Nogomet

Rijeka u Zadru igra prvu utakmicu proljeća, Osijek i Slaven za bodove spasa

Sportnet • nedjelja, 16.02.2014.
Rijeka u Zadru igra prvu utakmicu proljeća, Osijek i Slaven za bodove spasa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Na Gradskom vrtu i u Stanovima igraju se dvije nedjeljne utakmice Prve lige. Osijek, Slaven Belupo i Zadar, svi odreda žele bodove, dok je Rijeci primat ući u nastavak sezone s pozitivnim rezultatom

Domaćom pobjedom nad Osijekom otvorili su nogometaši Zadra proljetni dio sezone i s dosta ugodnijom situacijom ulaze u nastavak borbe za prvoligaški status. Još jednu utakmicu na Stanovima imaju i u sklopu 22. kola, ovaj put u goste stiže trećeplasirani klub MAXtv Prve lige, Rijeka.

Trener Ferdo Milin imao je razloga za zadovoljstvo nakon prošlotjednog slavlja, dobra vijest je i povratak u kadar Hrgovića, dok su tijekom tjedna predstavljeni i Ješe te Pešić, otprije došle prinove koje bi trebale izboriti status pojačanja. Zbog žutih kartona ovaj put neće biti Josipa Bašića, kao ni igrača Rijeke na posudbi u Zadru, Neretljaka i Tadića.

"Ne smijemo se opustiti niti poletjeti. Tek je počeo drugi dio sezone, u igri je još jako puno bodova, čak 45. Svako opuštanje može biti opasno. Igrači su uistinu odlično odigrali protiv Osijeka, bili su iznimno motivirani i veseli taj njihov pristup. Moramo i u nastavku natjecanja biti pravi jer igrači koje imamo to mogu i realizirati na travnjaku i sezonu bez stresova mirno privesti kraju", poručio je uoči ovog kola sportski direktor Josip Bajlo, što je naznaka kako Riječani nikako ne mogu računati na lako osvajanje bodova.

Nedostaju: Bašić (žuti kartoni), Jerbić, Jakoliš (ozljede), Neretljak, Tadić (zabrana Rijeke)

Pred Rijekom je susret 22. kola MAXTv Prve lige protiv momčadi Zadra na Stanovima. Trener Rijeke Matjaž Kek ne smatra da će imati lagan posao.

"Zadar je dosta agresivan i ima kvalitetu, a s pobjedom nad Osijekom je stekao potrebnu samouvjerenost. Ali naše su želje da započnemo prvenstvo s pobjedom, ali siguran sam da nas čeka težak posao", kazao je Kek.

Kek po običaju nije otkrio sastav, a sigurno ne putuju Nikola Pokrivač koji je i dalje u rehabilitaciji, te Ivan Tomečak koji je počeo trenirati, ali i dalje radi po posebnom programu. Domagoj Pušić je također na rehabilitaciji nakon operacije meniska, dok je Damir Zlomislić na dobrom putu oporavka iako se na njemu i dalje osjeti da nije 100% spreman.

Nedostaju: Tomečak, Pokrivač, Zlomislić, Pušić(ozljede)

Nakon poraza u Zadru, Osijek će debitirati na domaćem terenu u ovoj polusezoni protiv Slaven Belupa, jedne od dvije momčadi koju su Bijelo-plavi ove sezone uspjeli pobijediti. Štoviše ekipa iz Koprivnice je jedina protiv koje su igrači Osijeka uspjeli postići dva pogotka.

Trener Osijeka Ivica Kulešević svjestan je imperativa pobjede: „Nemamo pravo na pogrešku i ukoliko ne pobijedimo ovu utakmicu možemo se oprostiti od borbe za osmo mjesto i shvatiti da je borba protiv izravnog ispadanja naša realnost“.

Osijek je u Zadru ponovno primao pogotke iz nevjerojatnih pogrešaka koje se ne smiju događati u susretu protiv izravnih konkurenata, no za ovaj susret najavljuju ofenzivnu igru bez dozvoljavanje previše prostora protivniku. A u sastavu će doći do nekih promjena. Tako će od početka, za razliku od utakmice u Zadru, zaigrati Slavko Bralić, Josip Mišić i Marko Dugandžić.

Nedostaju: nitko

Iako je na tablici samo mjesto više od svog nedjeljnog domaćina, Slaven Belupo u dosta je boljoj bodovnoj situaciji, što znači da će pritisak biti na Osijeku, kazao je u najavi susreta u Gradskom vrtu trener Mladen Frančić: "Dobro smo analizirali Osijek, koji je u svakom slučaju kvalitetna ekipa, koja se stabilizirala, no sad mora igrati pod pritiskom, što nije najlakše. Ipak, pojačali su se tijekom zime, trener je dobar i zna s igračima, sigurno će susret biti zahtjevan."

U prvom proljetnom kolu Slaven nije briljirao, no to ne muči Frančića: "Svakako, ne bi nam se trebale događati takve pogreške, no ipak su pogreške sastavni dio nogometne igre, bez pogreške protivnika nikada ne bismo vidjeli golove."

Ipak, Farmaceuti u Osijek idu po pobjedu, a važan će faktor u igri biti travnjak: "U Osijeku također moramo računati na težak teren, a pobijedit će onaj koji mu se bude bolje prilagodio. Šteta je to što jedan jedini travnjak u Hrvatskoj, onaj maksimirski, izgleda kako treba, svi ostali priječe normalnu igru i na žalost, dok je tako, gledatelji neće vidjeti lijepu igru", zaključio je Frančić.

Nedostaju: Glavina, Ozobić, Plazanić, Edson (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz16.02.2014. u 13:31
    Prema nalazu inspekcije osmo nam mjesto ne može pobjeći!
    sportoz
  • Colchoneros16.02.2014. u 12:34
    Ajde Osječe krajnje je vrijeme!
    Colchoneros
  • Lucky number 1316.02.2014. u 10:45
    Ajmo domaćini!
    Lucky number 13