Rukomet

Šoštarić: "Ništa nije gotovo dok se ne odigra još 60 minuta u Zagrebu"

Jelena Bagarić • subota, 09.11.2013.
Šoštarić: "Ništa nije gotovo dok se ne odigra još 60 minuta u Zagrebu"

Prvu pobjedu u Kupu pobjednika kupova rukometašice Lokomotive ostvarile su na gostovanju u rumunjskom Brasovu kod istoimene ekipe. Nakon utakmice ponajbolja igračica u redovima Lokomotive Lidija Horvat i trener Nenad Šoštarić iznijeli su svoja uglavnom pozitivna mišljenja o ovoj utakmici.

Iako su do pobjede došle nakon mnogo preokreta, Lokosice se ipak u Zagreb vraćaju s dva pogotka prednosti pred uzvrat koji se igra u nedjelju, 17. studenog. Lidija Horvat, koja je nekada bila članica Corone Brasov, ponovo se vratila u taj grad samo u drugom dresu. Ovaj puta njezina ekipa odnijela je pobjedu. "Mogu reći da je ovo bila jedna teška i uzbudljiva utakmica. Posebno je fizički i mentalno bila teška. ovo je sada dobro za nas jer imamo pozitivan rezultat. Nadam se da ćemo i nakon idućih 60 minuta slaviti", rekla je Lidija.

Trener Nenad Šoštarić je pak ponudi nešto stručnije mišljenje o utakmici s kojom je u konačnici zadovoljan. "Mislim da su gledatelji mogli vidjeti jako dobru rukometnu utakmicu s jako puno tempa, dobre obrane, vratarki i kontri. Sve što rukomet ima za pokazati bilo je vidljivo u ovoj utakmici. Obje ekipe imale su psihički problem, mi smo htjeli pobijediti, one su htjele pobijediti. Još jednom ponavljam, ovo je samo prvo poluvrijeme. Kraj je još jako daleko, imamo još drugu utakmicu u Zagrebu idući tjedan. Pokušat ćemo još poboljšati stvari koje su bile dobre i ispraviti ono što nije bilo dobro", izjavio je strateg Lokosica.

No, kako to i biva u pravim utakmicama ipak nije sve bilo tako sjajno: "Na kraju svega, zadovoljni smo s rezultatom, no nesretan sam jer su dvije igračice završile u bolnici zbog problema s koljenima, Božović i Krsnik. S druge strane, dobar potez smo napravili u obrani kad smo uveli Smiljanić i Milić. Dobro su reagirale i to nam pokazuje da imamo dugu klupu."

Veliki iskorak napravile su Rumunjke kada su sustigle razliku od pet pogodaka, a to kod trenera Šoštarića nije prošlo nezapaženo: "Protivnice su odigrale zaista dobru utakmicu. Ono što mi se svidjelo je to što, kad su gubile s pet, šest pogodaka da nisu stale. Nastavile su se boriti i to je tip ekipe kakvu ja želim. Ali opet, mi smo izgubili našu prednost, gubili smo s jednim pogotkom i uspjeli smo se vratiti. Ova mentalna snaga kod obje ekipe je ono što mi se najviše sviđa i mislim da je to jedna od najvažnijih stvari u bilo kojem sportu."

Pred Lokosicama je sad uzvrat u Zagrebu, no Šoštarić naglašava da, iako imaju prednost, još ništa nije gotovo: "Nadam se da ćemo u Zagrebu vratiti ekipi Coroni Brasov gostoprimstvo koje su oni nama pružili, te da ćemo im pokazati da je Zagreb jednako lijep grad kao Brasov. I naravno, naš je zadatak pobijediti i u drugoj utakmici.Ništa nije gotovo dok se ne odigra još 60 minuta u Zagrebu. Ovo je pravilo sporta, možeš igrati loše i izgubiti i igrati dobro i pobijediti", zaključio je trener Lokomotive.

Foto: Facebook, Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!