Rukomet

Goluža: "Cilj nam je uz dva boda bio dati priliku svim igračima"

Iz Kopenhagena:Zvonka Keliš • ponedjeljak, 13.01.2014.
Goluža: "Cilj nam je uz dva boda bio dati priliku svim igračima"
Foto: EPA

Uvjerljivim slavljem nad reprezentacijom Bjelorusije hrvatski su Kauboji zakoračili u novo izdanje europske smotre te su na vrlo dobar način krenuli prema europskom zlatu koje nedostaje. Oba izbornika netom nakon dvoboja bila su zadovoljna korektnom igrom, dok je Goluža posebice pohvalio hrvatske navijače.

Hrvatska rukometna reprezentacija u svom je prvom nastupu na Europskom prvenstvu u Danskoj upisala vrlo dobru i uvjerljivu pobjedu nad reprezentacijom Bjelorusije. U prvome kolu skupine D Kauboji su bili bolji 33:22 te se već sada okreću dvoboju s Crnom Gorom koji je na rasporedu za svega dva dana.

Zahvale vjernim navijačima

Kratak je bio i strijelac četiri pogotka u pobjedi nad Bjelorusijom, Damir Bičanić: "Isto bih se zahvalio navijačima i Bjelorusiji na korektnoj igri. Nakon tog uvodnog dijela u koji smo lošije ušli u desetoj smo minuti odlično odigrali obranu i polukontru i stigli smo na pet pogodaka razlike. Prednost smo potom samo dizali i nismo se opuštali do predzadnjih pet minuta utakmice."

"Iza nas je fer i korektna igra Bjelorusa. Mi smo se jako dobro pripremali za ovu utakmicu jer smo znali da su Bjelorusi dobra momčad. Htjeli smo što prije zaboraviti utakmicu u Zaragozi, no bilo je malo nervoze u iščekivanju utakmice te smo malo kiksali u obrani u nekoliko navrata, no Alilović je bio na visokom nivou", bile su prve riječi hrvatskog izbornika Slavka Goluže nakon slavlja njegove momčadi nad Bjelorusijom.

Nastavio je potom Goluža: "U napadu smo, pak, bili prestatični, imali smo par izrazitih promašaja, no kako je utakmica odmicala slagali smo obranu, polukontra je bila sve bolja i bolja i napad je profunkcionirao. Na kraju su i svi igrači dobili priliku, a to nam je bio cilj uz dva boda koja su bila najvažnija. Svi su tako dobili priliku da osjete i dvoranu i prve minute Europskog prvenstva."

"Ovo je velika pobjeda za Hrvatsku, zaslužila ju je. Mi smo izgubili dosta prilika, a razlog našeg poraza bio je odličan vratar Alilović", kazao je igrač Bjelorusije Maksim Babičev.

Grupica hrvatskih navijača ponovno je vjerno dočekala svoje Kauboje i u Brondby dvorani u Kopenhagenu te je glasno predvodila Hrvatsku do njenog prvog slavlja na Euru: "Također želio bih pohvaliti navijače koji su došli u većem broju, kao i one koji nas prate s malih ekrana kod kuće i diljem svijeta", stoga je kazao izbornik Hrvatske.

Svoje viđenje susreta potom je ponudio i izbornik Bjelorusije Iouri Chevtsov: "Čestitam Hrvatskoj na pobjedi i igri. Mi smo u prvome dijelu propustili previše prilika i kada smo mogli povesti nismo to uspjeli učiniti jer nam se na putu našao jaki Alilović i to je odlučilo."

"U drugo poluvrijeme moja momčad nije ušla kao što smo se dogovorili, činila je pogreške kako u napadu tako i u obrani te je susret jasno odlučen u osmoj minuti drugoga dijela. Ovo je zaslužena pobjeda Hrvatske i želim joj sve najbolje te se radujem što je utakmice protekla u fer igri i da su svi igrači ostali zdravi, to je ono najvažnije", zaključio je kratko bjeloruski trener.

Euro 2014. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Hrvatska33:22Bjelorusija
Švedska28:21Crna Gora
1Hrvatska 385:68+176
2Švedska 382:68+144
3Bjelorusija 373:86-132
4Crna Gora 366:84-180

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euro 2014. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Hrvatska33:22Bjelorusija
Švedska28:21Crna Gora
1Hrvatska 385:68+176
2Švedska 382:68+144
3Bjelorusija 373:86-132
4Crna Gora 366:84-180

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2014. u 22:13
    OK početak malo "shaky" ali onda EKSPLOZIJA! To je igra, to je pravi napad, tako treba nastaviti u preostalim utakmicama i vjerujem da se forma može samo dizati (u redu naravno da ne može uvijek biti tako značajna razlika, osobito kad dođu one "jače" momčadi) ali bitno je držati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2014. u 21:56
    tako je krafne und kolac
    Obrisan korisnik