Rukomet

Marin Kružić: "U Španjolsku idemo po pobjedu"

Ivana Strahija • srijeda, 27.11.2013.
Marin Kružić: "U Španjolsku idemo po pobjedu"
Foto: rknexe.hr

Nakon što su na svom parketu u Našicama svladali Ademar Leon i napravili zalihu od pet golova prednosti, Našičani u uzvrat u Španjolsku idu bez ikakve treme...

Nexe je oduševio Hrvatsku i postigao najimpresivniji rezultat ove sezone, pobijedivši Ademar Leon s 34:29 ovog vikenda. Kup EHF-a postao je tako interesantno natjecanje za sve ljubitelje rukometa, koji s nestrpljenjem očekuju kako će Našičani odigrati na uzvratu u Španjolskoj.

Jedan od onih koji su sudjelovali u velikom pothvatu jest Marin Kružić, desni vanjski Nexea, koji kaže: "Prednost od pet zgoditaka trebamo zaboraviti i o tome uopće ne razmišljati. U subotu nas u Španjolskoj očekuje nova utakmica u kojoj treba krenuti od nule. Treba puno raditi i ponovno ići na pobjedu. To je jedini način."

Protivnik je sve samo ne bezopasan, iako je u nedjelju u Našicama domaćin pokazao bolji rukomet: "Ademar igra brz i kvalitetan rukomet. To je u pravom smislu riječi spoj mladosti i iskustva. Imaju iskusnog organizatora igre (Vega), odličnu vezu njega i pivota. Igrom još posebno odskaču mladi lijevi vanjski Tatarintsev te desno krilo Lopez Alvarez. Pokazali su se kao odlična momčad protiv koje treba biti oprezan i koncentriran svih 60 minuta", prenose službene internetske stranice Nexea.

Kružić smatra da je obrana ključ uspjeha: "Kroz dobru će nam se obranu otvoriti prilike za brzu tranziciju, za kontre i polu kontre. U napadu moramo igrati što sigurnije. Oni se ne smiju razmahati, njihovi se golmani ne smiju razbraniti. Definitivno, sve je na nama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!