Košarka

Video: Durant sa 43 poena vodio Thunder preko Lakersa, Bullsi dobili Netse

Filip Han • petak, 14.02.2014.
Video: Durant sa 43 poena vodio Thunder preko Lakersa, Bullsi dobili Netse
Foto: EPA

U dvjema posljednjim utakmicama prije All-Star pauze, Oklahoma je svladala Lakerse nakon izjednačene utakmice zahvaljujući novoj partiji Kevina Duranta koji je osmi put ove sezone otišao preko 40 poena. Chicago Bullsi imali su lakši posao protiv neraspoloženih Netsa...

Oslabljeni Lakersi dobro su se držali protiv Oklahoma Cityja i čak su bili u mogućnosti pobijediti. Lakersi su vodili najvećim dijelom utakmice, iako je prvi strijelac lige Kevin Durant ponovno imap svoj show. Durant je vukao Thunder s 43 poena, 12 skokova i sedam asistencija, a broj poena bi bio i veći da nije šutirao samo 14/33. Ipak, kao i obično, Durant je zabijao kada je bilo važno, pa je tako položio za prvo vodstvo svoje ekipe šest minuta prije kraja utakmice, a zatim je zabio i tricu za pet razlike.

Lakersi su ipak ostali u utakmici još neko vrijeme, no presudila su im promašena slobodna bacanja. Chris Kaman je zabio faul-koš, no promašio je dodatno bacanje, zatim je i Steve Blake zabio samo jedno, dok su na drugoj strani sigurni bili Derek Fisher i Durant za konačnih 107:103.

Drugi strijelac kod Oklahome bio je Reggie Jackson sa 16 koševa, Fisher je svojoj bivšoj momčadi ubacio 12, a Jeremy Lamb je dodao 11. Lakersima su nedostajali Steve Nash, Pau Gasol, Jordan Farmar, Nick Young i Jodie Meeks, uz već prije duže vrijeme ozlijeđene Bryanta i Henryja. Odgovornost su preuzeli Kaman i Wes Johnson s 19 poena svaki, a odličnu utakmicu na mjestu playmakera odigrao je Kendall Marshall sa 14 koševa i čak 17 asistencija.

Neizvjesnost je izostala u utakmici Bullsa i Netsa u Chicagu. Bullsi su se rano odvojili i održavali prednost, a Brooklyn se pokušao vratiti u četvrtoj četvrtini kad su došli na samo tri razlike, no tada je tricu pogodio Augustin, zabili su još i Butler i Noah te je sve bilo gotovo. Konačan rezultat iznosi 92:76.

Chicago je ravnomjerno rasporedio napadački učinak među svojim igračima, najviše je dao Taj Gibson s klupe, 16, 15 i deset skokova dodao je Carlos Boozer, po 14 su imali Dunleavy, Butler i Noah koji je tome dodao 13 skokova i sedam asistencija. Kod Netsa Paul Pierce je dao 15 poena, 13 je pridodao Deron Williams. Zakazao je prvi strijelac Joe Johnson koji je zabio samo 11 uz šut 4/14, a njegova se nervoza najbolje vidjela u naguravanju s Butlerom nakon kojeg su obojica dobili tehničke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10815.02.2014. u 00:06
    pa KD mora dati gas, jer osjeća da mora nadoknaditi koševe RW-a. On čeka da novi igrači Jackson i Lamb sazrijevaju da budu imale ključne uloge. Dobrih najava za to ima, ali kad se ide u PO tu svaka kockica mora pasati.
    narada108
  • klon14.02.2014. u 17:36
    marshall za koju godinu, dok malo sazrije i popravi šut će biti vrhunski play
    klon
  • orangecrush14.02.2014. u 16:08
    On i mora uzimati toliko šuteva jer to je jedini način da Oklahoma bude ovako dobra. Neke večeri šut baš i nejde, ali ne zaboravite da je imao i 7 asistencija te 12 skokova. Napokon je počeo dominirati i kontrolirati utakmice, a u njemu ima još puno potencijala za napredak. Ovo je vjerojatno sezona... [više na forumu]
    orangecrush
  • ivan9014.02.2014. u 12:02
    loš šut pa pobjeda.. šta će tek biti kada šut bude dobar? :O :)
    ivan90
  • Obrisan korisnik14.02.2014. u 10:36
    33 lopte je ispucao za 31 koš?! (43 - 12 slobodnih bacanja). stari moj, kako god pogledaš to nije dobar šut nikako
    Obrisan korisnik