Nogomet

Video: Maribor svladao Wigan i prošao skupinu, Mezga strijelac i asistent

Josip Piršljin • četvrtak, 12.12.2013.
Video: Maribor svladao Wigan i prošao skupinu, Mezga strijelac i asistent
Foto: EPA

Slovenski prvak Maribor nastupat će u Europskoj ligi i na proljeće. U dvoboju za drugo mjesto skupine D pobijedio je Wigan, a poklopio mu se i rezultat iz Belgije. Fiorentina je potvrdila prvo mjesto slavljem protiv Dnipra, a Eintracht protiv APOELA.

Skupina D

Maribor je u zadnjem kolu Europske lige na Ljudskom vrtu pobijedio Wigan i zahvaljujući slavlju Rubina u Belgiji osvojio je drugo mjesto, te će prezimiti u Europi. Povela je gostujuća momčad u 41. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Gomez, no odmah potom je Maribor izjednačio. Hrvatski veznjak Dejan Mezga najprije je bio neprecizan s bijele točke, ali ipak je nakon toga pogodio mrežu Wigana. Na njegovu asistenciju Filipović je sredinom nastavka zabio za 2:1, a utakmicu zbog crvenih kartona nisu završili McCann i Mertelj.

Belgijski Zulte je trebao osvojiti bod kako bi osigurao drugo mjesto, ali Rubin ga je pobijedio i izbacio iz daljnjeg natjecanja. Zulte Waregem je imao 0:0 i bod sve do 79. minute, a tada je Natcho zabio iz jedanaesterca i donio Rusima prednost. Šest minuta kasnije Rondon je pogodio mrežu Bossuta i bilo je jasno da Belgijci neće uspjeti izbjeći poraz na svom terenu.

Skupina E

Fiorentina i Dnipro su odigrali nevažnu utakmicu pošto su obje momčadi već prije osigurale prolaz. Ukrajinci su poveli u 13. minuti preko Konopljanke, a domaći su poravnali prije odlaska na odmor preko Joaquina. Do 77. minute je na semaforu stajao rezultat 1:1, no tada je zabio Cuadrado i osigurao novu pobjedu Viola.

Nikola Kalinić je ušao za Dnipro u 76. minuti utakmice, a Ivan Strinić i Ante Rebić nisu konkurirali za ovaj dvoboj. Na dvoboju Pacos Ferreire i Panduriija nije bilo golova, a na trećem će mjestu završiti portugalska ekipa.

Skupina F

Eintracht Frankfurt je pred svojim navijačima ugostio APOEL i rutinski pobijedio 2:0 i osvojio skupinu. Schrock je u 67. minuti načeo mrežu Ciprana, a posao je dovršio Djakpa deset minuta kasnije. Srđan Lakić je bio u početnoj postavi Nijemaca, a igrao je do 68. minute.

Maccabi iz Tel-Aviva je potvrdio drugo mjesto pobijedivši Bordeaux. Chalme je skrivio jedanaesterac u 73. minuti, a s bijele je točke bio precizan Zahavi. Bordeaux će tako završiti natjecanje na posljednjem mjestu skupine.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Zulte Waregem0:2Rubin Kazan
Maribor2:1Wigan
1Rubin Kazan 614:4+1014
2Maribor 69:12-37
3Zulte Waregem 64:10-67
4Wigan 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2013. u 08:37
    Bravo Mariborci, svaka čast i sretno na proljeće!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2013. u 02:02
    Mozes ti imat para i para i para, ali kad se igra srcem to je onda to. Rijeka je najbolji primjer toga. I sad Maribor, i Austria Bec koja je naguzila zenit zadnju tekmu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2013. u 00:45
    maribor i luda gora da, dinamo nikad
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 23:50
    bravo susjedi!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 21:58
    Dinamo nije dočekao euro proljeće već 44 godine,a u te 44 godine sa prostora ex-Yu za Dinamo mnogi mali klubovi poput Maribora,Varteksa,Rijeke,Radničkog iz Niša,Željezničara,Veleža su igrali euro proljeće!!
    Obrisan korisnik