Liga prvaka, skupina D, 5. kolo, 27.11.2013, 18:00 h
CSKA Moskva
CSKA Moskva 1:3 Bayern
Bayern

Video: Bayern svladao CSKA i srušio Barcelonin rekord

Damir Žbulj • srijeda, 27.11.2013.
Video: Bayern svladao CSKA i srušio Barcelonin rekord
Foto: EPA

Nogometaši minhenskog Bayerna, aktualnog europskog prvaka, svladali su moskovski CSKA na Areni Himki u susretu petog kola Skupine D Lige prvaka. Bez Marija Mandžukića u sastavu osigurali su novo slavlje, učvrstili prvu poziciju u svojoj grupi, a pobjeda u Rusiji im je deseta uzastopna u ovom natjecanju, čime su srušili rekord Barcelone iz sezone 2002./03.

Bavarci su u ruski Himki stigli bez ozlijeđenih Riberyja, Schweinsteigera, ali i Marija Mandžukića, no, i bez njih u sastavu jednostavno su bili dovoljno dobri da se u München vrate s očekivanim bodovima, bez obzira na snježne i zimske uvjete i težak teren.

CSKA, koji je također bio oslabljen izostancima Džagojeva i Doumbije, nije bio bezazleni protivnik, imali su svoje prilike, nisu ih iskoristili i Moskovljani mogu žaliti što neizvjesnost u ovom dvoboju nije trajala do samog kraja.

Domaćin je jako dobro otvorio dvoboj, opasani su nakon kornera bili Tošić pa Wernbloom, no, Bayern je prvi stigao do pogotka. Bila je to tipična akcija, koja je lijevoj strani u prostor gurnula Thomasa Müllera, na njegovoj povratnoj lopti snažnim udarcem Robben neumoljivo matira Akinfeeva.

Imao je CSKA do predaha još nekoliko izuzetno kvalitetnih pokušaja, a posebno je dobra bila ona na ulasku u sudačku nadoknadu, kada na dodavanje Honde nije uspio poentirati Ahmed Musa.

Japanac se dodatno razigrao i u nastavku te je pokazao svu raskoš svog talenta, jedino će još morati poraditi na realizaciji. Dvije njegove velike prilike početkom drugog poluvremena mogle su Ruse u potpunosti vratiti u igru, a nije se proslavio niti Tošić, nekoliko trenutaka kasnije.

Kazna je stigla već u 53. minuti kada je sjajnu solo akciju Götze pretvorio u pogodak za 0:2.

Nadu je domaćima ponudio kazneni udarac u 62. minuti, poslije (napucanog) igranja rukom Dantea u svom kaznenom prostoru, kojeg je uspješno iskoristio baš Honda, ali samo tri minute kasnije na identičan način s bijele točke zabija i Müller pa je posljednjih 20-ak minuta Bayern uspio bez većih problema privesti utakmicu kraju.

Osim po srušenom rekordu, ovu utakmicu će u dresu Bayerna zapamtiti i Thiago Alcantara, koji je nakon oporavka debitirao u Ligi prvaka u dresu svog novog kluba, ušavši još u prvom dijelu zbog ozljede Lahma, a priliku je dobio i mladi 18-godišnji napadač Julian Green, kojeg je Guardiola povukao iz mlade ekipe Bavaraca i koji je dobio posljednjih nekoliko minuta na račun izostanka Mandžukića, ali i Pizarra.

U drugom susretu ove skupine igraju još Manchester City i Viktorija Plzen, dok u posljednjem kolu Bayern u Münchenu dočekuje Građane.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva1:3Bayern
Manchester City4:2Viktoria Plzeň
1Bayern 617:5+1215
2Manchester City 618:10+815
3Viktoria Plzeň 66:17-113
4CSKA Moskva 68:17-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 14:54
    Dobra tekma, otvorena, ali CSKA je previše toga promašio. Bayern to kažnjava.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 13:04
    Kakav gol Götzea!
    Obrisan korisnik