Nogomet

Scolari: "Hrvatsku svi dobro poznaju, dobri su s dodavanjima i znaju s loptom"

Bernard Jurišić • subota, 07.12.2013.
Scolari: "Hrvatsku svi dobro poznaju, dobri su s dodavanjima i znaju s loptom"
Foto: EPA

Bez obzira koga dobili na ždrijebu skupina, Brazilci bi bili proglašeni prvim favoritom. Ne samo skupine, nego i čitavog prvenstva. Logično je stoga što se izbornik Brazilaca Luis Felipe Scolari ne zamara previše ni Hrvatskom, ni Kamerunom, ni Meksikom...

Nakon Berlina 2006., Hrvatska će po drugi put otvoriti nastup na Svjetskom prvenstvu protiv Brazila. Ovaj put će taj okršaj biti još spektakularniji jer će biti protiv domaćina Svjetskog prvenstva i k tome prva utakmica na natjecanju.

Brazilski izbornik Luis Felipe Scolari nije previše opterećen imena protivnika i na to ima apsolutno pravo. Tko god da je došao u skupinu s domaćinima bio bi autsajder.

"Želio sam da počnemo natjecanje protiv europskog protivnika, a Hrvatsku svi dobro poznaju. Dobri su u dodavanjima i znaju s loptom. Već su nekoliko puta igrali na Svjetskom prvenstvu, a neki im igrači igraju u najboljim europskim klubovima. Kamerun je znao stvoriti probleme i Brazilu i drugim momčadima, a Meksiko nam je tradicionalni rival i opasan protivnik. Bit ćemo na oprezu", prenosi Scolarijeve riječi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Brazilski izbornik smatra da je mogao dobiti i teže protivnike, a posebno ističe skupinu C u kojoj su Urugvaj, Kostarika, Italija i Engleska. Nakon Hrvatske 12. lipnja u Sao Paulu, Brazilce čeka okršaj s Meksikancima, koje vodi Brazilac Miguel Herrera:

"Naš nogometni stil može natjerati Brazilce na puno rada na terenu, ali za to moramo biti fizički spremni. Kada se sve zbroji, imali smo sreće sa ždrijebom. Skupina nije loša, ali nije ni lagana. Siguran sam da će nas druge momčadi vidjeti kao teškog protivnika, a s obzirom na njihov stil igre, mislim da će nam u sve tri utakmice biti moguće držati se vlastitog stila", najavio je Herrera.

Kamerun vodi Nijemac Volker Finke, koji je svjestan da će svoju šansu za prolaz u drugi krug njega momčad tražiti protiv Hrvatske i Meksika:

"Brazil je prvi favorit i osvojit će prvo mjesto u skupini. Mi ćemo dati sve od sebe protiv njih, možda osvojiti i bod, ali oni su sjajna momčad koja će imati i podršku navijača. Između Meksika, Hrvatske i Kameruna nema velike razlike i bit će neizvjesno, oni će se boriti za drugu poziciju. Osim toga, sjajno je iskustvo biti u skupini s Brazilom, dobit ćemo mnogo medijske pažnje".

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.12.2013. u 13:51
    E kad sam pogledao popis klubova u kojim igraju ovi iz Kameruna, stvarno sam se zabrinuo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2013. u 09:12
    Mene ne brine Brazil kad tu mnogo ovisi o danu. Sigurno će Kovač spremit igrače, ali mnogo ovisi o inspiraciji naših i Brazilaca. Mi imamo 2 teške utakmice gdje nam je protivnik ravnopravan: Meksiko i Kamerun. I na svu sreću imat ćemo dovoljno odmora između svih utakmica. Po meni Kamerun je puno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2013. u 16:50
    Brazil je nabio Španjolsku 3:0 (naravno može njih dobit Espanja ali...) Scolari dobar trener rijetko izbalansiran Brazil,črvst u obrani.Djeluje mi da ima više kemije nego onaj pun zvijezda 2006. Nikad jača zadnja linija Brazila,obrambeno jel. Ne znam uopće tko može pomislit da će mu s Brazilom biti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Yakov07.12.2013. u 16:20
    ako gledamo tradiciju, brazilci se uvijek muče na otvaranju (škotska, turska, hrvatska, sjeverna koreja) no sad igraju na svom terenu i bit će zastrašujuće teško. no, imam toliko povjerenja u niku da vjerujem da nas neće nakantat a i na euru smo pokazali da se znamo odlično branit.
    Yakov
  • Obrisan korisnik07.12.2013. u 15:56
    brazil-hrvatska 4:0
    Obrisan korisnik