Ostali sportovi

Stipe Miočić: "Volio bih meč sa Juniorom dos Santosom"

Ratko Martinović • četvrtak, 27.02.2014.
Stipe Miočić: "Volio bih meč sa Juniorom dos Santosom"

Nakon slavlja protiv Gabriela Gonzage i Roya Nelsona, američkog borca hrvatskih korijena Stipu Miočića očekuje još veći izazov, a s obzirom na raspoloživost boraca u teškoj kategoriji vrlo vjerojatna opcija je Junior dos Santos.

Interesantna činjenica je da se Miočić uzastopno bori protiv boraca koji su porazili Mirka Filipovića pa se tako može zaključiti da je u svojevrsnom "osvetničkom" pohodu. Kako su Frank Mir ili Brendan Schaub trenutno prilično niskog renomea, sljedeći protivnik bi mu mogao biti odlični Brazilac i bivši prvak Junior dos Santos.

"Bila bi to sjajna borba. Volio bih da se taj meč dogodi. Stilovi su nam slični i zapravo bi to bila vraški dobra borba. Za mene je kompliment to što se Junior dos Santos želi boriti sa mnom. Dobio sam milijun poruka nakon što je to izjavio. Nisam uopće znao o čemu se radi dok nisam vidio razgovor", prenosi Miočićevu izjavu za MMAJunkie naša specijalizirana stranica Fight Site.

Stipe se odlučio na komentar i prošle dvije borbe: "Nelson i Gonzaga su bili čvrsti i teški protivnici. Obojica su jaki udarači. Ne sudite o Nelsonu na osnovu izgleda jer je vrlo dobar borac i opasan na parteru. Moram priznati da me Gonzaga malo iznenadio. Jako se dobro kretao i jednom kad me je bacio prilično me iznenadio."

Ipak, vrijedi napomenuti kako je veći kontingent teškaša trenutno bez borbe, a da su u neposrednoj Miočićevoj blizini na ljestvici izazivača. Riječ je o Joshu Barnettu, Alistairu Overeemu i Marku Huntu, pa ne bi čudilo niti da neki od navedenih bude sparen s našim borcem. Naredni tjedni će pokazati koga je izabrao službeni UFC-ov matchmaker Joe Silva.

Foto: www.stipemiocicmma.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2014. u 21:58
    Dos Santos je najjači borac današnjice.. samo radi krive taktike je izgubio naslov i jadna li je Stipina majka..
    Obrisan korisnik