SP 2014., dodatne kvalifikacije, 15.11.2013, 20:45 h
Grčka
Grčka 3:1 Rumunjska
Rumunjska

Video: Grci napravili korak prema Brazilu, gol Stancua drži nadu Rumunja živom

Branimir Korać • petak, 15.11.2013.
Video: Grci napravili korak prema Brazilu, gol Stancua drži nadu Rumunja živom
Foto: EPA

Grčka je na svom stadionu uspjela svladati Rumunjsku i s 3:1 napraviti korak prema plasmanu na još jedno veliko natjecanje. Gol Stancua ipak ostavlja uzvrat otvorenim, no rumunjska obrana će morati biti u daleko boljem izdanju, a napad dosta opasniji ako Rumunjska želi na SP...

Iako su se Grci specijalizirali za tijesne pobjede 1:0 u svom „kontroliranom nogometu“, protiv Rumunjske su postigli čak tri pogotka i na uzvrat odnose pobjedu 3:1.

Potpuno netipično za Grčku pogoci su padali na obje strane kao na pokretnoj traci i već u prvih 20 minuta viđeno ih je čak tri.

Grčka je povela u 14. minuti preko sjajnog napadača Olympiakosa Kostasa Mitrogloua koji je odmah potvrdio kako je u zadnje vrijeme u velikoj formi. Rumunjska obrana pokušala je uhvatiti Mitroglua u zaleđu, međutim on je to izbjegao i ostao je sam pred Lobontom i na lijepo dodavanje Salpingidisa nije imao težak posao.

Pet minuta kasnije Rumunji dolaze do važnog gola u gostima. Torje je izveo slobodan udarac, lopta je preletjela sve igrače i na drugoj vratnici Bogdan Stancu je glavom poslao loptu u mrežu Karnezisa.

Uslijedilo je veliko slavlje Rumunja koje je vrlo brzo utišano. Već dvije minute kasnije Grčka ponovno vodi. Još jednom je rumunjska obrana reagirala slabo i mlako te su Grci u tri poteza stigli do vodstva. Samaras je dobro pronašao Torosidisa koji ubacuje loptu na peterac gdje uklizuje Salpingidis i lako zabija za novu prednost.

Nakon furioznog početka susreta, do kraja prvog poluvremena više nije bilo nekih velikih prijetnji i na odmor se otišlo s vodstvom Grčke 2:1.

U drugi dio se ušlo s velikim ulozima, obje reprezentacije su igrale u grču, ali domaćin svejedno uspijeva doći do povećanja vodstva.

Na to se čekalo sve do 67. minute kada Samaras izvod slobodni udarac, Katsouranis je glavom uspio prebaciti loptu do Mitrogloua koji iz teške pozicije zabija za 3:1 i ludnicu na Karaiskakis stadionu.

Imali su Grci priliku doći i do četvrtog pogotka šest minuta kasnije, ali Lobont je spasio rumunjsku mrežu nakon pokušaja Katsouranisa.

Do kraja susreta pogodaka više nije bilo, ali je zato bilo žutih kartona, a zbog drugog žutog igru je u sudačkoj nadoknadi morao napustiti Lazar zbog prekršaja nad Holebasom.

SP 2014., dodatne kvalifikacije

19.11.2013.
Švedska2:3Portugal
Hrvatska2:0Island
Rumunjska1:1Grčka
15.11.2013.
Portugal1:0Švedska
Ukrajina2:0Francuska
Grčka3:1Rumunjska
Island0:0Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido16.11.2013. u 22:35
    Ima da Rumunija prode, naprasit ce rodaci Grke...
    nido
  • IanZG16.11.2013. u 12:30
    Mi smo zabili u kvalifikacijama 12 golova, a 0 u prvoj utakmici na Islandu (unatoč igraču više 40 minuta), dok su Grci u kvalifikacijama zabili 12 golova, a u prvoj utakmici 3 gola te zapucali još par prilika. Ako se oni provlače, ne znam što će biti naš eventualni plasman na SP...
    IanZG
  • ZEEBANCIA16.11.2013. u 11:28
    Da Grci nekom zabiju 3 gola, i još protivniku koji je otprilike njihove snage.....
    ZEEBANCIA
  • Hektor33316.11.2013. u 09:06
    Kad san ja govorio da bi rađe da u baražu izvučemo Rumunjsku nego Island govorili su da sam lud, a sad su svi naglo progledali.
    Hektor333
  • jeffhardy1916.11.2013. u 00:51
    Ja osobno nemam ništa protiv Grka. Njihova reprezentacija nije najkvalitetnija, ali to nadoknađuju svojom borbenošću i uvjek prolaze na velika natjecanja. Zaslužili su otić na SP, a nebi me čudilo da i tamo prođu grupnu fazu. Nadam se da ćemo im se mi pridružit u Brazilu.
    jeffhardy19