Haife i PAOK-a u Izraelu prošao je bez pogodaka i pobjednika iako su domaćini zatresli okvir gola nakon pokušaja Hena Erze. Taj je bod Grke sasvim približio drugoj fazi natjecanja, a Maccabi praktično ostavio bez mogućnosti vidjeti europsko proljeće.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Legia Varšava0:2Trabzonspor
Lazio2:1Apollon Limassol
1Trabzonspor 513:6+713
2Lazio 58:4+411
3Apollon Limassol 55:8-34
4Legia Varšava 50:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!