Rukomet

Meškov polusezonu u domaćem prvenstvu okončao s dva slavlja i jednim porazom

Zvonka Keliš • nedjelja, 22.12.2013.
Meškov polusezonu u domaćem prvenstvu okončao s dva slavlja i jednim porazom

Zanimljiv je tjedna iza bjeloruskog Meškov Bresta, naime, po povratku s regionalne turneje momke Željka Babića očekivala su tri dvoboja domaćeg prvenstva u sklopu kojih je pretrpljen poraz od Dinamo Minska, ali su upisana i dva uvjerljiva slavlja nad ekipom Kronona.

Iza rukometaša bjeloruskog Meškov Bresta naporan je tjedna u sklopu kojeg su po povratku s regionalne turneje pretrpjeli poraz od Dinamo Minska u pravom bjeloruskom derbiju da bi potom upisali dvije nadasve uvjerljive pobjede nad ekipom Kronona za sam kraj kalendarske godine, točnije, rukometne polusezone.

Napeto i uzbudljivo bilo je u Minsku u koji je Meškov stigao nakon naporne regionalne turneje, no nakon nekoliko uvodnih minuta igre uspio je povesti 6:5 da bi se potom susret preokrenuo u korist domaćina. Nakon izjednačenja pri 9:9 Dinamo ubacuje u brzinu više i na predah odlazi s prednošću od četiri pogotka (15:11) koju u nastavku čuva, ali i za kraj povećava na konačnih 30:24.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Sergej Šelmenko s osam postignutih pogodaka, a Ivan Ninčević je dodao njih tri. Najbolji kod Meškov Bresta bio je Robert Markotić sa šest golova, kapetan Ljubo Vukić dodao je njih četiri, a David Špiler dva. Ivan Karačić i Domagoj Sršen zabili su po jedan gol, dok se David Miličević nije upisao u listu strijelaca.

Nakon poraza od Dinama uslijedile su dva zanimljiva dvoboja s momčadi Kronona koja je oba puta itekako uvjerljivo svladana. U prvome susretu Meškov je, kao i u onom dan kasnije, dominirao od samoga starta te je na odmor otišao s vodstvom 16:12 da bi na koncu upisao gostujuće slavlje 40:26. Sljedećeg dana, u novome ogledu ovih momčadi domaćin Meškov nije se štedio već je ubacio u još višu brzinu te je na poluvremenu osigurao prednost od 13 pogodaka razlike (23:10) da bi polusezonu okončao slavljem 41:16.

Sjajan je protiv Kronona bio kapetan Vukić koji je svome suparniku zabio 12, odnosno, pet pogodaka, dok se još jedan bivši Zagreba, Špiler, iskazao s ukupno pet postignutih pogodaka. Karačić, Sršen i Miličević zabili su ukupno po četiri gola, dok se Markotić tri puta upisao u listu strijelaca.

Bjelorusko rukometno prvenstvo:
Dinamo Minsk - Meškov Brest 30:24
Kronon - Meškov Brest 26:40
Meškov Brest - Kronon 41:16

Foto: bgk-meshkova.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!