Rukomet

HSV predvođen Duvnjakom slavio u derbiju kola, Šego i Zrnić odlični u pobjedi Wisle

Zvonka Keliš • nedjelja, 17.11.2013.
HSV predvođen Duvnjakom slavio u derbiju kola, Šego i Zrnić odlični u pobjedi Wisle
Foto: EPA

Subota je u rukometnoj Ligi prvaka donijela veliki derbi petoga kola u kojemu je aktualni prvak Europe, momčad HSV Hamburga, na krilima hrvatskog rukometaša Domagoja Duvnjaka upisala odličnu pobjedu nad ekipom Flensburga. Do slavlja je stigla i poljska Wisla Plock za koju je prve pogotke postiglo i njeno novo pojačanje, bivši hrvatski reprezentativac Vedran Zrnić. Povijesni uspjeh je, pak, ostvarila Naturhouse La Rioja koja je slavljem nad Gorenjem Velenjem osvojila svoje prve bodove u Ligi prvaka.

HSV Hamburg - Flensburg-Handewitt 32:27 (15:14)

Derbi petoga kola Lige prvaka, ujedno i derbi skupine D, donio je veliki dvoboj aktualnog prvaka Europe te još jednog bundesligaša Flensburga. U uistinu uzbudljivom i napetom dvoboju momčad Hamburga pred svojih je gotovo sedam tisuća navijača priredila lijep ogled u kojem je upisala svoje ujedno peto ovosezonsko europsko slavlje. Njen suparnik je tako, pak, pred uzvrat na svome terenu ostao na tri drugome mjestu ljestvice s tri upisane pobjede.

Hamburg je bio bolji te je zaslužio pobjedu, mi mu se nismo mogli suprotstaviti", kazao je nakon dvoboja trener Flensburga Ljubomir Vranješ, dok je vratar Andersson dodao: "Kao što smo očekivali, sitnice su presudile."

Prije predaha imali smo problema u obrani, no ispravili smo to u nastavku, a Canellas je uz to pronašao i prava rješenja u napadu", izjavio je trener HSV-a Martin Schwalb, a sam Canellas je nadodao: "Ključ naše pobjede jest naša bolja igra u obrani, no danas smo i mi imali dosta sreće u nekim situacijama. Sada nas očekuje izuzetno težak uzvrat u četvrtak u Flensburgu."

Odlično su u susret krenule obje momčadi, a iako je domaćin na samome startu poveo 5:2 gosti ubrzo izjednačuju rezultat te se vodi prava mala borba na terenu sve do odlaska na odmor. Obje su se ekipe konstantno izmjenjivale u vodstvu, oba vratara, kako Johannes Bitter tako i Mattias Andersson, upisivala su odlične obrane, ali naprosto fantastičan u prvih je 30 minuta na terenu bio hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak čija ekipa na predah odlazi s minimalnom prednošću (15:14).

Borila se domaća momčad i u nastavku te joj je trebalo punih 13 minuta igre kako bi se od svog suparnika uspjela odvojiti na nešto sigurnijih tri razlike (21:18). No, gostujuća se momčad nije predavala te je puhala za vrat HSV-u sve do samoga kraja kada stiže na minus dva da bi Joan Canellas s tri uzastopna pogotka vratio svoju ekipu na uvjerljiviju prednost, dok na koncu prvak Europe upisuje slavlje 32:27. Odličan je kod HSV Hamburga bio Hans Lindberg sa sedam pogodaka, Domagoj Duvnjak dodao je njih šest, Blaženko Lacković jedan, a Davor Dominiković se nije upisao u strijelce, dok se kod Flensburga istaknuo Steffen Weinhold sa osam golova.

Porto - Wisla Plock 20:24 (9:14)

Zanimljivo je bilo u sklopu petoga kola Lige prvaka koji je donio gostovanje poljskog viceprvaka kod portugalskog Porta kojemu je ovo prvi nastup u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Iako je domaćin motiviran poveo s lijepih 5:1 Poljaci su žarko željeli svoju drugu gostujuću pobjedu te učvršćivanje četvrte pozicije u skupini B stoga s četiri uzastopna pogotka poravnavaju rezultat da bi ubrzo poveli i 9:8. Nisu tada gosti stali na svome putu već predvođeni sjajno raspoloženim Marinom Šegom, koji zaključava svoja vrata i upisuje već desetu obranu, odlaze na odličnih 14:9 na poluvremenu.

Stečenu prednost gostujuća momčad u nastavku je samo čuvala te ju je u samoj završnici i dodatno potvrdila odlaskom na 24:18. Do samoga kraja Porto, pak, smanjuje svoj zaostatak i gostujući se rukometaši kući vraćaju sa slavljem s četiri pogotka razlike. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Petar Nenadić sa šest postignutih pogodaka, Vedran Zrnić u svom prvom je nastupu za Wislu dodao tri, a Marin Šego je upisao 11 obrana te se jednom upisao i u listu strijelaca, dok je najbolji kod Porta bio Joao Ferraz također sa šest golova.

Naturhouse La Rioja - Gorenje Velenje 34:31 (15:13)

Logrono je ove subote bio domaćin dvoboja petoga kola Lige prvaka i susreta skupine D u sklopu kojeg je domaćin ispisao pravu povijest, naime, slavljem nad ekipom Gorenja upisao je svoju prvu pobjedu u najelitnijem europskom klupskom natjecanju te je uzeo svoja prva dva boda. Izjednačeno je, doduše, bilo od samoga starta dvoboja (5:5), no Španjolaci tada ubrzavaju ritam te se odvajaju na sjajnih 11:5. Do kraja prvoga dijela gosti se približavaju svom suparniku te smanjuju svoj zaostatak na minus dva (13:15).

Nastavak je donio nešto bolju igru gostujuće momčadi koja se prvo odvaja na 22:18 da bi ona domaća ubrzo ponovno vratila susret na početak. Uzbudljivo je stoga u narednim trenucima bilo na terenu dvorane u Logronu gdje se vodila prava borba za nove europske bodove koji unatoč novome vodstvu Slovenaca (31:30) na koncu ostaju u Španjolskoj zahvaljujući konačnom slavlju La Rioje 34:31. U pobjedu svoje momčadi Angel Fernandez ugradio je deset pogodaka, dok je Staš Skube za Gorenje Velenje zabio sedam golova.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Porto20:24Orlen Wisla Plock
KIF Kolding29:24Barlinek Industria Kielce
Dunkerque21:29Kiel
1Kiel 10298:268+3017
2KIF Kolding 10249:240+914
3Barlinek Industria Kielce 10307:276+3113
4Orlen Wisla Plock 10275:277-28
5Porto 10241:278-375
6Dunkerque 10237:268-313

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!