Rukomet

RN Löwen i Veszprem podijelili bodove, Vardar sebi i Metalurgu osigurao osminu finala natjecanja

Zvonka Keliš • nedjelja, 09.02.2014.
RN Löwen i Veszprem podijelili bodove, Vardar sebi i Metalurgu osigurao osminu finala natjecanja
Foto: EPA

Zanimljivo je bilo ove nedjelje u preostala tri dvoboja osmoga kola Lige prvaka. Naime, u Njemačkoj je RN Löwen ugostio mađarski Veszprem, a susret nakon uzbudljivih 60 minuta igre biva okončan podjelom bodova, da bi u Skoplju momčad Vardara napravila odličan uspjeh osiguravši uvjerljivo slavlje nad Dinamo Minskom čime je kako sebi tako i svom gradskom suparniku, ekipi Metalurga, osigurala prolaz dalje u osminu finala natjecanja. Velika borba odvijala se i u Kopenhagenu gdje je domaćin na koncu tijesno poražen od Kiela.

Rhein-Neckar Löwen - MKB Veszprem 25:25 (12:13)

Odličan dvoboj odvijao se ove nedjelje u Njemačkoj gdje je RN Löwen ugostio mađarski Veszprem koji je, pak, na gostovanju ostavio svoje prve ovosezonske europske bodove. Uzbudljivo je ponovno bilo u srazu dvije odlične rukometne momčadi i SAP Areni u Mannheimu, naime, nakon minimalnog slavlja Mađara u prvome ogledu (30:29) ove su ekipe u sklopu osmoga kola Lige prvaka podijelile bodove. No, unatoč tek osvojenom bodu Veszprem se i dalje sigurno drži na vrhu ljestvice skupine A.

Nakon što su gosti u susret krenuli sa zaostatkom 2:4, vrijeme je bilo da isti ubace u brzinu više te da pokažu što sve znaju i umiju. Predvođeni pogocima Momira Ilića uspjeli su Mađari ubrzo poravnati rezultat (5:5). Iako se sjajnim ponovno pokazao ključni igrač njemačkih Lavova, Uwe Gensheimer, to nije bilo dovoljno da se domaćin nakon vodstva 5:4 ponovno vrati u prednost te se na prednost odlazi s minimalnim domaćim zaostatkom (12:13).

Dodatno je gostujuća momčad ubrzala u drugome poluvremenu dvoboja što joj je omogućilo vodstvo 18:15. Međutim, aktualni osvajača Kupa EHF nije se predao, upravo suprotno, hvatao je priključak i do posljednjih pet minuta uspio je izjednačiti na 24:24. Nakon što je Patrick Groetzki potom nanovo poravnao rezultat na 25:25 gostujući su rukometaši imali mogućnost i za konačno slavlje, no RN Löwen je bio siguran u obrani, a povratnik nakon ozljede Laszlo Nagy nije uspio realizirati posljednji pokušaj svoje momčadi.

Odličan je kod Veszprema bio Momir Ilić s 11 pogodaka, Renato Sulić je dodao njih pet, a Mirko Alilović je sakupio 14 obrana, dok se kod RN Löwena istaknuo Uwe Gensheimer s deset golova.

Vardar - Dinamo Minsk 30:22 (14:11)

Sjajno je u nedjelju u sklopu osmoga kola Lige prvaka bilo i u Skoplju u dvorani Boris Trajkovski u kojoj je momčad Vardara osigurala odlično i itekako uvjerljivo slavlje nad Dinamo Minskom čime je osigurala ne samo svoje mjesto u osmini finala najelitnijeg europskog rukometnog natjecanja, već i svom gradskom suparniku i drugom makedonskom predstavniku, ekipi Metalurga, dok su Bjelorusi ispali iz daljnje faze natjecanja. Iako su gosti bolje ušli u susret, a pripomogao im je i izravan crveni karton vrataru Vardara Inakiju Malumbresu, to nije spriječilo njegove suigrače da naprave pravi mali podvig i povijesni uspjeh za obje makedonske ekipe u Ligi prvaka. Do isteka 30. minute domaćin je tako stigao do prednosti od sigurna tri pogotka (14:11).

