Nogomet

Grosskreutz pogodio za prolaz Borussije u osminu finala, Napoliju nisu pomogla dva gola

Kristijan Musa • srijeda, 11.12.2013.
Grosskreutz pogodio za prolaz Borussije u osminu finala, Napoliju nisu pomogla dva gola
Foto: EPA

Aktualni viceprvak Europe Borussia iz Dortmunda je ipak uspjela proći u osminu finala Lige prvaka kasnim pogotkom Kevina Grosskreutza te će Napoli morati napustiti natjecanje već nakon prve faze. Talijanima pak nije pomogla ni domaća pobjeda od 2:0 nad londonskim Arsenalom, dok bi još jedan pogodak Napolija poslao Arsenal u Europsku ligu...

Olympique Marseille – Borussia Dortmund 1:2 (1:1)

Dortmundska Borussia je jako teško uspjela apsolvirati Marseille te se plasirati u osminu finala najelitnijeg svjetskog klupskog nogometnog natjecanja. Aktualni viceprvaci Njemačke i Europe su poveli nakon samo četiri minute igre, kada je Erik Durm poslao odličnu loptu prema Robertu Lewandowskom, koji na sebi svojstven način matira domaćeg vratara Stevea Mandandu.

No, vodstvo Borussije trajalo je samo deset minuta, budući da je pogodak za Marseille zabio Souleymane Diawara. Saber Khalifa je uputio centaršut, koji je završio na gredi, a Diawara je potpuno neometan spremio loptu u nečuvanu mrežu. Gosti su nastavili s ofenzivnom igrom te su u još par navrata do odlaska na odmor pokušali ugroziti mrežu Mandande, ali im to ipak nije urodilo plodom. Dvije minute prije odmora je pak Dimitri Payet zaradio drugi, ujedno i isključujući žuti karton te ostavio francusku momčad s desetoricom nogometaša na travnjaku.

Dugo je Borussia lomila obranu Marseillea, u nadi da će postići pogodak, koji bi ih odveo u knock-out fazu natjecanja. Ali, taj trenutak se ipak dogodio tri minute prije kraja utakmice, kada je Kevin Grosskreutz na pomalo neobičan način šutirao i pogodio na veliko oduševljenje navijača Borussije. Nijemci će pak s pobjedom na Velodromeu u osminu finala Lige prvaka otputovati s čelnog mjesta skupine F.

Napoli – Arsenal 2:0 (0:0)

Napoli i Arsenal su također odigrali jednu vrlo zanimljivu nogometnu predstavu na stadionu San Paolo. Domaćima bi u slučaju pobjede dortmundske Borussije bila potrebna pobjeda od tri pogotka razlike, a da u tom slučaju natjecanje napušta Arsenal. Bilo je zanimljivo do samoga kraja, ali u prvih 45 minuta niti jedna ni druga momčad nisu uspjele zabiti. Napoli je bio nešto konkretniji, ali nisu učinili ništa posebno, da bi zaslužili otići na odmor s prednošću.

U nastavku je pak bilo i više nego neizvjesno. U 73. minuti susreta je Gonzalo Higuain odlično primio dodavanje Josea Callejona, prevario svog čuvara te lijevom nogom pogodio mrežu Woyciecha Szczesnyja za kojekakvu nadu domaćima. Samo tri minute kasnije je s travnjaka isključen Mikel Arteta te je Napoli imao nepunih 15 minuta, da pokuša ovjeriti svoj plasman u drugi krug.

Pritiskali su obranu Topnika, ali do drugog pogotka nisu uspjeli doći sve do treće minute sudačke nadoknade, kada je Jose Callejon sjajno reagirao na loptu Insignea te ju prebacio preko Szczesynja. Ipak, vremena za još jedan pogodak nije bilo te je Napoli primoran europsku nogometnu avanturu za ovu sezonu nastaviti u Europskoj ligi.

Napolitanci su tako postal prva momčad u povijesti Lige prvaka, koja natjecanje napušta s 12 bodova.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Marseille1:2Borussia D.
Napoli2:0Arsenal
1Borussia D. 611:6+512
2Arsenal 68:5+312
3Napoli 610:9+112
4Marseille 65:14-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 14:46
    ždrijeb je u ponedeljak u 12
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 08:57
    šteta za Napoli, ali to je nogomet
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 08:39
    jeli sutra ždrijeb?
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA12.12.2013. u 08:15
    U utakmici između Napolia i Arsenala, Arsenal se postavio kao neki prosječni talijanski klub prije 20 godina.....Nažalost, Napolia su koštali porazi s hendikepom i u Dortmundu i u Londonu, a pogotovo što se Borussia ispromašivala protiv Arsenala u Dortmundu, pa su na kraju Topnici odnijeli sva 3... [više na forumu]
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 03:02
    žao mi je napolija...
    Obrisan korisnik