Košarka

Anadolu Efes i neočekivano Pinar Karsiyaka u finalu Sportoto kupa

Branimir Korać • petak, 07.02.2014.
Anadolu Efes i neočekivano Pinar Karsiyaka u finalu Sportoto kupa
Foto: EPA

Fenerbahče je doživio novo razočaranje ostavši bez plasmana u finale Sportoto kupa. U polufinalu je poražen od Karsiyake koja će u finalu igrati protiv Anadolu Efesa. Efes je u drugom polufinalu nadigrao momčad Galatasaraya...

Fenerbahče je u Ankaru doputovao isključivo po trofej, međutim na kraju neće niti vidjeti finale. U polufinalu je naišao na raspoloženu Karsiyaku koja je iskoristila bolji dan i na kraju odnijela zasluženu pobjedu 82:73.

Od početka susreta je bilo jasno da to neće biti dan Obradovićeve momčadi. Dosta se mučio Fenerbahče u napadu, prvo poluvrijeme je završio s 30 poena, ali i dvoznamenkastim zaostatkom. Niti otvaranje drugog dijela nije bilo ništa bolje, uoči zadnje četvrtine Karsiyaka je imala velikih 59:44 i nije bilo vremena za preokret.

Bivši igrač Cleveland Cavaliersa Jawad Williams predvodio je Karsiyaku sa 16 poena (6/10), a po 15 su dodali Baris Hersek (5/7, pet skokova) i Esteban Batista (3/4, šest skokova).

U sastavu Fenerbahčea Emir Preldžić je ubacio 15 poena (4/8) uz pet asistencija, a po 13 su dodali Linas Kleiza (4/7) i Bojan Bogdanović (3/5 za dva, 1/3 za tri).

U drugom polufinalu susreli su se istanbulski euroligaši Galatasaray i Anadolu Efes. Galatasaray je propustio veliku priliku za ulazak u finale, u drugom poluvremenu nije izdržao i završio je kao i Fenerbahče.

Prvo poluvrijeme proteklo je potpuno u znaku Galatasaraya koji je predvođen s razigranim Carlosom Arroyom imao na poluvremenu prednost 32:23. Međutim, u nastavku susreta drugačija slika, posebno na početku drugog dijela kada je proradio napad Efesa i momčad Zorana Planinića radi preokret i na kraju slavi s plus pet.

Arroyo je susret završio s 30 poena (9/14), Zoran Erceg je dodao 15 (5/13), a Furkan Aldemir je uhvatio 12 skokova. Kod Efesa Jamon Lucas Gordon je bio najefikasniji sa 16 poena (7713), a Kerem Gonlum je dodao 13 poena (3/8) uz devet skokova. Zoran Planinić je za 20 minuta ubacio sedam poena (3/8 za dva, 0/1 za tri) uz dvije asistencije.

Sportoto kup, polufinale:
Pinar Karsiyaka - Fenerbahče Ülker 82:73
Galatasaray Liv Hospital - Anadolu Efes 64:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!