Košarka

FIBA Europe pružila podršku Ukrajini u organizaciji Eurobasketa 2015. godine

Branimir Korać • nedjelja, 23.03.2014.
FIBA Europe pružila podršku Ukrajini u organizaciji Eurobasketa 2015. godine
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Politička situacija u Ukrajini pokrenula je nagađanja oko organizacije Europskog prvenstva 2015. godine, no FIBA Europe odbila je oduzeti Ukrajincima domaćinstvo te im je kupila još malo vremena da se što bolje pripreme za ono što ih očekuje...

Nagađanja kako bi se na posljednjem sastanku FIBA Europe u Münchenu može očekivati oduzimanje domaćinstva Europskog prvenstva 2014. godine Ukrajini, pokazala su se netočnima. Čak štoviše, Ukrajina je dobila podršku krovne europske košarkaške organizacije.

"FIBA Europe pruža punu podršku Ukrajini i Ukrajinskom košarkaškom savezu. Dogovoreno je kako će Ukrajinski košarkaški savez dobiti dodatno vrijeme kako bi prikupio potrebne garancije za održavanje turnira", stoji u Fibinom priopćenju.

Ipak, na sljedećem sastanku FIBA Europe sredinom svibnja raspravljat će se i o potencijalnim pričuvnim rješenjima.

"Pripremit će se pričuvne opcije za hitnu situaciju koja zahtjeva čak i kompletno preseljenje turnira u drugu državu. Ti pričuvni planovi kao i osvježeno izvješće Ukrajinskog košarkaškog saveza bit će predstavljeni 15. svibnja."

Kao glavni kandidat za preuzimanje domaćinstva od Ukrajine zasad se spominje Francuska koja je već izrazila spremnost organizirati Eurobasket 2015. godine.

Ukrajina je zasad ostala bez organizacije Europskog prvenstva do 18 godina B divizije koje se trebalo održati ove godine u Donecku. Domaćinstvo je prebačeno Bugarskoj kako bi Ukrajinski košarkaški savez puni fokus mogao staviti na organizaciju središnjeg događaja 2015. godine, ali i zbog zabrinutosti roditelja i košarkaških saveza za sigurnost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!