U drugome dijelu sjajnim se predvodnikom pokazao Timur Dibirov koji je naprosto punio bjelorusku mrežu te je pitanje pobjednika tako riješeno već nakon deset minuta igre u nastavku kada se Vardar odvaja na 24:17. Do samoga kraja domaća momčad je osigurala uvjerljivih +8 (30:22) i poslala svog suparnika kući bez osvojenih bodova. U pobjedu svoje momčadi Timur Dibirov ugradio je osam pogodaka, a Igor Karačić je dodao njih sedam, dok su Ivan Ninčević i Dzianis Rutenka za Dinamo Minsk zabili po sedam golova.

KIF Kolding Kobenhavn - Kiel 24:26 (13:13)

U velikoj borbi osmoga kola skupine B nakon uistinu zanimljivih i borbenih 60 minuta igre boljom se pokazala momčad njemačkog Kiela koja je slavila sa samo dva pogotka razlike te je praktički potvrdila svoje mjesto na vrhu ljestvice. No, dobro su se Nijemci namučili za nova dva europska boda u Brondby dvorani u Kopenhagenu, naime, domaćin je bio odličan u obrani, a među njegovim je vratnicama raspoložen bio i Kasper Hvidt. Međutim, trostruki osvajač Lige prvaka imao je na koncu više ideja i rješenja u oba smjera te je tako stigao do svog sedmog slavlja.

Uz pet tisuća gledatelja u Kopenhagenu, od kojih je njih preko 500 bodrilo goste, domaćin se nije najbolje snašao u uvodnim minutama susreta te se Kiel tako odvojio na 8:5 u prvih 20 minuta igre. No, domaća momčad potom uzima minutu predaha, slaže svoje redove, ubrzava ritam te s tri uzastopna pogotka poravnava rezultat, a ubrzo ga i preokreće u svoju korist (13:12). Do odlaska na odmor siguran je, međutim, Filip Jicha koji osigurava izjednačenje 13:13 na poluvremenu.

Nastavak susreta, točnije, njegove prve minute, obilježili su neugodan pad i udarac glavom Alberta Rocasa kojemu je potom bila potrebna liječnička pomoć, ali i novo odvajanje gostujuće momčadi koja tako ponovno odlazi na +3 (18:15). Nova minuta predaha ovoga puta nije pomogla domaćoj momčadi koja ubrzo zaostaje četiri pogotka (18:22), ali nije ipak trebalo dugo čekati na novi domaći podvig, naime, Rocas se ubrzo oporavio te je stavio točku na i 5-1 serije pogodaka svoje momčadi za vrijedno izjednačenje 23:23 i veliku borbu do samoga kraja. U posljednjim minutama dvoboja Kiel odlazi na 26:24, Johan Sjöstrand potom biva siguran na golu i gostujući se rukometaši kući vraćaju s novim slavljem.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Niclas Ekberg s osam postignutih pogodaka, a Filip Jicha i Marko Vujin dodali su po njih pet, dok je najbolji kod KIF Kolding Kobenhavna bio Lasse Anderson sa sedam golova, a njih šest zabio je Albert Rocas.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

St. Peterburg29:29Celje Pivovarna L.
RK Zagreb33:27Motor Zaporožje
Rhein-Neckar Löwen25:25Telekom Veszprem
1Telekom Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dalmatinac8810.02.2014. u 20:32
    Sulić je samo najbolji pivot LP, šta bi on igra u reprezentaciji!
    Dalmatinac88
  • irilov10.02.2014. u 17:32
    a ivano kontra hsv-a odigrao još najbolje od svih!
    irilov
  • Obrisan korisnik10.02.2014. u 15:44
    karačić-7 golova, sulić-5 golova. obojica konstantno igraju vrhunski u jakim klubovima, koji će sigurno igrati u 1/4 finalu LP-a. Ali goluži to nije dovoljno...bolji su j.valčić i musa. debilu jedan...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2014. u 10:28
    Stvarno mi se riga kad vidim kako neki naši igrači igraju u klubovima, a kakvi panjevi se umijesto njih zovu u repku...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2014. u 09:44
    Pozdrav za Goluza od Karacica
    Obrisan korisnik