Nogomet

Video: Čornomorec dovršio posao pobjedom u Eindhovenu, PSV bez prolaza

Branimir Korać • četvrtak, 12.12.2013.
Video: Čornomorec dovršio posao pobjedom u Eindhovenu, PSV bez prolaza
Foto: EPA

U skupinama A i B postojali su još neki upitnici uoči posljednjeg kola. Swansea je na kraju unatoč porazu zauzeo drugo mjesto u skupini A dok je u skupini B veliko razočaranje PSV koji je ubilježio novi poraz i to na svom travnjaku od Čornomoreca...

Skupina A

Iako je Valencia već osigurala prolaz u sljedeću rundu natjecanja i prvo mjesto u skupini, protiv Kubana je odigrala ozbiljno i nije upisala poraz. Gosti su se nadali visokoj pobjedi koja bi im u kombinaciji s porazom Swanseaja donijela prolaz, no to se nije dogodilo.

Domaćin je bio bolji i konkretniji te je uspio i prvi stići do pogotka. U 67. minuti Ever Banega je sjajno proigrao Paca Alcacera koji zaobilazi vratara Belenova i donosi vodstvo Valenciji. Ipak, u završnici susreta Kuban je uspio poravnati i to nakon što je ubacio Gonzalo Bueno, a Lorenzo Melgarejo na daljoj vratnici glavom šalje loptu u mrežu. U sudačkoj nadoknadi Victor Ruiz zarađuje drugi žuti karton, ali to se nije odrazilo na konačni rezultat.

Uz Valenciju dalje ide i Swansea unatoč porazu na gostovanju kod St. Gallena. Švicarci su slavili s minimalnih 1:0 u utakmici u kojoj je svakoj momčadi pripalo po jedno poluvrijeme.

U prvom dijelu bolji su bili gosti, međutim nisu uspjeli doći do potka, a onda su se u drugom poluvremenu probudili Švicarci koji prvo prijete preko Wüthricha, no njega zaustavlja vratnica, a zatim Marco Mathys u 80. minuti donosi pobjedu St. Gallenu.

Skupina B

PSV je tražio pobjedu u posljednjem kolu skupine kako bi osigurao prolaz, međutim unatoč velikoj dominaciji protiv Čornomoreca, upisao je neočekivani poraz.

90 minuta Čornomorec se strpljivo branio i odolijevao pritisku na čelu s raspoloženim vratarom Bezotosnyim i na kraju je proslavio neočekivanu minimalnu pobjedu. Gol vrijedan tri boda i prolaska skupine postigao je Dja Djedje u 59. minuti krasnim udarcem glavom nakon ubačaja Sita Riere. Riera je u 87. minuti zaradio isključenje, no to se nije odrazilo na konačan rezultat.

Skupina C

U dvoboju momčadi koje su već ranije osigurale prolaz, Salzburg je s glatkih 3:0 svladao Esbjerg i tako upisao i šestu pobjedu u skupini Europske lige. Domaćin je potvrdio da je najbolji u ovom društvu još jednom dominantnom predstavom u kojoj Esbjerg nije imao šanse.

Već u 19. minuti Austrijanci su stigli do vodstva golom Sadia Manea, a u drugom dijelu Kevin Kampl i drugim golom Mane samo su potvrdili pobjedu i prvo mjesto u skupini.

Standard je najveće razočaranje skupine, a novi poraz upisao je na domaćem terenu protiv Elfsborga. Još jednom je obrana domaćina bila vrlo loša i Šveđani su to znali iskoristiti.

Domaćin je u ovaj susret krenuo dobro, nakon niza prilika, poveo je u 31. minuti, a strijelac je bio mladi Yannis Mbombo. Međutim kraj prvog i početak drugog poluvremena bili su vrlo loši za Belgijce i Lasse Nilsson s dva te Mikkel Beckmann s jednim golom napravili su preokret.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Valencia1:1Kuban Krasnodar
St. Gallen1:0Swansea City
1Valencia 612:7+513
2Swansea City 66:4+28
3Kuban Krasnodar 67:706
4St. Gallen 66:13-76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!