Nogomet

Video: Milan s desetoricom do osmine finala, Barcelona torpedirala Celtic uz hat-trick Neymara

Josip Tolić • četvrtak, 12.12.2013.
Video: Milan s desetoricom do osmine finala, Barcelona torpedirala Celtic uz hat-trick Neymara
Foto: EPA

Nakon posljednjeg kola skupine H Lige prvaka poznat je drugi putnik u osminu finala najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja. To je Milan koji je u izravnom dvoboju protiv Ajaxa na San Siru odigrao mršavih 0:0 koji mu jamče drugo mjesto na ljestvici. Vodeća Barcelona bila je vrlo raspoložena na svom Camp Nouu protiv Celtica i slavila s visokih 6:1 uz tri pogotka Brazilca Neymara.

Milan - Ajax 0:0

Teško su nogometaši Milana živjeli u dvoboju koji im je značio ostanak u Ligi prvaka ili utješnu nagradu - Europsku ligu. Ajax je za prolazak dalje trebao pobjedu na San Siru, a vrlo blizu tome bio je već u šestoj minuti kada je Christian Poulsen nakon ubačaja iz kornera glavom lijepo ciljao glavom, ali je pogodio okvir gola.

Stvari su izgledale još neugodnije po sastav Massimiliana Allegrija u sljedećim minutama. Prvo je Abbiati morao pokazati svoje sposobnosti obranom Klaassenova pokušaja glavom, a u 22. minuti domaćin je ostao s igračem manje. Ricardo Montolivo vrlo je oštro ušao u duel s Poulsenom te mu je sudac Howard Webb opravdano pokazao crveni karton.

Problemi za Rossonere nastavili su se do kraja utakmice, Nizozemci su bili jedina momčad koja je napadala. Međutim, unatoč silnim prilikama, među kojima su najizglednije bile one Fischera i Klaasena, do pobjedničkog pogotka nisu mogli i milanski div kroz ušicu je igle izborio remi vrijedan prolaska među najboljih 16 momčadi, dok će Ajax u Europsku ligu.

Barcelona - Celtic 6:1 (3:0)

Na oproštaju od Lige prvaka za ovu sezonu Celtic je imao cilj pružiti svojim navijačima lijep oproštaj ogledom protiv Barcelone na Camp Nouu. No bio je to sve samo ne lijep oproštaj. Stvari su krenule po krivu za škotskog prvaka već u šestoj minuti kada je Gerard Piqué pogodio nakon odbijenog udarca Alexisa Sáncheza.

Držali su katalonski nogometaši premoć u posjedu lopte cijelu utakmicu, a u završnici prvog dijela ona im se isplatila novim dvama pogocima. Prvo je u 40. minuti Pedro poentirao na dodavanje Neymara, da bi u posljednjim trenucima prije odlaska na odmor klasičnu akciju Blaugrane svojim prvim pogotkom okrunio Neymar.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Golijada u mreži nemoćnih gostiju nastavila se i u drugom dijelu. U 48. minuti krasnu su kombinaciju odigrali Xavi i Neymar nakon koje je Brazilac lijepim udarcem po drugi put postao strijelac, a klasični hat-trick najbolji je brazilski nogometaš upotpunio malo prije isteka sat vremena igre sjajnom solo-akcijom za visokih 5:0.

Nije to bio kraj Celticovih muka jer je 18 minuta prije kraja svoj trenutak slave dočekao i Cristian Tello upisavši se u strijelce nakon što je lopta od noge Virgila van Dijka prevarila Forstera i završila u mreži. Gosti su u posljednjim minutama ipak uspjeli postići počasni pogodak; bilo je to djelo Georgiosa Samarasa glavom nakon slobodnjaka Mulgrewa.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Milan0:0Ajax
Barcelona6:1Celtic
1Barcelona 616:5+1113
2Milan 68:5+39
3Ajax 65:8-38
4Celtic 63:14-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 14:24
    Zao mi je Ajax-a jako. Igraju lijepo nogomet i vole se nadigravat. Ovaj Milan mi se pocinje gadit lagano. Rade mi gledo dvije ekipe koje se vole nadigravat nego ovak sugavi nogomet. Nista nisu napravili kroz cijelu fazu skupina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 09:13
    Ajax je imao sve u svojim nogama , ipak ako ne uspijete zabiti jedan gol projecnom Milanu sa igracem manje i ne zasluzujete u KO fazu LP. S druge strane Barca je istresla svoj bijes na Celtiku ..
    Obrisan korisnik