Nogomet

Nenad Bjelica dobio otkaz u bečkoj Austriji

Ivor Krapac • nedjelja, 16.02.2014.
Nenad Bjelica dobio otkaz u bečkoj Austriji
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski trener Nenad Bjelica u nedjelju je dobio otkaz u bečkoj Austriji. Bjelica je bio na klupi Austrije od prošloga ljeta, a klub je odlučio da je vrijeme za rastanak poslije niza utakmica bez pobjede u prvenstvu...

Poslije suradnje koja je trajala od prošloga ljeta, Nenad Bjelica više nije trener bečke Austrije. Bjelica je dobio otkaz u nedjelju prijepodne, dan nakon domaćeg remija (1:1) protiv Wiener Neustadta u austrijskom prvenstvu.

Dolaskom do tog boda, Austria je nastavila pet utakmica dugi niz bez prvenstvene pobjede, još od početka prosinca prošle godine, kada je Bjeličina momčad kod kuće nadjačala Sturm iz Graza (3:2). Bečani se poslije 23. kola austrijske Bundeslige nalaze na petom mjestu ljestvice, s 24 boda zaostatka za vodećim Salzburgom, daleko od mogućnosti za obranu prošlosezonskog naslova prvaka.

Bjeličin najveći uspjeh na klupi Austrije dogodio se u prvom dijelu sezone, kada je uveo klub u dio natjecanja po skupinama u Ligi prvaka, uz prolazak protiv zagrebačkog Dinama u završnom pretkolu. Austria je u skupini G Lige prvaka završila na posljednjem mjestu, s pet prikupljenih bodova i sa završetkom ovosezonskog europskog puta sredinom prosinca.

Hrvatskog trenera će do kraja sezone na klupi zamijeniti Herbert Gager, koji je dosad vodio amatersku momčad bečkog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir17.02.2014. u 12:14
    Neobjektivno i preuveličavano novinarsko pisanje o treneru Bjelici, koji je zapravo tek na početku karijere, još jednom govori kakvi "stručnjaci" pišu iz dana u dan kod nas o nogometu. Ostaje činjenica da je Bjelica preuzeo dobru i uigranu momčad prvaka Ausrije u usponu. Dok je tako bilo bilo je i... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik16.02.2014. u 16:03
    evo njega s Splitu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2014. u 15:17
    Evo njega u Dinamu....uskoro opširnije
    Obrisan korisnik