Nogomet

Rijeka u Sevilli u posljednjoj europskoj predstavi sezone

Filip Han • četvrtak, 12.12.2013.
Rijeka u Sevilli u posljednjoj europskoj predstavi sezone
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U svojoj posljednjoj europskoj utakmici ove sezone Rijeka gostuje kod Betisa. Riječani su posljednji u skupini, svaka mogućnost prolaska dalje već je otpala pa ova utakmica za njih i nema neko preveliko značenje, no Betisu pobjeda može značiti dosta...

Rijeka će u Sevilli odigrati posljednju utakmicu u Europskoj ligi ove sezone, s obzirom na to da više nema mogućnosti za prolazak u šesnaestinu finala. Protivnik će joj biti Betis, s kojim je na Kantridi odigrala neriješenu utakmicu čime su Riječani osvojili i prvi ovosezonski europski bod.

Betisu je ova utakmica bitnija stoga što pobjeda, uz eventualni poraz Lyona kod Vitorie, donosi prvo mjesto skupine. Rijeka može igrati neopterećeno, no njen trener Matjaž Kek uoči utakmice najavio je kako to nije razlog da se ne pruži angažirana partija: "Iako utakmica nema neki preveliki naboj niti kvalifikacijski značaj, uvijek kad igraš u Europi, rezultat ti mora biti onaj koji te vodi naprijed. I svakako bi htjeli završiti našu europsku sezonu sa pozitivnim rezultatom."

Betis je od posljednje utakmice promijenio trenera, na klupi je sad Juan Carlos Garrido, a Kek misli da to može značiti promjenu u odnosu na prošlu utakmicu: "Mi znamo snagu Betisa i znamo da svaka promjena trenera nosi pozitivne pomake, ali mi želimo okončati svoj put u Europi s jednom dobrom utakmicom. Ja sam zadovoljan s dosadašnjim nastupima u Europi, jer ipak smo igrali i protiv Lyona, Vitorie i Betisa, a to još jednom moramo potvrditi i danas", prenijela je njegove riječi službena stranica kluba.

Riječanima na ruku ne ide ni podatak da Betis ove sezone nije izgubio domaću utakmicu u Europi. Rijeka još nije dala ni pogodak u gostima u Europi, pa bi već i gol bio dosta velik uspjeh, ako je pobjeda prevelik zalogaj. Osim toga, može biti i svojevrsno "zagrijavanje" za derbi s Hajdukom u nedjelju.

To je potvrdio i Zoran Kvržić: "Došli smo odigrati bez pritiska tako da mislim da ne možemo puno izgubiti, ali možemo puno toga dobiti. Utakmica nam može i puno pomoći na polju samopouzdanja uoči derbija s Hajdukom u nedjelju."

Vedran Jugović poručio je da je raspoloženje u ekipi dobro, a tome je dodao: "Svaka europska utakmica je dodatan motiv. Nema veze što ova neće imati neki rezultatski značaj, ali mi igramo za bodove i predstavljamo našu zemlju i ovaj klub u Europi. To puno znači i sigurno nećemo imati spušteni gard."

Utakmica je na rasporedu u 21:05.

Europska liga, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Real Betis0:0Rijeka
Vitória Guimarães1:2Lyon
1Lyon 66:3+312
2Real Betis 63:2+19
3Vitória Guimarães 66:5+15
4Rijeka 62:7-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 15:28
    Ne, Rijeki treba puno više od pobjede danas za bit nositelj u trećem pretkolu. Treba marljivo skupljati mrvice, pa će za par godina i to doći. Važno je to, itekako. Bez koeficijenta si na milost i nemilost sreće. Već u trećem pretkolu mogu doći izuzetne momčadi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 14:00
    nositelji, nenositelji, s rijekinom kvalitetnom igrom mislim da je svejedno ;)
    Obrisan korisnik
  • iSpOd StIjEnA 212.12.2013. u 13:55
    Rijeci za to šta si napisao treba pobjeda danas i gotovo sigurno smo nositelji u 3 pretkoludogodine
    iSpOd StIjEnA 2
  • whitewidow12.12.2013. u 12:56
    haha nisam znao da ima toliko navijača betisa u hrvatskoj
    whitewidow
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 10:44
    Bod bi bio velik kao kuća, da parafraziramo onu staru izreku. Mislim da Rijeka to može, ali pod uvjetom da zabije barem jedan gol. Benko je odmoren (nije igrao zadnju utakmicu), mislim da možemo do tog boda...
    Obrisan korisnik