Nogomet

Video: Manchester United "petardom" do osmine finala, Šahtar razbio Real Sociedad

Sportnet • srijeda, 27.11.2013.
Video: Manchester United "petardom" do osmine finala, Šahtar razbio Real Sociedad
Foto: EPA

Kolo prije kraja natjecanja po skupinama nogometaši Manchester Uniteda osigurali su plasman među 16 najboljih, s pet su pogodaka uvjerljivo nadjačali Bayer u Leverkusenu. Poraz Nijemaca iskoristio je Šahtar i visokom pobjedom nad Real Sociedadom probudio nadu u plasman u drugi krug.

Iako su nastupili bez značajnog broja prvotimaca, nogometaši Manchester Uniteda lakše od očekivanog prebrodili su teško gostovanje u Leverkusenu i s čak 5:0 razbili Bayer, te se nakon pet odigranih kola plasirali u osminu finala Lige prvaka.

United je bio nadmoćan tijekom cijele utakmice, a prvo ime u redovima Crvenih vragova ponovno je bio Wayne Rooney. Iako večeras nije postigao pogodak, upisao je čak tri asistencije i predvodio engleskog prvaka na putu do uvjerljive pobjede.

Početno nadmudrivanje trajalo je polovicu prvoga dijela, a tada su gosti povukli munjeviti kontranapad, Rooney pronašao Antonija Valenciju, a on iz neposredne blizine pogodio za 1:0. Sedam minuta kasnije Rooney je poslao loptu u srce kaznenog prostora, a Emir Spahić je glavom proslijedio u vlastitu mrežu.

Bayer niti nakon odmora nije pokazivao naznake povratka u utakmicu, a lak posao za United je još lakšim u 66. minuti učinio Johnny Evans, koji nakon obrane domaćeg vratara nije imao težak posao sa samo dva metra pospremiti loptu u mrežu Bayera.

Posve razbijenu njemačku momčad gosti su izigrali još jednom u 77. minuti, ovoga puta Rooney je nesebično poslužio Chrisa Smallinga, a inače nevidljivi Nani u samoj je završnici iskoristio asistenciju Ryana Giggsa za konačnih 5:0.

Neuspjeh Bayera jedva je dočekao Šahtar, koji je na gotovo jednako uvjerljiv način razbio Real Sociedad i uoči posljednjeg kola preskočio Nijemce te zasjeo na drugo mjesto. Ukrajinski prvak tako će u posljednjem kolu tražiti potvrdu vize za plasman u drugi krug.

Sastav iz Donecka slamao je otpor gostiju do 37. minute, kada je prizemni ubačaj s desne strane na prvoj vratnici dočekao Luiz Adriano i vješto preusmjerio loptu u bliži kut gostujućeg gola. Već početkom nastavka, u 48. minuti, Alex Teixeira je povisio na 2:0, a 20 minuta kasnije i asistirao Douglasu Costi za super atraktivan pogodak i riješeno pitanje pobjednika.

Isti je igrač tri minute prije kraja postavio konačan rezultat, nakon ubačaja Taisona loptu je dočekao na drugoj vratnici i glavom je poslao u mrežu. Hrvatski reprezentativac i kapetan Šahtara Darijo Srna ponovno je odigrao svih 90 minuta.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Bayer Leverkusen0:5Manchester United
Šahtar4:0Real Sociedad
1Manchester United 612:3+914
2Bayer Leverkusen 69:10-110
3Šahtar 67:6+18
4Real Sociedad 61:10-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 15:16
    United odličan, pogotovo obrambeno jer iz toga su se rađale prilike iz kontranapada i brzih akcija kroz tranziciju igre. Iznenadio sam se kako se Bayerovci sporo vraćaju u obranu. Rooney... like a boss. I mislim da se na temelju jedne utakmice ne može uspoređivati dvije različite lige.
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA28.11.2013. u 14:36
    ronaldo-united, jel ti dobro? Al ozbiljno.....
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 14:11
    jedna loša predstava je preslika Bundeslige.. haha.. kakav si ti moron
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 13:24
    slab je bayer, a bundesliga krš
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 12:48
    Kaze navijac Leverkusena.......Unitedd sta si mi uradiooo,srce mi je pustinjaaa,dusa mi se osusilaaa ooooo Uniteddd,sta si mi uradioooo,u mom domu petarduu uvaliooo ohh Unitedddd.....A Unitedov navijac je u deliriju, Jos u meni gori sve, srce ko masina je hajde mala vozim te, reci da Jos u meni ima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik