Nogomet

Video: City srušio Bayern u Münchenu nakon velikog preokreta, Viktoria u 91. do Europske lige

Josip Tolić • utorak, 10.12.2013.
Video: City srušio Bayern u Münchenu nakon velikog preokreta, Viktoria u 91. do Europske lige
Foto: EPA

Kompletirana je faza po skupinama i u skupini D Lige prvaka. U Allianz Areni Bayern je uspio obraniti prvu poziciju unatoč porazu od Manchester Cityja 2:3 do kojeg je došao nakon velikog preokreta. U ogledu za nastavak natjecanja u Europskoj ligi također je bilo drame koja je okončana sretno za Viktoriju, pobjednika nad moskovskim CSKA (2:1).

Bayern München - Manchester City 2:3 (2:1)

Sjajan susret odigrale su momčadi Bayerna i Manchester Cityja u derbiju za prvo mjesto u skupini D Lige prvaka. Činilo se kako je Guardiolina na putu do nove visoke pobjede kada je Thomas Müller već u petoj minuti poentirao poslije proigravanja Dante te trećeg gola u natjecanju Götzea poslije gužve u šesnaestercu gostiju svega sedam minuta potom.

Međutim, naizgled izgubljeni Englezi dobili su tračak nade neposredno prije isteka pola sata igre. Nakon ubačaja s desnog boka Milner je glavom vratio loptu na peterac gdje je David Silva spretno poentirao za 2:1.

Neiskorištene prilike bavarskog sastava u potpunosti su kažnjene u 14. minuti nastavka. Milner je izborio kazneni udarac, a precizan s bijele točke bio je Aleksandar Kolarov. James Milner potvrdio je kandidaturu za igrača utakmice samo tri minute poslije pogodivši težak šut iskosa nakon greške Jéromea Boatenga. Za odlazak na prvo mjesto Otočanima je bio potreban još jedan pogodak do kojeg ipak nisu došli.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je u prvoj postavi, a u 68. minuti zamijenio ga je Xherdan Shaqiri. Sudjelovao je u akciji za drugi pogodak svoje momčadi proigravši strijelca Götzea.

Viktoria Plzen - CSKA Moskva 2:1 (0:0)

Jedan je pogodak bio presudan i u drugom dvoboju skupine koji je odlučivao o putniku u šesnaestinu finala Europske lige. Moskovski CSKA bio je na dobrom putu doći do druge pobjede nad češkim prvakom Viktorijom iz Plzena nakon gola Ahmeda Muse glavom u 65. minuti. Međutim, svega dvije minute potom tijek utakmice bitno mijenja isključenje gostujućeg asa Alana Dzagoeva koje Čehe tjera potpuno u napad.

Prvi su korak prema toliko željenoj pobjedi napravili 14 minuta prije kraja. Ubacio je Horvath, a na prvoj vratnici glavom pogodio Daniel Kolar.

Držali su Rusi remi koji ih vodi dalje sve do sudačke nadoknade, a onda se u njihovu šesnaestercu ukazao Tomas Wagner i sjajnim volejem pogodio za veliku pobjedu češkog sastava koja mu, zbog boljeg međusobnog omjera s Moskovljanima, osigurava europsko proljeće. Gosti su posljednji sudački zvižduk dočekali s devetoricom jer je u posljednjim trenucima pocrvenio i Pontus Wernbloom.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Bayern2:3Manchester City
Viktoria Plzeň2:1CSKA Moskva
1Bayern 617:5+1215
2Manchester City 618:10+815
3Viktoria Plzeň 66:17-113
4CSKA Moskva 68:17-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10811.12.2013. u 15:29
    Dečki, niste skužili foru. Bavarci su si rekli, pa dobro, prošle sezone smo izgubili od engleske momčadi doma, i vidite kako je završilo. Šalu na stranu, ovu tekmu su fino mogli odgoditi ili igrati sa B postavama. Građani nisu bili nigdje nakon 25 min. (joj kritike Glenn Hoddle-a i Graham Sounessa... [više na forumu]
    narada108
  • Mithrandir11.12.2013. u 11:49
    Bayern usred Munchena u plavim dresovima?!??!!!!?! Svašta............kakve to veze ima s FC Bayernom? Tribine, navijači, zastave, transparenti, sve u crvenom,...........a oni istrče........to je kao da recimo Hajduk igra protiv Borussie (D) i istrči u prugastim crveno-bijelim dresovima.....van... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 10:20
    I gdje je ona famozna prica da je Bayern prejak itd.. Volim kad sam u pravu , vise nego bilo sta !! I da naravno opet je ovo moje misljenje ... Sto se tice sudija , to su ljudi koji nesvjesno grijese, ne bi voljeli ni oni da grijese , ali desi se .. Nadam se lijepom zdrijebu u KO fazi ..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 09:22
    Da, dobio je u ruke savršen stroj i još par pojačanja.. S ovim Bayernom bi takav učinak imali Ranieri i Benitez combo..Vrhunac njegove taktike je dok gubi izvadit jedinog napadača i onda da se midgeti međusobno dodaju na 40 m od protivničkog gola čekajući da utakmica završi. Fantastično.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 09:05
    koji loš pristup igrača CSKA, zasluženo su ispali iz Europe
    Obrisan korisnik