Rukomet

Dvoršek: "Bili smo hrabriji, odlučniji i motiviraniji, bili smo ekipa i to je presudilo"

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • subota, 08.02.2014.
Dvoršek: "Bili smo hrabriji, odlučniji i motiviraniji, bili smo ekipa i to je presudilo"
Foto: Davor Sajko

Rukometaši CO Zagreba rukometnu su sezonu u Europi nastavili na najbolji mogući način, ostvarili su, naime, vrijednu i itekako važnu pobjedu nad ekipom ukrajinskog Motor Zaporožja. Razloga za zadovoljstvo stoga je imao domaći trener Dvoršek, kao i novi igrač CO Zagreba, Vuglač, dok su se gostujući trener Bebeško te član Motora Skopintsev već okrenuli nadolazećim dvobojima u Ligi prvaka.

Aktualni regionalni i hrvatski rukometni prvak stigao je u subotu navečer do odličnog i izuzetno važnog slavlja nad ekipom ukrajinskog Motor Zaporožja. Nakon zanimljivih i borbenih 60 minuta igre Zagrebaši su slavili 33:27 te su, posebice u drugome dijelu dvoboja, prikazali dobru igru na kojoj su radili tijekom zimske stanke za vrijeme koje su i pripremali posebno iznenađenje za Ukrajince, svoje novo pojačanje, Marija Vuglača.

Vuglač pohvalio obranu i Ivića

Svoje viđenje svog prvog nastupa za CO Zagreb u Ligi prvaka ponudio je i sam Vuglač koji je stvorio velike probleme ekipi Motora: "Nije bilo lako pripremiti se za ovu utakmicu, znali smo koliko nam ona znači te da je moramo dobili. Od prvoga dana priprema pripremali smo se za ovaj dvoboj, odradili smo jako teške pripreme, znali smo da danas moramo biti pravi jer nas to ostavlja u igri za osminu finala Lige prvaka."

"Kada smo u drugom poluvremenu podigli agresivnost u obrani i kada smo ubrzali tranziciju iz obrane u napad izgledali smo mnogo bolje, a kada smo još dobili i podršku vratara Ivića, koji je bio fantastičan, to je bilo to", nadodalo je novo Zagrebovo pojačanje koje se potom zahvalilo publici što je došla u velikom broju te je izrazio želju da navijača sljedeći puta bude još i više.

Netom nakon dvoboja trener CO Zagreba Boris Dvoršek stoga nije krio zadovoljstvo kako igrom svojih momaka tako i ostvarenim rezultatom: "Bila je ovo odlična utakmica naših igrača, prava i borbena. Odlučilo je to što smo u drugom dijelu bili hrabriji, odlučniji i motiviraniji i htjeli smo pobjedu pod svaku cijenu. Ušli smo u kontakt i tu je bila vidljiva promjena u odnosu na prvo poluvrijeme u kojem nismo imali ni podršku vratara čime je obrana izgledala mekano i plitko."

"U drugih 15 minuta drugoga poluvremena razvili smo prekid i kontakt, naime, na poluvremenu smo se sve dogovorili, dakle, da trebamo raditi više faulova i prekida i to smo i učinili. Obrana je bila jaka, golman je bio dobar i sve se poklopilo. U drugome smo dijelu tako primili i samo 11 golova, a kada smo poveli dva, tri razlike bili smo u transu i više nismo mogli izgubiti utakmicu", nadodao je Dvoršek.

Otkrio je potom Zagrebov strateg kako je njegova momčad u dvoboju odradila sve što je bilo i uvježbano i dogovoreno te je za nju uistinu imao samo riječi hvale: "Radili smo sve što smo vježbali na treninzima, bili smo raznovrsni, borbeni, hrabri i odigrali smo dobru utakmicu. Napokon je Zagreb bio kompletan i onakav kakvog bi ga uvijek voljeli gledati."

"Slažem se s trenerom Zagreba da ovo danas nije bila naša utakmica, naime, znali smo da možemo pobijediti Zagreb, ali on je imao više sreće od nas. Međutim, potrudit ćemo se da sada slavimo u preostale dvije utakmice i prođemo dalje u osminu finala Lige prvaka", kratko je kazao rukometaš Motora Oleg Skopintsev.

"Motor je punih 40 minuta bio u igri i držao je kontrolu nad utakmicom, no mi smo se borili i iako nam je bilo jako teško i potrošnja je bila velika mi smo, vođeni zadnjim atomima snage, htjeli dobiti ovaj susret. Pokazali smo da imamo veliku snagu na desnom vanjskom, naime, Vuglač je bio iznenađenje za koje se Ukrajinci nisu mogli pripremiti, razbio je 5-1 obranu i to je bilo to. No, danas je općenito cijela momčad odigrala za svaku pohvalu i u obrani i u napadu, zaista smo bili ekipa i to je bilo presudno", jasan je bio Dvoršek.

Riječ, dvije o porazu svoje momčadi potom je kazao i trener Motor Zaporožja Sergej Bebeško: "Vidjeli smo jasno koliko je Zagreb trebao dva boda za prolaz dalje, više je to želio od nas i uspio je u tome. Mi smo prvih 45 minuta vodili, no imali smo problema s vratarima, dok su u posljednjih 15 minuta susreta protivnici bili bolji, a posebice je dobar bio njihov vratar koji je obranio ključnih pet, šest lopti."

Nastavio je potom Bebeško: "Kada smo vidjeli da smo izgubili kontrolu nad utakmicom, počeli smo gubiti glavu i brzati i nismo igrali kako smo htjeli, dok je suparnik uz lijepu podršku publike igrao zaista dobro", kazao je trener Motora te zaključio: "Pred nama su još dva susreta i velika borba s Celjem za prolaz dalje u Ligi prvaka, no i Zagreb će se morati boriti, iako je ovo već veliki korak za njega."

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

St. Peterburg29:29Celje Pivovarna L.
RK Zagreb33:27Motor Zaporožje
Rhein-Neckar Löwen25:25Telekom Veszprem
1Telekom Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

St. Peterburg29:29Celje Pivovarna L.
RK Zagreb33:27Motor Zaporožje
Rhein-Neckar Löwen25:25Telekom Veszprem
1Telekom Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!