Nogomet

Video: Dynamo izborio prolaz protiv Rapida, Sevilla eliminirala Freiburg

Branimir Korać • četvrtak, 12.12.2013.
Video: Dynamo izborio prolaz protiv Rapida, Sevilla eliminirala Freiburg
Foto: EPA

Poznati su svi putnici u sljedeću rundu Europske lige i u skupinama G, H i I. Izravni dvoboj koji je odlučivao o prolazu bio je onaj u Kijevu gdje je Dynamo ugostio bečki Rapid, a zanimljivo je bilo i u Freiburgu gdje je gostovala Sevilla...

Skupina G

Na vrhu ljestvice skupine G bez ijednog poraza ostao je belgijski Genk. Belgijci su u posljednjem kolu gostovali u Švicarskoj kod Thuna i ubilježili su pobjedu 1:0 u susretu u kojem je domaćin bio opasniji, ali nije bio konkretan u završnici.

Pobjedu Genku donio je Jelle Vossen pogotkom iz blizine u 31. minuti. Poslije toga Thun je potpuno preuzeo kontrolu nad utakmicom, stvorio niz prilika, ali nije uspio svladati gostujućeg vratara Kristofa van Houta.

Puno važnija utakmica odigrana je u Kijevu gdje su se Dynamo i bečki Rapid borili za drugo mjesto. Kijevljanima je bio dovoljan i bod, međutim na kraju su uzeli sva tri pobjedom 3:1.

Početak susreta bio je šokantan za Kijevljane. Već u šestoj minuti Rapid je stigao do vodstva zahvaljujući golu Terrencea Boyda, međutim već do poluvremena domaćin je stigao do preokreta. Prvo je u 22. minuti u akciji u kojoj je sudjelovao i Ognjen Vukojević na 1:1 postavio Jeremain Lens da bi Oleh Gusev u 28. minuti doveo domaćina u prednost. Domaći vratar Šovkovskiy nakon toga je u nekoliko navrata spasio svoju momčad da bi točku na i u 70. minuti stavio Miguel Veloso iz slobodnog udarca.

Skupina H

Sevilla je potvrdila prvo mjesto u skupini H gostujućom pobjedom kod Freiburga 2:0. Osim što je sebi osigurali i 12. bod, ujedno je ostavila Freiburg bez prolaska u sljedeću fazu natjecanja.

Nijemci su bili svjesni kako trebaju pobjedu pod svaku cijenu i stvarali su prilike te pokušavali, ali nije ih slušala lopta. U jeku dominacije Freiburga Sevilla je povela, bilo je to u 40. minuti kada je Vicente Iborra zabio za 1:0. U završnici susreta domaćin se potpuno otvorio i bacio sve karte na napad što je ostavio prostora za goste koji prvo preko Samperija gađaju vratnicu, a onda u sudačkoj nadoknadi Raul Rusescu postavlja konačnih 2:0. Ivan Rakitić je odradio svih 90 minuta u gostujućem sastavu.

Pobjeda Seville pomogla je i Liberecu koji je slavio 2:1 na gostovanju kod Estorila i tako preskočio Freiburg i zauzeo drugo mjesto u skupini što mu je donijelo proljeće u Europi.

Estoril je dominirao najvećim dijelom susreta, ali Liberec je bio taj koji je na kraju slavio. Imali su gosti prednost 2:0 golovima Šurala u 18. minuti te Rabušica u 70. da bi u završnici susreta Seba zakomplicirao utakmicu. Ipak, ostalo je premalo vremena i gosti odnose pobjedu.

Skupina I

U riječkoj skupini Lyon je gostovao kod Vitorije u Guimaraesu i tražio je bodove za osiguravanje prve pozicije u skupini. Na kraju je slavio s 2:1 i završio natjecanje s tri boda ispred Betisa.

Na klizavom terenu obje momčadi su imale dosta prilika, međutim u konačnici su gosti bili s(p)retniji. Već u 11. minuti Tomane je doveo Vitoriju u prednost koju su držali sve do 62. minute. Tada Addy skrivljuje kazneni udarac, zarađuje drugi žuti karton, a Lyon preko Gomisa s 11 metara i Ferrija radi potpuni preokret i odlazi do pobjede.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dynamo Kijev3:1Rapid Beč
Thun0:1Genk
1Genk 610:5+514
2Dynamo Kijev 611:7+410
3Rapid Beč 68:10-26
4Thun 63:10-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dalmoš13.12.2013. u 08:51
    Raketi je samo pitanje vrimena kad će u top klub i borbu za trofeje..
    dalmoš
  • Obrisan korisnik13.12.2013. u 02:32
    bravo raketa!!
    Obrisan korisnik