Liga prvaka, skupina D, 5. kolo, 27.11.2013, 20:45 h
Manchester City
Manchester City 4:2 Viktoria Plzeň
Viktoria Plzeň

Video: Viktoria do same završnice u šahu držala Manchester City, presudili Negredo i Džeko

Damir Žbulj • srijeda, 27.11.2013.
Video: Viktoria do same završnice u šahu držala Manchester City, presudili Negredo i Džeko
Foto: EPA

U sjajnoj nogometnoj večeri u Manchesteru Viktoria iz Plzena je u petom kolu skupine D Lige prvaka namučila City, zabila im dva pogotka, držala remi gotovo do same završnice utakmice, kada su domaći igrači ipak uspjeli riješiti susret u svoju korist, golovima Negreda i Džeke

Nakon neuvjerljivih partija u otvaranju sezone u ligi prvaka, češka Viktoria iz Plzena drastično je podignula razinu svoje igre, namučila aktualne europske prvake pred svojim navijačima u prošlom kolu, a samo ih je nešto više od deset minuta dijelilo od velikog boda na Etihadu.

Nakon što je City proteklog vikenda u Premiershipu demolirao Tottenham, vjerojatno su pomislili igrači Manuela Pellegrinija kako će se bez problema obračunati s 'na papiru' slabašnim češkim predstavnikom u ovom natjecanju, no, Viktoria je pokazala zube i jednostavno je natjerala domaćina da do samog kraja strepi za pobjedu.

Građani su gotovo do prednosti stigli u 14. minuti, kada je Samir Nasri pogodio okvir gola, a samo nekoliko minuta kasnije Francuz se našao u još jednoj jako dobroj prigodi, međutim lopta je otišla pored gola.

Na isteku prvih pola sata pritiska su se oslobodili i gosti, Rajtoral je imao odličnu individualnu akciju, koja je ostala bez pogotka, dok samo nekoliko minuta kasnije Duriš nije iskoristio dobro dodavanje Kolara. Vrlo lako ekipa iz Plzena mogla je prva do suparničke mreže.

Kada nisu postigli, na njihovu žalost, primili su pogodak, a napucanu loptu ruku Rajtorala sudac je okarakterizirao kaznenim udarcem. Siguran realizator bio je Agüero.

Zaslužila je Viktoria zatresti mrežu Harta u prvom dijelu, a to se i dogodilo neposredno prije odlaska na odmor. Odlično izveden kontranapad stigao je do Horave, koji s ruba 16-erca topovski puca uz samu desnu vratnicu domaćeg vratara, neobranjivo, za poravnanje rezultata prije nastavka susreta.

Početkom drugog poluvremena Pellegrini se odlučio umjesto Agüera uvesti Jesusa Navasa, koji mu se odužio ključnim asistencijama za pobjedu. Lomio je City goste sve do 65. minute, kada je Nasri ipak uspio poentirati, na odlično proigravanje Navasa, ali Česi se nisu dali slomiti.

Samo četiri munte kasnije uzvratili su na najbolji mogući način, Stanislav Tecl zabio je i drugi pogodak za uporno društvo iz Plzena, koje ove večeri nije željelo lagano prepustiti bodove favoriziranom domaćinu.

Ulazak Alvara Negreda u 75. minuti bio je također ključan, jer je samo tri minute kasnije zabio za 3:2, na još jedno dodavanje Navasa. dok je konačnu odluku donio Edin Džeko, pogotkom glavom na isteku regularnog vremena.

U idućem kolu City gostuje kod Bayerna, koji ih je u prvom međusobnom dvoboju već porazio.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva1:3Bayern
Manchester City4:2Viktoria Plzeň
1Bayern 617:5+1215
2Manchester City 618:10+815
3Viktoria Plzeň 66:17-113
4CSKA Moskva 68:17-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 14:59
    City kad doma igra, uvijek show. Ali za prvo mjesto u grupi im treba čudo u Münchenu. Ne bih rekao da City zajebava u LP, ipak su zabili 15 golova.u 5 utakmica.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 12:33
    "Bolji su od drugih u grupi", nisu bolji od Bayerna.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 12:09
    Ovaj Negredo me svakom tekmom sve više uvjerava kolko je kvalitetan i ubojit
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA28.11.2013. u 09:32
    I ovaj City se zajebava.... kao i PSG. Bolji su od drugih u grupi i onda igraju neozbiljno i ne daju svoj maksimum.
    ZEEBANCIA