Tenis

Težak ždrijeb za Vekić i Konjuh, Tomljanović i Martić dobro prošle

Vedran Babić • subota, 28.12.2013.
Težak ždrijeb za Vekić i Konjuh, Tomljanović i Martić dobro prošle
Foto: EPA

U prvom tjednu nove WTA sezone Hrvatska će imati četiri predstavnice u glavnom ždrijebu. U Shenzhenu su Ajla Tomljanović, Donna Vekić i Petra Martić, a u Aucklandu Ana Konjuh...

Osim, očekivano, u znaku domaćina Kine, prvo kolo WTA turnira u Shenzhenu (500.000 dolara) bit će i u znaku Hrvatske, druge najzastupljenije države u ždrijebu s tri predstavnice.

U ulozi prvog hrvatskog reketa Ajla Tomljanović (73.) na početku igra protiv osme nositeljice Annike Beck (58.) iz Njemačke. Pobjednica tog dvoboja u drugom kolu ide na Kanađanku Aleksandru Wozniak ili još nepoznatu kvalifikanticu.

Donna Vekić (96.) ima još teži ispit - njezina je suparnica treća nositeljica i lanjska finalistica Klara Zakopalova, 35. tenisačica svijeta. Ako bi iznenadila, Vekić bi u drugom kolu igrala protiv Austrijanke Patricije Mayr-Achleitner ili još nepoznate kvalifikantice.

"Papirnato" najlakši ždrijeb ima Petra Martić (107.), koja se sastaje s Amerikankom Vanijom King (85.). Petra je slavila u njihovu jedinom međusobnom dvoboju - u prvom kolu Wimbledona 2011. godine (5:7, 6:2, 6:2).

Drugo bi kolo Martić donijelo vjerojatno puno težu suparnicu - drugu nositeljicu Saru Errani koja kreće protiv Kineskinje Saisai Zheng.

Prva nositeljica turnira u Shenzhenu je Na Li, ujedno i braniteljica naslova, a druga Sara Errani.

Na WTA turniru u Aucklandu (250.000 dolara) Ana Konjuh (259.) dobila je pozivnicu organizatora te će po prvi put nastupiti u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira. Ždrijeb je, međutim, nije mazio. Protivnica joj je prva nositeljica Roberta Vinci, 14. tenisačica svijeta.

Konjuh se nikada prije nije susrela s tenisačicom kalibra Vinci, a ukoliko kreira iznenađenje, u drugom bi kolu igrala protiv Lauren Davis ili Marine Erakovic.

Osim Vinci, glavne zvijezde turnira u Aucklandu su Ana Ivanović, Kirsten Flipkens i Sorana Cirstea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.12.2013. u 23:04
    Ajmo cure pokazat kako se igra,jedino Konjuh ima težak ždrijeb,a ove tri mogu proć
    Obrisan korisnik
  • danchy28.12.2013. u 13:29
    Sretno Ane, velike stvari očekujemo od tebe... Korak po korak...
    danchy