Rukomet

Meškov Brest u Kupu EHF dobro namučio berlinske Lisice

Zvonka Keliš • srijeda, 20.11.2013.
Meškov Brest u Kupu EHF dobro namučio berlinske Lisice

Rukometaši Füchse Berlina ove su srijede u sklopu treće runde kvalifikacija ugostili momčad Meškov Bresta koja se na gostujućem terenu pokazala itekako raspoloženom te je dobro namučila svog suparnika koji na uzvrat u Bjelorusiju tako putuje sa samo dva pogotka prednosti.

Srijeda je označila kako je vrijeme za prvi dvoboj treće runde kvalifikacija Kupa EHF, točnije, kako je vrijeme za prvi zanimljiv susret bundesligaša Füchse Berlina te bjeloruskog Meškov Bresta. Na terenu Max Schmelling Arene, u domu berlinskih Lisicaodvijala se prava borba vrijedna još jednog europskog natjecanja, a bolji su s tek dva pogotka razlike na koncu ipak bili domaćini. No, sjajna je to najava uzvrata u Brestu u dvorani Victoriji koji je, pak, na rasporedu ta deset dana.

Glavni cilj momaka Željka Babića na njihovu je gostovanju bio spriječiti kontre njihova suparnika te se mu suprotstaviti na najbolji mogući način. To su igrači bjeloruskog Meškova i učinili, a iako su obje momčadi u susret ušle s podosta problema u realizaciji to nije spriječilo domaću momčad da se odvoji na sigurnih 8:5. Međutim, sjajan je tada bio hrvatski vratar Ivan Pešić koji je s osam sakupljenih obrana u prvome dijelu stvorio dosta problema ekipi iz Berlina, a to, pak, koriste njegovi suigrači kako bi priredili pravo malo iznenađenje te do odlaska na odmor preokrenuli rezultat u svoju korist (10:8).

Nastavak susreta donio je ipak buđenje domaćih rukometaša koji predvođeni svojim vratarom Peterom Stochlom love priključak te se vrlo brzo i odvajaju na velikih pet razlike (19:14). Berlinske Lisice tako su se počele nositi s čvrstom obranom Bjelorusa te su ubrzale ritam. No, gostujuća se momčad nije predavala, borila se do posljednje minute te je lagano sustizala svog suparnika u čijim se redovima tada ukazuje vratar Silvio Heinevetter koji sprječava izjednačenje pa čak i mogući poraz svoje momčadi koja na uzvrat u Brest tako odlazi sa samo dva pogotka prednosti (22:20).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Konstantin Igropulo sa šest postignutih pogodaka, dok se Denis Špoljarić nije upisao u listu strijelaca. Najbolji kod Meškov Bresta bio je Maxim Baranu također sa šest golova, Robert Markotić je dodao njih četiri,a David Špiler dva. Ivan Karačić i kapetan Ljubo Vukić zabili su po jedan gol, dok se David Miličević i Domagoj Sršen nisu upisali među strijelce.

Kup EHF, 3. runda kvalifikacija:
Füchse Berlin - Meškov Brest 22:20

Foto: www.seha-liga.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!