Nogomet

Video: Ajax iznenađujuće slavio protiv Barcelone, Milan se prošetao Glasgowom

Kristijan Musa • utorak, 26.11.2013.
Video: Ajax iznenađujuće slavio protiv Barcelone, Milan se prošetao Glasgowom
Foto: EPA

U okviru 5. kola Skupine H Lige prvaka postignuto je šest pogodaka. Ajax je na Amsterdam areni slavio iznenađujuću pobjedu s igračem manje protiv Barcelone, dok je u drugoj utakmici skupine Milan upisao uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Celtica. Ajax je pobjedom od 2:1 izborio svoje mogućnosti za plasman u drugi krug te će se za osminu finala u posljednjem kolu boriti s izravnim protivnicima sa San Sira.

Ajax – Barcelona 2:1 (2:0)

Ajax je na opće iznenađenje upisao domaću pobjedu nad Barcelonom te tako izborio svoje šanse za prolazak u knock-out fazu Lige prvaka. Gerardo Martino u ovoj utakmici nije mogao računati na nekolicinu igrača, uključujući Lionela Messija te Victora Valdesa. No, Katalonci su i bez navedene dvojice imali momčad, koja bi realno mogla odnijeti puni plijen iz nizozemske prijestolnice.

No, domaći su igrali opušteno, bez rezultatskog imperativa te im se takav pristup utakmici isplatio nakon nepunih 20 minuta igre. Nakon lijepo odigrane akcije lopta je stigla do Južnoafrikanca Thulanija Serera, koji ju je mirno pospremio u gostujuću mrežu.

Tri minute prije kraja prvog dijela domaći su poveli s 2:0. Danny Hoesen je spremio jednu zanimljivu solo akciju, a u postizanju pogotka za dvostruko vodstvo Ajaxa, pomogla mu je i poprilično loša obrambena reakcija Gerarda Piquea.

Početkom nastavka Ajax je ostao s desetoricom igrača na travnjaku, nakon što je izravni crveni karton zaradio Jöel Veltman, priredivši ujedno Barceloni i priliku da iz kaznenog udarca stignu do smanjenja rezultata. Precizan realizator jedanaesterca bio je Xavi. Iako su gosti pokušali u nekoliko navrata izjednačiti te time začeti eventualni preokret, gol Xavija se uspostavio i kao posljednji na utakmici te je susret završio važnom pobjedom Ajaxa od 2:1.

Celtic – Milan 0:3 (0:1)

Iako je domaća momčad bila statistički uvjerljivija i bolja momčad, gosti iz Milana su slavili uvjerljivu pobjedu te tako povećali svoje šanse za drugi krug. Rossoneri su do vodstva stigli u 13. minuti, kada je Kaka, zaboravljen od svojih čuvara, „zakucao“ loptu Valtera Birse u mrežu domaćih.

Vodstvo domaćih od 1:0 bio je ujedno i konačan rezultat prvih 45 minuta. No, u nastavku su gosti nastavili s iskorištavanjem svih svojih prilika, a Celtic je pak nastavio s promašivanjem svih svojih izglednih prilika da utakmicu obogate neizvjesnošću i zanimljivošću. Gotovo stopostotnmu priliku imao je Virgin van Dijk, ali je njegov udarac sjajno obranio Christian Abbiati.

Samo minutu poslije je Milan zabio novi pogodak iz kornera, a ovog puta je precizan bio Cristian Zapata. Nakon točno sat vremena igre Milan je zabio i treći, ujedno i posljednji svoj pogodak. Loptu je sjajno primio Mario Balotelli te ju sjajno plasirao u nebranjeni dio mreže.

Milan je trenutno bod ispred amsterdamskog Ajaxa te će se u narednom kolu na San Siru izravno sučeliti za plasman u drugi krug. Kako je Barcelona s deset bodova prva momčad skupine, za vjerojati je da će u posljednjem kolu protiv kluba iz Glasgowa ovjeriti svoj plasman u osminu finala s čelnog mjesta.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Celtic0:3Milan
Ajax2:1Barcelona
1Barcelona 616:5+1113
2Milan 68:5+39
3Ajax 65:8-38
4Celtic 63:14-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 09:46
    Ne znam, nisam gledao Barcu, ali prema rezultatu rekao bih da su igrali prek ku*ca... Vrlo vjerojatno su odmarali za Athletic u gostima. Bit će to zajedrana utakmica, oni to znaju... Tamo pobjedom mogu puno dobiti, a ovim porazom zapravo nisu ništa izgubili... Meni se to tak čini... Mislim, barem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 09:23
    Barcelona sad igra kao prosjecna ekipa ! Jednostavno nemaju vise motiva , osvojili su sve .To je neki normalan slijed dogadjaja ... Ajax je uvijek igrao lijep fudbal ,i vise nego zasluzeno pobijedili .. MIlan ko Milan , njih vuce Kaka koji nije u nekoj formi od prije , jednostavno puno toga ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 09:04
    pobjeda Milana u Škotskoj nakon 44 godine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 00:16
    Ajax je opet odigrao dobro prvo poluvrijeme protiv Barcelone, samo ovaj put su zabijali ponuđene prilike. Barcelona si očito može dozvoliti odigrati nezainteresirano na gostovanju u Ligi Prvaka, nije to prvi put tako, to traje već godinama. A Celtic protiv Milana kao da ima blokadu, nit mogu zabiti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2013. u 23:43
    Kaka majstore!
    Obrisan korisnik