Nogomet

Chelsea na prvom mjestu skupine, Schalke pobjedom do osmine finala

Filip Han • srijeda, 11.12.2013.
Chelsea na prvom mjestu skupine, Schalke pobjedom do osmine finala
Foto: EPA

U skupini E Chelsea je upisao minimalnu domaću pobjedu nad Steauom i tako završio kao prva momčad u grupi. Schalke i Basel igrali su izravan dvoboj za prolaz dalje, a na kraju je s dva postignuta gola napredovao Schalke...

Chelsea - Steaua 1:0 (Ba 10')

Jose Mourinho najavio je prije utakmice protiv Steaue kako želi da njegovi igrači počnu realizirati prilike koje stvaraju. Jednu su uspjeli realizirati već u desetoj minuti utakmice. Willian je izveo korner s desne strane, lopta je došla do Oscara koji je glavom šalje prema daljoj stativi, a tamo se našao Demba Ba koji je pored Georgievskog uspio zabiti za 1:0.

Već tri minute kasnije Steaua je imala solidnu šansu za izjednačenje. Gabriel Iancu s ruba kaznenog prostora pucao je pored stative. Domaći su ipak preuzeli inicijativu u narednim minutama, te su većinom držali loptu u svojim nogama. Do kraja prvog dijela igre Ivanović je imao dobru priliku nakon kornera, no Tatarusanu je to obranio.

Chelsea je dominirao i u drugom poluvremenu iako s malo pravih prilika za gol, no promjene rezultata nije bilo. Momčad Josea Mourinha ovom je pobjedom osigurala vrh skupine E, a Steaua je postigla negativan rekord od 23 utakmice u Ligi prvaka bez pobjede.

Schalke - Basel 2:0 (Draxler 51', Matip 57')

Schalke je dobro ušao u ključnu utakmicu dosadašnjeg dijela sezone, a predvodio ga je raspoloženi Jefferson Farfán s nekoliko udaraca prema protivničkom golu. I Basel je prikazivao solidnu igru, no nikako nije mogao doći do prave prilike iz koje bi poentirao. Da stvar za Švicarce bude gora, u 32. minuti izravni crveni karton dobio je Ivan Ivanov zbog prekršaja nad Adamom Szalaijem.

Do kraja prvog poluvremena pogodaka nije bilo, iako je bilo očito da je manjak igrača postao velika prepreka za goste. Schalke je podignuo agresivnost, a ona se isplatila na početku drugog dijela utakmice. U 51. minuti Farfán je ubacio s desna, a njegov je ubačaj pronašao nebranjenog Juliana Draxlera na petercu koji je lakoćom zabio za vodstvo.

Već šest minuta poslije Schalke je potpuno "ohladio" goste. Slobodni udarac izveo je Farfán, loptu je na petercu primio Matip izbjegavši ofsajd zamku, te je i on bez većih problema zabio pored Yanna Sommera. Do posljednjeg sudačkog zvižduka Schalke je mogao upisati još pokoji gol, no dobre prilike promašili su Farfán i Boateng.

Nijemcima to neće smetati jer su se pobjedom plasirali na drugo mjesto ljestvice i osigurali prolaz u sljedeću fazu, a ujedno su ostvarili i prvu pobjedu nakon tri utakmice u Ligi prvaka.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Schalke 042:0Basel
Chelsea1:0FCSB
1Chelsea 612:3+912
2Schalke 04 66:6010
3Basel 65:6-18
4FCSB 62:10-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 15:05
    Mourinho ako se riješi ovih tarapana u napadu (Eto, Torres, Ba) i dovede napadača od barem 25+ golova u sezoni ima šanse i za LP i BPL.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 08:55
    ova je najača izbjego offsaj zamku, je sigurno još troica njegovi kolega
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 02:41
    nepratim engleze al me zanima jel igra za chelsea još onaj torres i kad je taj zabio prošli put
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 00:55
    Bezvezna predstava Chelseaja, no ono što me raduje je to da su se i rezultati iz drugih grupa poklopili tako da Chelsea u sljedećoj rundi može dobiti neke lošije ekipe koje su ostale u natjecanju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 23:54
    Već šest minuta poslije Schalke je potpuno "ohladio" goste. Slobodni udarac izveo je Farfán, loptu je na petercu primio Matip izbjegavši ofsajd zamku, te je i on bez većih problema zabio pored Yanna Sommera Izbjegavši ofsajd zamku??????? E moj "novinaru", spomenutoj situaciji se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik