Nogomet

Video: Hat-trickom Vidala Juventus svladao Kobenhavn i skočio na drugo mjesto

Josip Piršljin • srijeda, 27.11.2013.
Video: Hat-trickom Vidala Juventus svladao Kobenhavn i skočio na drugo mjesto
Foto: EPA

Real Madrid i Juventus su u domaćim utakmicama petog kola Lige prvaka pobijedili Galatasaray, odnosno Kobenhavn. Madriđani su već ranije osigurali prolaz, a puno su važniji bodovi bili Bianconerima koji su skočili na drugo mjesto, ali za osminu finala će morati proći gostovanje u Istanbulu.

Juventus - Kobenhavn 3:1
(Vidal 29' 11m, 61' 11m, 63'/Mellberg 56')

Tek u petom kolu skupine B Lige prvaka Juventus je došao do prve pobjede. U Torinu je gostovao Kobenhavn koji se i dalje bori za prolaz, no nije s Juventus Arene uspio otići neporažen. Juve je sada drugi na tablici, no u zadnjem kolu ne smije izgubiti od Galatasaraya na njegovom terenu.

Juve je od samog početka napao goste iz Danske i pokušao doći do brzog gola, a to mu je uspjelo u 29. minuti. Jacobsen je u svom šesnaestercu igrao rukom, a sudac je pokazao na bijelu točku. Izvođač je bio Vidal koji nije imao problema pospremiti loptu u mrežu za 1:0.

S minimalnom prednošću domaći su otišli na odmor, a početkom nastavka uslijedio je šok za Juventus Arenu. Mellberg je izjednačio na asistenciju Sigurdssona, no veselje Danaca nije dugo trajalo. Pet minuta kasnije za Bianconere je dosuđen još jedan penal nakon što je Mellberg srušio Llorentea.

I ovog puta je siguran s 11 metara bio Vidal, a Čileanac je nedugo potom zabio i treći gol na utakmici. Pogba mu je ubacio, a Vidal preciznim udarcem glavom vara Wilanda. Rezultatom 3:1 završila je zanimljiva utakmica u Torinu.

Real Madrid - Galatasaray 4:1
(Bale 37', Arbeloa 51', Di Maria 63', Isco 80'/Bulut 38')

Iako mu rezultatski ovaj susret nije bio važan, Real Madrid je uvjerljivo porazio Galatasaray i malo mu otežao borbu za prolaz u osminu finala Lige prvaka. Na Santiago Bernabeu gosti su se dobro držali u prvom poluvremenu, no u nastavku su pali, a imali su 64 minute igrača više.

Ancelotti za ovu utakmicu nije računao na Ronalda niti na Modrića kojima je dao poštedu, a trojica ofenzivnih veznih bili su Bale, Isco i Di Maria iza Jesea. Mancini je od početka utakmice koristio Drogbu, a Sneijder je ušao kad je njegova momčad već gubila 3:1.

Real nije pritisnuo od samog starta kao inače, a nešto opušteniji ulazak rezultirao je crvenim kartonom. U 26. minuti Ramos je potezao Buluta u izglednoj situaciji, a sudac mu je pokazao put prema svlačionici. Ipak, deset minuta poslije Real je bio prvi koji je zabio.

Bale je pogodio mrežu Iscana, no samo minutu kasnije Galatasaray je poravnao rezultat preko Buluta na asistenciju Drogbe. U drugom poluvremenu Real je riješio pitanje pobjednika kada je najprije Di Maria asistirao Arbeloi, a potom su zamijenili uloge. Potez utakmice napravio je Isco pri golu za 4:1 kada je "ispremiješao" obranu gostiju i uz malo sreće zabio.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Real Madrid4:1Galatasaray
Juventus3:1København
1Real Madrid 620:5+1516
2Galatasaray 68:14-67
3Juventus 69:906
4København 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • gerrard28.11.2013. u 23:21
    juve je za mene ove godine favorit za osvajanje(uz bayern i barcu koje svi to i očekuju) i ide minimalno do polufinala,.u obje utakmcie protiv reala su ostavili dojam da znaju kako pobjediti real(u prvoj ih je spriječio sudac, u drugoj su im poklonili 1.gol)..pa uz jedno dobro pojačanje u obrani... [više na forumu]
    gerrard
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 20:19
    Iskreno bi volio da Galata prodje dalje .. I nekako imam osjecaj da ce pobijediti u toj zadnjoj utakmici .Dobra je to ekipa sa dobrim igracima ,najveci nedostatak im je Trener .. Real jak ,stvarno jak .. .Bio sam skeptik po pitanju Ancelotia , ali razuvjerio me deff.. ..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 14:42
    Ma nemoze Juve ispast, pa Galatasaray ima Mancinija, em je Talijan, em nezna :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 12:10
    Jučer je na tekmama bilo golova ko na traci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 10:30
    prolazi Juve, sumnjam da im Galatasary more poremetit planove
    Obrisan korisnik