Nogomet

Leko probudio Leuven, davljenik uspješniji od Anderlechta

Branimir Korać • nedjelja, 09.03.2014.
Leko probudio Leuven, davljenik uspješniji od Anderlechta
Foto: EPA

Ivan Leko u svom prvom trenerskom angažmanu preuzeo je momčad Leuvena s ciljem zadržavanja prvoligaškog statusa. Zasad mu ide sasvim dobro, a u posljednjem kolu uspio je doći do pobjede protiv velikog Anderlechta s 1:0...

Kada je Ivan Leko preuzimao momčad Leuvena, govorilo se isključivo o ostanku u ligi kroz kvalifikacije. Međutim, Leuven je uspio remizirati kod Liersea, a zatim na svom stadionu svladati Anderlecht te oživjeti nadu u ostanak bez kvalifikacija.

Zanimljivo, Leko je upravo protiv Anderlechta prije dva kola posljednji put oblačio dres Lokerena te je taj susret prosjedio na klupi za rezerve. Odmah zatim prebacio se u trenerske vode.

U pretposljednjem kolu prvenstva momčad iz Bruxellesa gostovala je kod Leuvena i upisala minimalan poraz 1:0. Pogodak odluke postigao je u 63. minuti Ruytinx i rezultat se do kraja nije mijenjao.

Ovom pobjedom Leuven je stigao na tri boda zaostatka za Waasland-Beverenom i zonom spasa, a za izravan ostanak u ligi morat će u posljednjem kolu svladati posljednjeplasirani Mons i nadati se pobjedi prvoplasiranog Standarda kod Beverena.

Belgijsko prvenstvo, 29. kolo:
Leuven - Anderlecht 1:0

Ljestvica:
1. Standard Liege 66
2. Club Brugge 60
3. Anderlecht 54
4. Waregem 50
...
15. Leuven 27
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2014. u 14:10
    bravo Leko
    Obrisan korisnik