Tenis

Hrvatska u Fed Cupu protiv Belgije, Nizozemske i Luksemburga

Vedran Babić • ponedjeljak, 13.01.2014.
Hrvatska u Fed Cupu protiv Belgije, Nizozemske i Luksemburga
Foto: FaH

Održan je ždrijeb turnira Prve skupine euroafričke zone Fed Cupa koji će se od 4. do 9. veljače ove godine održati u Budimpešti. Hrvatska je smještena u skupinu A te će protiv Belgije, Nizozemske i Luksemburga tražiti proboj prema promociji u viši rang natjecanja...

Izvlačenje skupina turnira Prve skupine euroafričke zone Fed Cupa održalo se u Londonu. Hrvatska je temeljem plasmana na rang-listi Fed Cupa bila smještena u drugu jakosnu skupinu, a "ples kuglica" donio joj je Belgiju, Nizozemsku i Luksemburg s kojom dijeli skupinu A.

Belgiju predvode Kirsten Flipkens (19. igračica svijeta) i nepredvidiva Yanina Wickmayer (63.), a u sastavu su još Alison van Uytvanck (110.) i An-Sophie Mestach (136.).

Nizozemska, čiji je izbornik bivši tenisač Paul Haarhuis, bi trebala nastupiti u sastavu Kiki Bertens (93.), Arantxa Rus (156.), Richel Hogenkamp (202.) i Michaella Krajicek (281.).

Boje Luksemburga branit će Mandy Minella (107.), Anne Kremer (1025.), Claudine Schaul (bez plasmana) i Tiffany Cornelius (bez plasmana).

Hrvatska izbornica Iva Majoli prijavila je Donnu Vekić (94.), Petru Martić (109.), Terezu Mrdežu (179.) i Dariju Jurak (53. u konkurenciji parova).

Turnir će se od 4. do 9. veljače održati u Budimpešti u dvorani na tvrdoj podlozi. Nastupa 16 reprezentacija u četiri skupine po četiri. Pobjednici skupina odlučuju o tome koje će dvije reprezentacije dalje ići u doigravanje za Svjetsku skupinu 2 u travnju ove godine. Drugo i treće mjesto u skupini donose ostanak u ovom rangu, a iz Prve skupine ispadaju dva od četiri sastava koji u grupi zauzmu posljednje mjesto.

Skupina A u kojoj je Hrvatska "križa" se sa skupinom D u kojoj su Bjelorusija, koju bi trebala predvoditi Viktorija Azarenka, Bugarska, Portugal i Turska.

U skupini B su Velika Britanija s Laurom Robson i Heather Watson, Mađarska, Latvija i Rumunjska u jakom sastavu sa Simonom Halep, Soranom Cirsteom i Monicom Niculescu. Skupinu C čine Austrija, Izrael, Slovenija i Ukrajina.

Prošle godine na istom turniru, koji se tada održavao u Izraelu, Hrvatska je u skupini s Austrijom, Bjelorusijom (bez Azarenke) i Gruzijom zauzela prvo mjesto. U dvoboju za promociju Hrvatice su poražene od Poljske predvođene sestrama Radwanska. Ana Konjuh je tada porazila Urszulu, no Agnieszka je bila bolja od Vekić, a onda su sestre udruženim snagama u parovima bile bolje od Jurak i Konjuh.

U ovoj fazi Fed Cupa Hrvatska se nalazi od 2009. godine. U travnju 2008. u doigravanju za Svjetsku skupinu 2 Hrvatska je kod kuće poražena od Srbije 3-2.

Turnir Prve skupine Euroafričke zone Fed Cupa, 4. - 9. veljače (Budimpešta):

Skupina A
Belgija, Hrvatska, Luksemburg, Nizozemska

Skupina B
Velika Britanija, Mađarska, Latvija, Rumunjska

Skupina C
Austrija, Izrael, Slovenija, Ukrajina

Skupina D
Bjelorusija, Bugarska, Portugal, Turska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2014. u 17:37
    U biti igraju protiv beneluxa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2014. u 17:02
    mission impossible, a posebno s ovakvom sramotnom formom
    Obrisan korisnik