Rukomet

Brazilke šokirale Srbiju u Nišu, Njemice slavile protiv Rumunjske

Jelena Bagarić • srijeda, 11.12.2013.
Brazilke šokirale Srbiju u Nišu, Njemice slavile protiv Rumunjske
Foto: EPA

Četvrti dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu donio je neke zanimljive oglede. U derbiju dana Brazil je uspio doći do pobjede protiv domaćina Srbije u Nišu. Njemice su izborile pobjedu protiv Rumunjki, a Nizozemska je pošteno namučila Francusku koja je ipak uspjela doći do pobjede. Ostali susreti imali su predvidljive ishode koji su uglavnom završavali uvjerljivim pobjedama.

Skupina A – Beograd (Pionir)

Južna Koreja – DR Kongo 34:20 (19:13); Crna Gora – Dominikanska Republika 33:19 (17:10); Nizozemska – Francuska 19:23 (10:10).

Do druge pobjede u skupini došla je Južna Koreja koja se nije puno morala mučiti da ju ostvari. Autsajderice iz Demokratske Republike Kongo nisu imale šanse protiv Koreje koja je kontrolirala čitav susret. Hee Sun Woo sa sedam postignutih pogodaka bila je najbolja u redovima Koreje, dok je DR Kongo predvodila Christianne Mwange Mwasesa koja je postigla devet pogodaka.

Jednako lako kao i Koreja, i Crna Gora ostvarila je još jednu pobjedu. Njihove protivnice iz Dominikanske Republike pružale su kakav takav otpor tijekom prvog dijela, no kasnije su Crnogorke u potpunosti preuzele utakmicu u svoje ruke. Stopostotna je bila Majda Mehmedović koja je postigla osam pogodaka, a za Dominikansku Republiku pet je ubilježila Nancy Pena.

Iako su odigrale dobru utakmicu, Nizozemke nisu uspjele iznenaditi favoriziranu Francusku. Držale su se jako dobro većinu susreta, no u završnici je ipak nešto veće iskustvo Francuskinja došlo do izražaja, te su u konačnici i slavile. Najefikasnija je bila Mariama Signate koja je postigla šest pogodaka, a jednako toliko za Nizozemsku upisala je Lois Abbingh.

Skupina B – Niš (Čair)

Kina – Japan 27:33 (12:16); Brazil – Srbija 25:23 (14:11); Danska – Alžir 38:20 (21:8).

U azijskom derbiju kao pobjednice su izašle reprezentativke Japana. Kroz cijeli susret su održavale približno istu razliku, te njihova pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Japan je ponovo predvodila Shio Fujii s deset postignutih pogodaka, a kod Kine valja istaknuti Jiaqin Zhao koja je postigla šest pogodaka.

Derbi dana odigrale su domaće rukometašice protiv Brazila. Međutim, iako su na domaćem terenu i nosi ih publika, izabranice Saše Boškovića nisu uspjele doći do nove pobjede. Brazilke su vodile veći dio susreta, no u zadnjih deset minuta Srpkinje su izjednačile, no koncentracije nije bilo na samom kraju te je pobjeda otišla na stranu Brazila. Najraspoloženije Brazilke bile su Alexandra Nascimento i Eduarda Amorim koje su postigle po pet pogodaka. Također pet pogodaka za Srbiju postigla je Katarina Krpež.

Dankinje su protiv Alžira odradile lakši trening pred susret sa Srbijom u srijedu. Dansku je do pobjede predvodila Anne Mette Hansen s osam postignutih pogodaka, dok se kod Alžira istakla Nadia Bellakhdar koja je na svoj konto upisala devet pogodaka.

Skupina C – Zrenjanin (Kristalna dvorana)

Poljska – Angola 32:23 (18:13); Španjolska – Argentina 25:19 (14:11); Norveška – Paragvaj 34:13 (17:8).

Reprezentacija Poljske u svojoj je trećoj utakmici slavila protiv Angole. U prvom dijelu su igračice Angole još i držale priključak, no u nastavku su se potpuno raspale i omoguće Poljakinjama laku pobjedu. Katarzyna Koniuszaniec sa sedam postignutih pogodaka bila je najbolja Poljakinja u današnjem susretu. Kod Angole se ponovo istakla Natalia Bernardo koja je postigla pet pogodaka.

Španjolke su svoje druge pobjede došle preko reprezentacije Argentine koja je odlično držala priključak kroz cijeli susret. No, objektivno jače Španjolke ipak su kontrolirale cijeli susret, te nisu dopustile Argentinkama da ozbiljnije ugroze njihovo vodstvo. Na vratima Španjolske istakla se Cristina Gonzalez koja je obranila 15 lopti, a u igri je najbolja bila Nerea Pena koja je mrežu Argentine pogodila šest puta. Najraspoloženija Argentinka bila je Lucia Haro s pet postignutih pogodaka.

Braniteljice naslova dominaciju su pokazale i protiv nejakog Paragvaja koji je baš u ovoj utakmici postigao najviše pogodaka do sada. No, slaba je to utjeha u porazu. Silje Solberg s 18 obrana posebno se istaknula u redovima Norveške, dok je kod Paragvaja najviše pogodaka postigla Alexia Caceres.

Skupina D – Novi Sad (Spens)

Češka – Tunis 28:24 (15:14); Njemačka – Rumunjska 26:23 (13:12); Mađarska – Australija 39:15 (19:11).

Prvu od dvije kvalitetne utakmice u skupini D odigrala je Češka protiv Tunisa. Iako je možda Češka bila favorit na papiru, Tunižanke su se borile sve do samog kraja, no ipak nisu uspjele izboriti pobjedu. Po šest pogodaka za Češku zabile su Iveta Luzumova i Helena Sterbova, a Barbora Ranikova na vratima je skupila 15 obrana. Sa sedam postignutih pogodaka najefikasnija igračica Tunisa bila je Mouna Chebbah.

Drugi susret u Spensu između Njemačke i Rumunjske bio je jednako zanimljiv i neizvjestan. Osim što su vratarke s obje strane dobro branile, u redovima njemačke reprezentacije ponovo je nezaustavljiva bila Susann Müller koja je u pobjedu svoje ekipe ugradila 11 pogodaka. Imale su Rumunjke svoje šanse, međutim nisu ih iskoristile te je pobjeda otišla na stranu Njemačke. Osim Müller istakla se i Clara Woltering s 15 obrana, dok je u redovima Rumunjske najbolja bila Adriana Nicoleta Nechita koja je postigla šest pogodaka.

Konačno lak posao imala je Mađarska koja se izuzetno lako obračunala s Australkama. Raspoložene Mađarice u tom utakmici bile su Melinda Vincze i Viktoria Redei – Soos koje su postigla po šest pogodaka, dok je Australiju ponovo predvodila Sally Potocki s osam postignutih pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kanca11.12.2013. u 16:30
    "Šokirale" upravo zato da obican surfer kojeg inace ne zanima ženski rukomet klikne na ovaj članak :)
    Kanca
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 11:29
    Potpuno istinit komentar. I meni je naslov zvucao kao da ga je pisao poznavalac muskog rukometa
    Obrisan korisnik
  • Komandant Mark11.12.2013. u 10:16
    zašto šokirale? pa samo oni koji površno prate ženski rukomet ili ga uopće ne prate, misle da je Srbija bolja od Brazila
    Komandant Mark