Nogomet

Zenit prošao usprkos visokom porazu kod Bjeličine Austrije, Porto se napromašivao u Madridu

Vedran Babić • srijeda, 11.12.2013.
Zenit prošao usprkos visokom porazu kod Bjeličine Austrije, Porto se napromašivao u Madridu
Foto: EPA

Posljednje kolo skupine G Lige prvaka bilo je sretno za Zenit, koji se unatoč visokom porazu u Beču plasirao u osminu finala. Tome može zahvaliti pukoj sreći jer je Porto poražen u Madridu od Atletica nakon što je četiri puta pogodio okvir gola i promašio jedanaesterac...

Skupina G

Atletico Madrid - Porto 2:0
Raul Garcia 14', Diego Costa 37'

Nevjerojatna utakmica u Madridu. Momčad koja je imala 63% posjeda lopte, 19 udaraca na gol (7 u okvir), momčad koja je četiri puta tresla okvir gola i koja je uz to imala jedanaesterac utakmicu je završila porazom 2:0. Porto se dobrano napromašivao i može žaliti što se nije plasirao u osminu finala, tim više što je njegov konkurent Zenit poražen u Beču.

U prvom poluvremenu Porto je triput zatresao okvir gola (Martinez dvaput, Varela jednom), a Josueov penal u 28. minuti Aranzubia je obranio. Atletico je rijetko bio u opasnim prilikama za pogotke, no za razliku od Porta svoje je prilike znao iskoristiti. U 14. minuti precizan je bio Garcia pogodivši s ruba kaznenog prostora, dok je u 37. Costa izbjegao zaleđe i zaobišao vratara Heltona.

Očekivano, u drugom dijelu Portov pritisak je splasnuo pa su se Madriđani lakše branili. No ipak su Portugalci mogli zakomplicirati završnicu. U 69. minuti blizu gola je bio Lica, no i on je zatresao vratnicu. Atletico je uspio sačuvati vodstvo i sa 16 od maksimalnih 18 bodova završiti natjecanje u skupini.

Austria Beč - Zenit 4:1
Hosiner 44', 51', Jun 48', Kienast 90'+3'; Keržakov 35'

U Beču su obje momčadi igrale vrlo otvoreno. Austria hrvatskog trenera Nenada Bjelice nije imala što izgubiti, dok Zenit nije htio kalkulirati već je jurišao na tri boda s kojima bi osigurao drugi krug neovisno o rezultatu utakmice u Madridu. I jedni i drugi su stvarali šanse, no Zenit je očekivano imao veći posjed lopte. U 35. minuti Rusi su poveli. Hulk je izvrsno proigrao Keržakova, koji je zaobišao domaćeg vratara i lako poentirao.

Činilo se kako je tim golom Zenit slomio otpor Bečana, no onda se dogodilo neočekivano. U 44. minuti Hosiner je pogodio s ruba kaznenog prostora, da bi u početnih šest minuta nastavka Austria postigla još dva pogotka i potpuno šokirala Zenit. Strijelci su bili Jun i opet Hosiner.

Zenit je do kraja i dalje dominirao u posjedu, ali što je utakmica više odmicala kraju, to su i oni bili svjesniji da će svejedno izboriti osminu finala. Na samom izmaku Kienast je zabio i četvrti gol pa se Austria i više nego časno oprostila od Lige prvaka.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Austria Beč4:1Zenit
Atlético Madrid2:0Porto
1Atlético Madrid 615:3+1216
2Zenit 65:9-46
3Porto 64:7-35
4Austria Beč 65:10-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 08:49
    Zenitu da je trebala pobjeda dobili bi,a ovako iskoristili ,pa namjestili drugo pol.
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA12.12.2013. u 07:53
    Koliko je Atletico jači od svih u ovoj grupi pokazuje i to da je sam skupio bodova koliko i sva tri ostala kluba zajedno, a još svi redom imaju i negativnu gol-razliku koju im je nabio Atletico.......
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 04:22
    Da je naš Dinamo kojim slučajem prošao Austriju,i da je dobio identičnu grupu kao i Bečani,siguran sam 100% da bi jako teško i do jednog boda došli!!Svaka čast Nenadu Bjelici i igračima Austrije!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 00:58
    Strašan je ovaj Atletico, mogli bi biti iznenađenje ovogodišnje Lige prvaka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 00:26
    Italija osvojila SP , a jedva se provukla kroz grupu !! Grcka isto tako ,, i jos bezbroj primjera .. U tome i je car fudbala Atletico ce svakom da napravi puno problema u KO fazi .. Najuigranija momcad trenutno
    Obrisan korisnik