Rukomet

Alilović: "Nedostajali su nam samo pogoci na početku"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 13.01.2014.
Alilović: "Nedostajali su nam samo pogoci na početku"
Foto: EPA

Odličnu utakmicu odradio je na golu Hrvatske protiv Bjelorusije Mirko Alilović, koji je u prvih par minuta obranio nekoliko šuteva protivnika i tako

Iako su Bjelorusi na teren istrčali bez svog kapetana Sjarheja Rutenke, Hrvatska je imala poteškoća dok nije postigla prvi pogodak, a do tada je stvari u normali držao odlični Mirko Alilović.

"Nedostajali su nam samo pogoci na početku, ostalo je bilo dobro. Bjeloruski je golman imao nekoliko obrana čistih zicera, no kad mu se okrenula sreća i kad smo mi počeli zabijati, sve je krenulo svojim tokom", kazao je Alilović za službenu internetsku stranicu Europskog prvenstva.

Za pobjedu od 11 razlike na otvaranju europske smotre Alilović kaže: "Jako dobro smo se pripremili za utakmicu. Bilo nam je malo teško na početku, znali smo da su Bjelorusi odlična ekipa, no uspjeli smo okrenuti stvari, a u drugom poluvremenu smo lako priveli susret kraju."

Na novinarsko pitanje čemu tolike izmjene tijekom utakmice, prvi golman Hrvatske je odgovorio: "Bio je to plan kako bismo odmorili igrače. Prvenstvo, posebice europsko, je teško, važno je iskoristiti priliku za odmor udarne postave kad se ukaže. Također, imamo raznovrsne igrače i načine igre i to je dobro, svaki je igrač važan."

Alilović je protiv Bjelorusije upisao 14 obrana, od čega dva sedmerca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2014. u 22:40
    mirko nabrijano počeo s obranom sedmerca to je to dobar znak...
    Obrisan korisnik