Rukomet

Južna Koreja bolja od Nizozemske, Japan pružio dobar otpor Danskoj

Jelena Bagarić • nedjelja, 08.12.2013.
Južna Koreja bolja od Nizozemske, Japan pružio dobar otpor Danskoj
Foto: EPA

Trećeg dana na Svjetskom prvenstvu u Srbiji igrale su se utakmice u skupinama A i B. Niti u jednom susretu nije bilo previše iznenađenja, a dvije najzanimljivije utakmice odigrale su Južna Korea i Nizozemska, te Japan i Danska.

Skupina A – Beograd (Pionir)

Južna Korea – Nizozemska 29:26 (17:11); DR Kongo – Crna Gora 9:35 (4:19); Dominikanska Republika – Francuska 10:27 (4:10).

Najzanimljiviju utakmicu službeno trećeg dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu odigrale su reprezentacije Južne Koreje i Nizozemske. Iako je Korea suvereno odnijela prednost na poluvremenu, Nizozemke su nastavku poboljšale igru i smanjile zaostatak. Međutim, do preokreta ipak nisu stigle pa je Korea upisala svoju prvu pobjedu na ovom SP-u. Jinyi Kim sa sedam pogodaka predvodila je Koreju, dok su se kod Nizozemske istakle Laura Van Der Heijden i Conelia Groot koje su postigle po pet pogodaka.

Crna Gora odradila je lakši trening protiv Demokratske Republike Kongo. Samo devet pogodaka uspjele su postići reprezentativke DR Konga, dok su Adžićeve izabranice neumoljivo zabijale. Najefikasnije kod Crne Gore bile su Radmila Petrović i Katarina Bulatović, a tri pogotka za DR Kongo zabila je Apopie Puna Lusamba.

Jednako lak posao imala je i Francuska koja je slavila protiv Dominikanske Republike. Iako na poluvremenu to i nije baš izgledalo uvjerljivo, izabranice Alaina Portesa u nastavku su podigle tempo svoje igre i u konačnici uvjerljivo slavile. Najbolja igračica Francuske u ovom susretu bila je Paule Baudouin koja je postigla sedam pogodaka iz sedam pokušaja. Polovinu pogodaka za Dominikansku Republiku postigla je Mariela Andino.

Skupina B – Niš (Čair)

Kina – Brazil 21:34 (12:19); Alžir – Srbija 14:34 (6:18); Japan – Danska 25:29 (13:13).

Prvu utakmicu u Čairu odigrali su Kina i Brazil. Južnoamerikanke su bez većih problema došle do pobjede protiv Kineskinja koje su pružile solidan otpor. Fernanda Da Silva s devet postignutih pogodaka bila je najefikasnija igračica Brazila u ovom susretu. Kod Kine se istakla Shuhui Wang koja je postigla pet pogodaka.

Srbija je zadržala svoj stopostotni učinak i protiv Alžira. Domaće su predstavnice u prvih par početnih minuta susreta oklijevale, no kad su se odvojile pobjeda više nije dolazila u pitanje. Srbiju je do pobjede s devet pogodaka predvodila Jelena Nišavić, dok se kod Alžira istakla Nabila Tizi s tri postignuta pogotka.

Zanimljivu utakmicu odigrali su i Japan i Danska. Nakon veoma izjednačenog prvog dijela, Dankinje su već na samom otvaranju drugog poluvremena slomile otpor borbenih Japanki. Međutim, iako su Dankinje uvjerljivo vodile, reprezentativke Japana nisu se predale te su do kraja ipak uspjele malo umanjiti svoj zaostatak. Čak deset pogodaka za Dansku postigla je Kristina Kristiansen, dok je Japan predvodila Shio Fujii.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!