Nogomet

Mamić i Dinamovci žele za kraj 'maznuti' Bugare na Maksimiru

Damir Žbulj • četvrtak, 12.12.2013.
Mamić i Dinamovci žele za kraj 'maznuti' Bugare na Maksimiru
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Dinama oprostiti će se od ovosezonskog europskog natjecanja domaćom utakmicom protiv bugarskog Ludogoreca. U pet dosadašnjih utakmica Modri su osvojili samo jedan jedini bod pa je posljednji dvoboj ipak dobra prilika za popravak dojma i prvu pobjedu u nekoj skupini europskog natjecanja, još od sada već davnog studenog 2010. godine...

Dobra forma Dinama u posljednje vrijeme i činjenica kako su Bugari i prije svog posljednjeg nastupa osigurali čelno mjesto u skupini B dva su dovoljna razloga za optimizam prije dvoboja na Maksimiru.

Hrvatski prvak odigrao je još jednu europsku sezonu za zaborav. Od ispadanje od bečke Austrije, koja je predvođena Nenadom Bjelicom sasvim solidno plovila vodama Lige prvaka, pa sve do neugodnih poraza od Čornomoreca i Ludogoreca, bio je to tipični europski Dinamo. Beskrvan, spor, sklon pogreškama i kiks golovima. Bilo je potrebno da se Zoran Mamić spusti u svlačionicu, uvede reda, izbaci Sammira pa da bi zajedno s Krznarom i Cvitanovićem na klupi ovaj 'novi' Dinamo izgledao donekle poput prave nogometne ekipe.

Zagrepčani su već u Odesi bili na korak do uspjeha, a nakon fenomenalne partije protiv Hajduka u Kupu i doista dobre forme u kojoj su u posljednje vrijeme, protiv Ludogoreca kojem ova utakmica rezultatski i ne znači previše, s pravom se imaju nadati i pobjedi.

"Ludogorec je pokazao koliko su kvalitetna momčad te su nas ugodno iznenadili jer su njihovi rezultati fantastični. Prije početka sam mislio da je PSV najbolja momčad, unatoč mladosti, ali Ludogorec je odigrao sjajno i ja im od srca čestitam te im želim uspješan nastavak u Europskoj ligi. Sve to skupa nije dovoljno dobar razloga da ih sutra ne "maznemo", poručio je dobro raspoloženi sportski direktor i privremeni trener Mamić, koji je poprilično uvjeren u uspjeh svoje ekipe večeras na Maksimiru.

Dinamo ne može računati na ozlijeđene Pivarića, Husejinovića, Antolića, Šimunovića te od nedavno i braniča Addyja, a Mamić je najavio kako neće biti kalkulacija sa sastavom te kako će na travnjak istrčati oni najbolji: "Radi se o ponosu i želimo dobiti utakmicu. Igramo u dobroj formi, puni smo samopouzdanja, vjerujemo u svoju snagu i želimo tu pobjedu."

Iako su Bugari razmontirali Dinamo u prvom ovosezonskom dvoboju i tako barem djelomično naplatili šokantno ispadanje iz Europe u drugom pretkolu Lige prvaka prošle sezone, nogometaši Ludogoreca i dalje se sjećaju pogotka Domagoja Vide duboko u sudačkoj nadoknadi te maksimirske utakmice, što su dali do znanja prilikom dolaska u Zagreb.

Svetoslav Djakov bio je jedan od sudionika tog dvoboja u srpnju 2012. godine: "Nemamo baš lijepih uspomena s ovog stadiona, no, u nogometu se ne živi od prošlosti. Situacija je danas drugačija i mi moramo pobijediti Dinamo i ja sam uvjeren kako ćemo to i napraviti," poručio je gostujući branič.

Ludogorec se doslovno prošetao kroz ovu skupinu, osim remija kod kuće protiv Čornomoreca, upisao je sve pobjede i bez obzira što neće imati rezultatski imperativ, zasigurno žele i oni na najbolji mogući način završiti svoju europsku kalendarsku godinu.

Trener Stojev je istaknuo kako prati što se događalo u Dinamu posljednjih tjedana: "Gledali smo njihovih posljednjih nekoliko utakmica i sada izgledaju puno više poput ekipe nego što su to izgledali u Sofiji, a znamo kako imaju dobre igrače."

Dvoboj je na rasporedu od 19 sati, a u Dinamu se nadaju kako će popularne cijene karata od pet, deset i 15 kuna ipak na hladne maksimirske tribine ove prosinačke večeri privući više od nekoliko tisuća gledatelja.

Europska liga, skupina B, 6. kolo:
Dinamo - Ludogorec, 19 sati
PSV - Čornomorec, 19 sati

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo1:2Ludogorec Razgrad
PSV Eindhoven0:1Čornomorec Odesa
1Ludogorec Razgrad 611:2+916
2Čornomorec Odesa 66:6010
3PSV Eindhoven 64:5-17
4Dinamo 63:11-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava13.12.2013. u 15:54
    aha-ha-ha...........mazniti........
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 15:07
    Idealno vrijeme i forma za popravak uglea u EU natjecanjima. A i treba se iskupiti za loš rezultat u Bugarskoj i tako zadržati odličnu razinu forme...
    Obrisan korisnik
  • ivos12.12.2013. u 14:42
    A što ono treba reći za Hajduk kada je on ono ispao iz Europe? Je li bilo prije velike Gospe?
    ivos
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 14:00
    novo samaranje krepanog magarca(dinama)
    Obrisan korisnik