Ostali sportovi

Video: Rampage i King Mo u Bellatorovom finalu, Delija izgubio

Ratko Martinović • subota, 01.03.2014.
Video: Rampage i King Mo u Bellatorovom finalu, Delija izgubio
Foto: FaH

Noćas je započela deseta sezona Bellatorovog turnira u teškoj, poluteškoj, velter, lakoj i perolakoj kategoriji. Najzanimljiviji ishod je taj da će se u finalu boriti 'Rampage' Jackson i King Mo. Paralelno je na M-1 Global večeri nastupao i naš Ante Delija, uz poraz.

Nakon čitavog niza javnosti manje zanimljivih borbi u polufinalu Bellatora 10 pojavio se Muhammed Lawal poznatiji kao 'King Mo'. U okršaju s neugodnim Rusom Mihailom Zajacom slavio je na bodove prilično uvjerljivom sudačkom procjenom. Sama borba se bazirala na Zayatsove pokušaje iz stojke i konstantna Lawalova prebacivanja meča u parter zbog čega je na kraju i slavio. Dva poraza od prvaka Newtona ipak su ostavila traga na nekada veliki MMA potencijal Amerikanca što ne znači da se osvajanjem turnira ne bi vratio tamo gdje mu je i mjesto.

A da se tako što ne dogodi, potrudit će se Quinton 'Rampage' Jackson. Nakon tri vezana UFC poraza i napuštanja organizacije, Jackson se odlučio ozbiljnije pripremiti i privremeno zapostaviti glumačku karijeru što se odmah vidjelo putem nokauta nad bivšim UFC kolegom Joeyem Beltranom. Sinoć se isto tako brzo obračunao s Christianom M'Pumbuom, Kongoancem s prebivalištem u Francuskoj. Nakon nokauta prvo je prilično emotivno sugerirao grogiranom protivniku da bi se zatim upustio i u verbalno-fizički okršaj s budućim protivnikom u finalu, Lawalom. Kako je tema njegovih monologa bila činjenica da još nije za umirovljenje, publika će definitivno biti oduševljena promocijom finalne borbe.

U ruskom Saint Petersburgu se pak održavao M-1 Challenge 45, a u borbi večeri našeg Antu Deliju svladao je zahvatom na ruci (keylock) u drugoj rundi estonski Rus Denis Smoldarev. Iako Delija nije tapkao, sudac je zbog povika zaključio kako se radi o verbalnom prekidu te je zaustavio borbu. Ovo je veliki udarac na Delijine UFC ambicije, no s obzirom na mladost i sve veći broj borbi nije propuštena i posljednja prilika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!